Feb 26, 2013

Dikala Stroller Berhenti...........

Buat masa ni aku masih gunakan stroller untuk usung Zafirah jalan²...tak daya derr nak mendukung sepanjang masa...muscle dah tak cukup gagah...ngeee~  :p

Zafirah seronok naik stroller...tak pernah lagi dia membantah bila aku letak dia dalam stroller...

tapi...

bila sampai masa untuk mama papa usha² barang...

bila stroller diberhentikan...

dia masih TAK MERAGAM...

dan mula lah aksi² esktrem ala ala fear factor versi baby²...pfftt~  (-_-")



mula² panjat sikit²....ni namanya nak amek perhatian mama and papa suruh teruskan perjalanan atau mintak didukung!

"Zafirah boring la mama..."

sambil buat muka manja dan comel mintak dilempang²...kahkahkah~  :p



bila mama and papa buat tak tahu...siap gelak² bagai...eh aku suka betul membuli dak Zafirah ni tau....mak aku pulak yang bengang bila aku membuli cucu kesayangan dia tuh...hahahaha~   :p


dan bila setiap aksi dan jeritan tidak dilayan...


makanya!!







"terjun kanggggg!!"

hamboihhhh dah pandai gurau kasar dak kecik ni...walaupun jantung hampir luruh tengok dia duk keluarkan kaki nak terjun stroller, sempat lagi mama suruh papa snap gambar....wakakaka~  nasib lerr Zafirah oii dapat mama yang camwhore + blogger tegar + instagramwhore...ngaaa~  v(^___^)"

"kenapa tak pakaikan seat belt dalam stroller??"

aa sebabnya stroller tu besar sangat...tak pun badan anak aku yang kecik nau so takde beza pun kalau ikat dengan seat belt...dia still boleh lepas dengan mudahnya...lagipun Zafirah rimas ber-seat belt bagai ni...dia nak bebas! yes aku tahu agak bahaya...that's why mata aku memang sentiasa tertumpu pada dia je sepanjang Zafirah berada dalam stroller...asal dia bergerak sikit je walaupun untuk membetulkan kedudukan montot, aku mesti akan berhentikan stroller and pegang badan dia...gitewww~  ^_^





p/s:  .........................................


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

13 comments:

Cik Cammy Lia said...

sm r stroller kite

Nurzakiah Hanum said...

tomei2

With Julia said...

hahhaha takot mama zafirah bila zafirah buli mama balik hahhaha...:)

eima said...

ok zafirah tak menyusahkan mama die nk berdukung ... klu anak aku tu ... dah lama die jerit nk turun

mOoN said...

kemain zafirah ea.. hehehe.. tggu dah besar sikit lagi.. ada yg guling2 kat lantai mall tu.. ;P

SweetLikeWhat said...

eee suke tengok aksi zafirah dah makin besar ni..pandai pulak die nak ugut turun ye..tomei!

kekunang said...

cakap kat zafirah..tolong la jangan membesar cepat sangat..auntie kuna nak jumpa nanti...muahahaha...pipi dia tak tahan hoccay...

Diana said...

Pandai eh Zafirah... tarik perhatian arr tu... =)

diana said...

hahah..pandai zafirah..siap acah2 nak terjun..hahahah

D Yatie said...

Hahaha..pandai lak Zafirah nak mengugut ye. Hihi. Arissa lak kalau duduk dalam stroller dia akan jadi malas melentok je. Pasrah gamak nya. Haha.

hazman fadzil said...

whoaaa.... memang tengah melasak skang yea Zafirah....mesti susut skit badan dia kan

aizamia3 said...

stroller dak Nuha pulak simpan baik dalam bilik.. tak digunakan.. hehehe.. tiap kali bawak jenjalan babah dia yang dukung.. wakakaka.. ;)

Aty_Fared said...

Same lah ngn qaleef...skrg pakai buggy ringan..kalau die buat mcm zafirah tu..terus ley terletang ke blkang..huhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015