Jul 5, 2013

Burger Al-Lazat Terbaik dari Abang Burn!

Assalamualaikum...

Semalam aku dapat invitation pi event Burger Bakar Abang Burn kat cawangan Cheras....dorang nak lancarkan burger baru yang diberi nama Al-Lazat....lazat ke?? haha~


sila teruskan membaca! :)



budak baru bangun tido....tetapppp comel!! ^_^ 

Sepatutnya event start pukul 8pm...tapi biasa lah kan time orang balik kerja....dengan jalan jem lagi....yang ada anak tu, nak uruskan anak lagi....ada juga yang datang dari jauh....pheww~

Aku sampai 8.10pm gitu....dah ramai jugak bloggers yang dah sampai masa ni....oh Abang Burn memang jemput ramaiiiiii bloggers dan media untuk merasa menu baru dorang ni...ohsem!




Dalam 8.30pm gitu kot baru start...ke pukul 9pm tah...tak tengok jam pulak time ni....haha~   tapi memang agak lambat la start...aku dah siap berpeluh² ketiak melayan Zafirah yang tiba² aktif semacam malam tu....penangan jumpa Zackzuhairi gamaknya....hehh~   (-_-")

Ada kata² aluan bagai dari orang² kuat Abang Burn....tapi Abang Burn masih merahsiakan identitinya....takde siapa tahu macam mana rupa Abang Burn ni....giteww~   tah apa lah strategi Abang Burn ni kan sampai nak berahsia identiti bagai...huhu~




Dan akhirnya masa yang ditunggu! pelancaran untuk burger Al-Lazat....nice!! aku dah tak sabar nak melantak masa ni...prot dah mula bergendang gendut....hehh~



Jap jap...nak close-up sikit burger Al-Lazat ni...nyummmm!!





Menurut staff Abang Burn, dorang dapat nama burger ni dari perkataan arab....lazat dalam arab is lazis....tak sure lak eja macam mana...tapi bunyinya memang lazis....kalau nak letak Al-Lazis kang orang tak paham....so di-transform kan perkataan arab tu jadi BM....maka terhasillah Al-lazat....

Lazat ke?? sila lah teruskan membaca...belum habis cerita lagi ni....ngeh³~


Burger Al-lazat bukan macam burger² bakar biasa....ia sebenarnya ayam percik...dan sebab Abang Burn ni terkenal dengan burger bakar, so dorang pi bakar je lah ayam percik tu....dan terhasillah burger ayam percik bakar....nama ringkasnya, burger Al-lazat...haaa paham???  :p

oh aku tak snap pulak sesi melantak burger....memasing dah kebulur dan tak sabar sangat nak melantak Al-lazat...aku makan sambil suap Zafirah...lagi lerr tak dan nak snap² gambar bagai...huhu~

Sebelum tu....meh kita layan gambar antara bloggers yang hadir malam tadi....



Jamar dan wife, Nunu....dorang tak bawak pulak baby Dayyan....kecik lagi...baru 2 bulan...tak sesuai pulak nak angkut keluar malam² gitu....mengidam lah ai nak menggomol baby Dayyan...sobsob~



Anak² dara sunti... Fatin Liyana, Fatin Suhana, Yuyu Zulaikha dan Cik Epal....



anak teruna...kecuali yang pegang anak tu tak berapa nak teruna sangat...bahahaha~
dari kiri: staff abang Burn (maaf tak tau nama), dak encem, Zafirah, Zackzukhairi dan Mejah....



 Namee Roslan and hubby....tak sempat jumpa says hi hi bye bye pun kat Namee...cepat sangat balik  :(



 makyong Mcd, Fatin Liyana, myself dan Zafirah....hei apehal mata tu membuntang tiba² Zafirah oit!! memang lerr aunty FL tu comel...kot ye ponnnn...cover sikit boleh??!! hahahaha~



 ohsem food blogger....Hazman Fadzil....berapa bijik ko makan semalam??? takkan 2 je?? kekekeke~  :p



dengan Wawa and Ros....mintak halal ye gambar ni Wawa....masa ni cameraman ai dah lari masuk dalam nak amek group photo dengan bloggers lain...huhu~   baby Airiel (anak Ros) sangat lah baik...walaupun tengah mendemam, sikit pun dia tak merengek, meragam....gud boy! tak dan nak peluk cium baby orang lain sebab Zafirah sibuk nak berpeluk dengan mama...papa lak busy interfrem kat semua tempat yang ada camera...ngee~   :p


Burger Al-lazat ni memang khas untuk bulan Ramadhan....disebabkan kombinasi rasanya yang begitu unik, dengan kuantiti sos² yang tak keterlaluan, makan sebijik PASTI nak lagi...! serius weh! tak pernah lagi aku rasa burger bakar sesedap Al-lazat! ehh ikhlas ni...aku tak dapat bayaran apa² pun untuk pujian macam ni...huhu~  biasa makan burger bakar sebijik mesti rasa muak...tapi ko makan Al-lazat, sikit pun tak rasa muak...!

Buktinya....??

nahhh! tengok sendiri!




Setiap orang yang datang tapau bawak balik 2 bijik lagi burger Al-lazat....bahahaha~  kat sana memang dorang dah bagi makan sorang sebijik...tapi kan aku cakap tak cukuppppp makan sebijik....tu memasing buat muka tak malu tapau je lagi 2 bijik...yang bawak anak guna lah alasan, "anak yang nak makan..."  kahkahkah~  tak pepasalllll~! :p


Apa² pun ai nak ucap mekaseh banyak² kat Abang Burn sebab sudi jemput blogger² picisan cam ai ni untuk merasmikan Al-lazat...memang sangat² lazat...cuma saya berharap, jangan lah satu cawangan je yang lazat....cawangan lain pun kena lah jaga jugak kualiti burger² Abang Burn....semoga terus success ye Abang Burn! insyaAllah...

babai~! (^^,)



 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

19 comments:

Cik Eka said...

huwahhh sodapnyaaaaaaaaaaaaaa...


nyumm nyumm

oo abg burn masih merahsiakan identitinya. hihihihihi

With Julia said...

Weeeeeeee abg burn x baik tau berahsia2 nih....agaknya itu kot keistimewaan dia popular sehingga hari nih...sgt happening....namee roslan hado, yuyu zulaikha ada...uwaaaaa serius sedih x dpt jumpa u olls dan lain2...insyaAllah lain hari ye....zafirahhh seriusssssssssssss aummmmmmmmm umi Qi dan dpt tium pipi zafirah dari jauh hehehhe

Nurzakiah Hanum said...

wow

aizamia3 said...

kalau dah lapar takdan nak tengok zafirah dah bila hadap burger tu.. ngeh2..
apa-apapun moga semua cawangan menyediakan burger yang sedap dan lazat.. ;)

fifi said...

kelakar muka zafirah tengok FL tu.hahaha..

adzairdawati makdara said...

perghhh terus rasa laporrr hehehehe

Aty_Fared said...

Nak marah kat fared sebab tak sempat sampai...sobsob...

Wawa Yusoff said...

sampai sekarang masih rasa menyesal pasal tak pegi. haaaaaaaaa

Cik Puan Rara said...

wow bestnya! sume blogger ada.buat sy terliur lak neh.haih!

Wawa said...

masih terasa2 nak memakan lg...fuh! sabau....

~ Huda Qamar~ said...

hahah...betul le tu. patut semua cawangan rasa sama mcm mcd kfc tu. lain sikit tu ok la tapi jgn lain byk. pegi mana2 patut rasa sama. ni ada tempat rasa camtu ada tempat rasa camni. saya sekali je gi jajahan cheras =P kalau dah ok boleh le dtg lagi. kalau cam dulu tak pegi dah he2.....

diana said...

Zafirah memang suka kan buat mata terbeliak terkejut gitu..sesuai ledengan pipi labuh dia..hhhaahha

Rozuan Ismail said...

ok.rasa outdated sangat sebab tak pernah makan burger abg burn walau tahu sedap

Fariehan Ibrahim said...

sedap nyeeeee!
terliur giler! tp abg burn xde kat kelate. sobsss T_T

shera haifa said...

hurm dah kuar yg lagi lazat nie.. yg b4 nie xde kesempatan nk rasa pun lg burger abg burn..huhu

hazman fadzil said...

setelah sekian lama dapat jumpa ko in person... tapi serius memang tak muak langsung walaupun 2 bijik dah telan... p/s : aku tunggu diorang buat MAN VS FOOD la baru leh makan banyak....

Teena Tna said...

Oh, ni aktiviti blogger ke?? Ramainya yg sy kenal...

cha said...

baru nak tanya mane satu abg burn haha

CikNaa said...

hamboi2.. meriah makan al-lazat yer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015