Jul 18, 2013

Iftar Ayam Penyet HDS

Assalamualaikum....



Semalam, one of lecturer kat fakulti tempat dak encem kerja belanja buka puasa kat restoren adik dia....area Equine Park...belakang Pasar Borong tu....setahu aku agak femes jugak restoren ni...sebab rata² kawan aku yang duk area Serdang, Sri Kembangan mesti pernah pi makan kat sini....owner dia memang pure Indonesian....


Tahun ni kira dah dua tahun berturut² aku buka puasa kat sini....makan free gitu kan....rugi wooo tolak...rejeki...ngehehe~  :p


Jom cekidaut menu² yang dihidangkan....



 Menu utama haruslah Ayam Penyet! ada dua jenis masakan....ayam penyet sambal, and satu lagi tu kuah dia macam ala² ayam percik...pedas dan sedapppp!!!  tekak melayu tulen macam ai ni memang tak boleh telan makanan yang tak pedas! lagi pedas lagi sedappp!! aummmm! ^_^



 saja la kan tepek gambar ayam penyet banyak²...lalalala~



 Untuk kuih dorang sediakan cucur udang...aku tak pasti kalau hari biasa ada ke idak cucur udang ni....yelah time ni kira special event....invited guests je yang datang....tapi korang boleh tanya la nanti...hehe~  :)



 dessert! aku tak tahu apa nama dessert ni....macam campuran manisan...yang putih tu rasa macam pisang....maybe ni dessert orang Indonesia kotttt....sedap!  :)


Tu je lah buffet kitorang malam tadi....air dorang sediakan air apa tah....rasa macam bandung pun ada...macam yogurt pun ada and ada campuran eskrim soda sikit....sedappppp gila! gila pun tak sesedap air tu...muahahaha~  :p


Kepedasan sambal ayam penyet kat sini tak boleh lawan la ayam penyet Wong Solo....wong solo tu tahap dewa punya pedas! tapi still not bad laaa sambal HDS ni...aku lebih suka sambal merah tu daripada yang macam kuah percik tu....sambal merah lebih meletop kepedasannya....huhuhu~   :)


Lepas se-round melantak....kitorang decide untuk solat Maghrib dulu....part paling best pasal restoren ni ialah, ia sangat dekat dengan surau....dalam restoren memang takde disediakan surau, korang kena jalan kaki pi surau depan kedai je ponnnn....tak jauh....kiranya by the time korang habis solat, patah balik pi restoren, perut dah boleh ready untuk melantak round 2! pffttt! v(^__^)




See!! ni aku melantak yang kali ke-2 okeh! habis kantoi dengan semua kawan² dak encem betapa lah perut dinasor nya biniknya ni....muahahaha~  burrppppp! *excuse me*   :p


Korang yang duk area Serdang, Seri Kembangan or even Bangi and Putrajaya/Cyberjaya pi la makan ayam penyet kat restoren ni....berbaloiiiiiii!!


oke tu je nak cerita...tata! (^^,)












p/s::  malam ni berbuka dengan MIG pulak...pfftt! rejeki lagi...Alhamdulillah~   :)


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

10 comments:

Fazleyatul Aini said...

setakat ni belum berbuka kat luar lagi. kat rumah sokmo. mood nak p makan luar, nak p bazar sume tak mari. mood nak buat kuih raya pon tak mari ! waaaaaaaaaa

eima said...

ko buat aku teringat ayam penyet ..huaaaaa

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya

PinKy MoMMa said...

cucur udang tu nampak garing..tp klu akak buat mesti tak jadi garing huhu..

psstt yana dah buat dah milo oreo tu..nnt akak share eh..tp version derhaka jg hahaha..hampun ;p

e k i n ♥ y u s r i said...

rezeki...rezeki...

Cik Eka said...

bestnyaaaaa..
Eka setakat ni takde jemputan lagi berbuka kat luar. hehehehe

minggu depan, kot! ahak

Mira Adzlia said...

ohohohoi...lazatnya hayam penyet..hehe

aizamia3 said...

belum lagi berjaya berbuka puasa kat luar setakat ni.. masih setia berbuka dengan anak2 di rumah.

Pembawa_Wacana said...

Dessert tu namanya sum sum...:)

Ujang9897 said...

kuat makan..!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015