Jul 30, 2013

Anak Kami dah ada Sunglasses Raya!! yeyy!

Assalamualaikum...


Malam tadi pi uptown Mines...misi mencarik baju raya tak settle lagi...! tapi kat sini tak banyak jual baju² raya...mengecewakan! :(




Masa duk wusha² spek itam untuk Zafirah, tiba² dak encem tego sorang mamat ni, siap mintak amekkan gambar....aku ni memang lembab sikit nak cam muka orang....punya la pelik apehal nak bergambar bagai dengan mamat ni...shake hand je udah lerr...  -.-'


Bila ku tatap betul² muka mamat tu baru ku perasan....retis rupanya...Lan vokalis the Typewriter tu....kalau salah mahap lah ye...aku memang fail menghafal dunia hiburan ni....  :)


"dari jauh ai dah dengar suara Lan tu...suara dia kan unik..."


hek elehhhhh...   (-_-")




Lan pun mencarik spek jugak untuk anak dia...comel oii anak Lan...cam anak Jepun! ikut mak dia agaknya...standard anak comel² ni memang ikut muka mak je...hahahaha~  :p


Spek Zafirah tu papa yang pilih....dah gaya star trek aku tengok! ko bayangkan dia pakai spek tu dengan baju kurung.... (-_-")


Spek murah...RM5 jek...untuk baby tak payah la beli spek memahal...pakai sekejap je tu....pastu abeh dipatah² kan je...hoho~  tak pun dah tak muat...kepala membesar! ngee~   aku dengan dak encem je belum ada spek lagi....takde idea nak melaram camne...ada sesiapa nak jadi image consultant ai?? tapi nak yang FOC je...lalalala~   :p


Kurang dari 10 hari nak mencarik baju raya and segala accessories raya....err tahun ni turn raya belah aku...nak shopping malam raya pun bolehhhhh....tapi kelam kabut la jadinya nanti....nak basuh baju, nak tunggu baju kering lagi...pffttt!


Korang acaner?? dah settle shopping baju raya??



 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

14 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

baju papa zara je lom beli
byk betol alasan
susah nak ajak shopping
pastu merungut baju die xde lg

nak crik spec jugak
memg stylo spec zafirah
hehehehe

eima said...

ko balik kg ke raya kat bangi tu je ....

rumah mak2 korg kan dekat gile ..hahaha

seyes aku pun tak kenal memula tgk bila baca sape mamat tu br aku perasan

sizziey darliana said...

comel je dua2 ... :D

permatabiru said...

alhamdulillah dah settle tgl brooch aje xcari lagi

Nurzakiah Hanum said...

happy

MimahAjil said...

adoyai papa Zafirah ni...nasib la Zafirah taktau pape..kalau tak mau dia tknk..hehe

~err..papa Zafirah jangan marah ye~

acikbuCUk... said...

eh z jam gok lah lan and mesin taip..ingt sape lah..sakainya..muehehehehehe

Cik Eka said...

comel la anak dia. geram.. hehehehehe

eka baju sepasang. tambah lagi baju2 yg dah biasa pakai, satu.hahaha

aizamia3 said...

anak lawa memang ikut mak kan.. kan.. kan.. kihkihkih..
tak settle apa pun lagi persiapan raya.. mood belum datang walau dah banyak kedengaran lagu raya.

Effa Eddy said...

Nasib baik buka baca blog akak. Baru ingat nak ajak suami g sana untuk cari baju raya. Dah akak kata tak banyak pilihan, cancel lah. huhuhu

Aty_Fared said...

Gemuk ar lan..I pon fes tengok gmbr atas tu ta cam...huhu

diana said...

memang pun yana..beli kat depa memang untuh dipatah2kan je..hahahha...

tapi kan maisara punye spek yang masa umur 2 tahun sampai sekarng ada lagi..kalau dapat kat adik dia sah patah dah tu..heheh

hazman fadzil said...

Hurmm... beli kat uptown je murah kan... btw ko beli je baju kat FAIR LADY metro kajang tue...memang saiz kau kan...

MisZ FyZa said...

Xde baju raya lagi..sentap ngk org lain da wat persiapan raya..ni baru terkedek2 nk prepare..:(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015