Nov 28, 2012

Makan Malam Sambil Layan Joget Arab...pfftt!


Hari ke-2 di Singapore...dah puas explore USS, bos belanja dinner kat Restoren Shiraz! Authentic Persian Cuisine...gitewww~


kalau naik MRT, berhenti kat stesen Clarke Quay...restoren ni dekat dengan Riverside Point...


Gabungan staff cawangan Malaysia dan Singapore...ecehh macam gah je kompeni aku bila sebut 'cawangan'...hikss~  mr. Bos haruslah duduk seat hujung...dia yang membayo bil...ngeh³~

Semua food mr. Bos yang tolong order...kitorang pasrah je...sebab bila tengok menu dalam 5 saat terus tutup balik buku menu...tak paham!!! hahaha~  canggih sangat nama² makanan dorang...dengan harga yang mencekik! bayangkan harga kebab pun boleh cecah $45??pehh~  nasib baik bos yang belanja...ngehehe~  :p

jom cekidaut menu² yang mr. bos order~


roti pita...ke roti arab...tapi roti laa...huhu~  


benda² ni macam appertizer rasanya...makan dengan roti...entah la...aku tengok semua orang duk makan dengan roti, aku follow je lerr...kekeke~ :p


stew daging...err tak sedap lah...ngee~


nasi beriyani...ke nasi arab tah...yang sejemput kaler kuning tu nasi jugak...tapi macam agak keras dan berkerak...memang di-design sebegitu rupa....aku makan nasi je...yang berkerak tu aku ngap sikit je...sebab tak sedap...lagipun macam takde selera sangat nak makan...ecehh~  mungkin tekak aku tak berapa nak jalan sangat dengan food² arab ni  =.=


sambil makan para tetamu dan orang yang lalu lalang kat luar tu disajikan dengan tarian gelek arab...mak oiii seksi sungguh penari tu....aku bukan nak sangat tengok penari gelek ni...tapi terpaksa!!grrr~


hidangan utama...kebab!! ada daging lembu, daging kambing, daging ayam, udang...aihh sedap...sedap! alaa rasa dia sama je macam korang makan kat Restoren Saba, Cyberjaya nunnnn...hekhek~  :')


tetamu boleh nampak macam mana mereka memasak makanan²...baguih²...bersih! ^_^


Zafirah dan home made finger food...eh nanti kita share ye resipi finger food...hihi~


desert untuk aku...karamel...sedap! 


ais krim...TAK SEDAPPPPP!!!! menangis je nak habiskan satu scoop ni...iskk~  tapi aku tak order ais krim...dak encem and colleague aku yang order...aku try rasa sikit...lepas rasa laju² sulam tekak dengan air...huhuhu~


haaa kan aku cakap TERpaksa tengok penari gelek...abeh seat aku betul² tepi pintu masuk...tak boleh nak elak dah...dah la musik arab dorang pasang kuat²...bingit tau telinga...sian Zafirah pasrah je dengar musik kuat²...adeyy~


tenkiu bos belanja dinner kat restoren yang super mahal...haha~ ai pomish ai akan jadi lebih rajin lepas ni...!  :p


lepas makan, kita jalan²..exercise membakar lemak hasil melantak kebab tadi...mr. Bos tolong tolak stroller...kan aku dah cakap mr. bos aku memang terbaekk! padahal dak encem ada je untuk tolak stroller...tapi dia nak jugak offer tolong tolak, "nevermind², ai help u...ai have 2 kids...i understand..."  aa duk ulang² ayat tu je la bila kitorang macam taknak bagi dia tolak stroller...hekhek~


Balik je hotel memasing terbungkang kepenatan...zzzzzzzzzzzzzzzzz~



 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

11 comments:

Lya Colours said...

jaga2 kang tiba2 zafirah berdiri gelek sekali. haha

Anum said...

bestnya

Cik Nurul Siezuka said...

Waaa bestnyer dapat bos camni.. ;)

Cik Eka said...

bestnya dpt boss cmtu..

hehehee

mengidam terus nk g singapore..hihihi

Aty_Fared said...

Nyesal bukak..ngah lapo giler nih...haaiihh...

hazman aka species1980 said...

alaaa.... apsal tak amik video gelek tu...ehhehehe...btw yg kuning tu campuran safron....makanan arab nie sedap dan mengenyangkan cuma 'kering' skit la kan

Mira Adzlia said...

hohoho....lazatnya...terliur melihatnya...skang jugak cri tiket g singapore..haha

aizamia3 said...

dah baca kat blog Diana tadi.. la ni sambung balik kat sini.. ;)

With Julia said...

perghhh best ye pi singapore eh...i x pernah pi lagi lah dear...nanti nak pi mcm u bawak si budak tecik sekali yey...

p/s dear jom follow me back...nanti kita keep in touch ye cite2 hal story about parenting and life as a mommy...see u soon.

Rozuan Ismail said...

wah manyak syok. sambil makan gelek2

kakchik@ella said...

Clarke Quay area disco disco. ramai org clubbing kat situ, kan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015