Jul 24, 2013

Dah Pandai Mintak Mainan dak kecik nih~! grrrr~

Assalamualikum...


Umur Zafirah sekarang dah setahun 5 bulan dan seminggu...sok dah masuk sekolah takdenya aku nak kira bulan dan minggu bagai...bahaha~  :p


Bila makin besar, makin bijak, makin panjanggggggg akal! dulu kalau bawak pi shopping dia diam je tengok keliling....sekarang...?!  asal nampak kedai jual mainan kemain melonjak² nak pi rembat seketol...grrr~  tapi belum tahap tantrum lagi lerr...huhu~  nasib aku larat lagi mendukung dak Zafirah ni....kalau tak, papa lerr jadi mangsa mendukung dia....bawak lari pi tempat lain jangan bagi dia nampak mainan² tu....hahaha~




Salah satu benda feveret Zafirah bila masuk mall...yang masuk syiling dia akan gerak² siap lagu bagai...tapi Zafirah suka yang jenis ada stering...seronok dia main pusing² stering tu....agaknya dah biasa tengok mama papa bawak kereta pusing² stering...huhuhu~  dia boleh habiskan masa berejam kat mainan gini...kadang² kalau nak pi solat or beratur panjang kat cashier, aku letak je dia dalam ni...gilir² lerrr dengan dak encem menjaga dia...bukan la tinggal dia sorang² macam cerita Mr. Bean tu...choii~! -.-'


Lagi satu benda feveret Zafirah bila pi mall/bazar/pasar malam is BELON! yes belon atau BOLA...Zafirah sebut belon as "beyoouuu!"   comel okeh! hahaha~


Bila mama buat tak layan dia duk garu² kepala....pastu buat muka kesian...landing kepala kat bahu mama...pastu sebut lagi, "beyouu...beyou..."   lahaiiii anak! hati mama melting okeh tengok muka seposen gitu....sekarang baru aku paham kenapa makpak rajin membeli mainan tuk anak²....tak sampai hati oiiii tengok dia duk teringinnnnnn! kalah mama mengandung dulu tau!! grrrr~


Akhirnya kami tewas dengan pujuk rayu Zafirah...  (-_-")




Beli la jugak beyouu Ipin ni haaa...kemainnnnn seronok dapat belon! nasib la Zafirah ni jenis tak tamak...dah dapat apa dia nak, dia tak pandang dah mainan² lain yang ada kat kedai/bazar....syukurrrrr! selamattttt duit mama....hahahaha~  sebenarnya dia cuma nak ada benda untuk dia pegang kat tangan dia....


TAPI!!


kalau kitorang angkut belon sedia ada ni pi memana, then dia nampak bebudak lain pegang belon, dia nak belon yang orang tuuuu pegang!!! ko paham tak ayat aku ni....??? stress betul bila pikir balik....bahahaha~




Celik je mata pagi² terus cari belon! hehh~   duk dalam kereta pun nak berkepit dengan belon...aku bagi dia peluk teddy bear takmo plak! hehh~  dah la belon Ipin ni besar...gambar tersengih lak tu....malam² seram jugak la nengoknya....tambah² dalam kereta....pandang cermin terus nampak muka Ipin menyengih...


MACAM NI!!




tak seram namanya tu??? hahahaha~  waktu siang oke lagi nak eksyen...waktu malam??? tettttt! :p




Anak korang suka mainan apa???  (^^,)










p/s:  mesti mak aku hangin tengok aku upload gambar Zafirah dengan rambut serabai gitu...kekekeke~  dia baru bangun tido mak! tak dan nak carik sikat bagai....hahaha~  v(^_^)"


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

16 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

zara pon suke sgt ngan belon tue
alahai
pantang nampak
die akan tgk walaupun dah jauh 1 km
huhu

Nurzakiah Hanum said...

selamat pagi
selamat berpuasa dah masuk puasa ke 15 kan

eima said...

fahim keja dedulu cam zafirah la belon bola..belon bola tu je ..dah besar ni games2 dan games ... gile...alisha steady menan kurang cuma mena letak syiling je die suka

Taty Hasbi said...

hahaha...beyoouuu..comel zafirah ni...tringin nk jumpa akak ngan zafirah..hihi..salam kenal. ^_^

Cik Eka said...

hahahahaha berdekah keluo air mata baca entry beyouuuuu akak ni. siyes terkejut gak tgok belon upin ipin kat cermin tu. hahahahahahaha
mmg nampk muka zafirah suka benau part dia peluk beyouuu

Syuhadah Razali said...

huhu,,,sama la ngan asyraaf yg baru setahun 1 bulan..pergi mana2 mall laju je kaki dia jalan p main yg duit masuk gerak2 tu.. n patung ipin sama ngan asyraaf!..siap sebut nak!..haish..dulu xtau nk beli mainan apa..sekarang xpening..dia dah mintak sendiri..hahaha

cha said...

hahaha kelakar la yg zafirah nak mainan kt tangan budak lain tu. tu parahhh hahah

Mimy Hamid said...

benda yg zafirah suka ni sebenarnya kan Fayel takut hahaha...si pak lo tu takut belon upin ipin dan mainan lagu tu hehehe..

aizamia3 said...

mainan tu dak Nuha memang takut siap nangis2 takmo naik.. huhuhu..
part beeyuuu tu memang kalau malam ada ala dramatik seram skit nengok.. hehehe.. ;)
Dak Zafirah tak sikat pun tetap comel, cer kalau maknya.. hehehe.. ;)

yUmiE AzuRa said...

ok geng dgn iman..pantang nmpk ball dgn belon.hr tu belikn belon ipin tu,xsmpi sehari die keronyok2 smpi koyak.aaa dh le 5hengget belon tu.xberbaloi btl.haha

diana said...

anak akak masa umur gini pun suka belon nih..masuk 3 hari dia makin kecik..tu jarang2 di gomoi tu,..kalau rajin menggomoi mau 2 hari dah kempis..heheh..

Rose Azadir said...

Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

missayu said...

Nia pun suka belonnn..pantang nampak belon,mesti dia jerit...

Aty_Fared said...

Qaleef takut ngan beyouuu mcm nih...tak ganas lngsung ar qaleef nih...hahaha

Effa Eddy said...

Budak2 memang akan mudah tertarik dengan karton upin n ipin.. karton lain tak de lah sangat

hazman fadzil said...

tunggu dia besar mesti pandai mintak mainan gempak lagi...hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015