Nov 14, 2012

ke Negara Singa lah Pulak ^_^

Travelogue seterusnya, kita menjelajah ke negara Singa...
berjiran dengan negara Harimau jek..kekeke~

Holiday kali ni ditaja sepenuhnya oleh company tercinta *dan dan bercinta dengan kompeni...wakaka*  xie xie ni mr bos! first time aku nengok kompeni belanja pi holiday siap bagi elaun bagai...100 SGD per day...kita stay sana 3 hari 2 malam...ffuhhh! kenyangggggg!! tapi untuk Zafirah and dak encem bos tak belanja laaa...tu pakai duit sendiri...aku yang gatal nak angkut satu family so pandai² la tanggung sendiri duit flight...huhu~  ^___^

Flight pukul 8.50am...kitorang naik Jet Star...untuk Jet Star TAK BOLEH web check-in bila ada infant...tu terms dorang lah...aku tak sure sebab apa tak boleh web check-in bila ada infant...ermmm~  so kitorang kena datang 2 jam awal untuk check-in di kaunter  -.-



Lepas check-in, kita breakfast...mak mertua aku semangat bangun pukul 4 pagi untuk masak nasi lemak...niatnya nak suruh kitorang bawak bekal nasi lemak pi Singapore...tapi kitorang tak bawak drop-in luggage...kitorang bawak hand luggage je...memang tak lepas la nak angkut makanan naik flight tu kan...adeyy~  so kitorang melantak nasi lemak kat airport je....terbaekkkkk mak mertua den! sayanggggggg mak ketat²! hewhew~  :p


Zafirah makan home made finger food... ^_^


hallooooo Singapore!!

Perjalanan dalam 40 minit je...teruja gila dah sampai Singapore...aku mana pernah datang negara singa ni weiii...memang jakun tahap dewa la kan...siap lompat bintang atas flight...kahkahhhh~  *baca boleh, percaya jangan :p*

dari Changi airport kita naik teksi pi Chinatown...kompeni cawangan Singapore tolong booked kan hotel kat situ...sebab dekat dengan kompeni dorang...memang ada sesi melawat kompeni cawangan sana nanti...hikss~


the Porcelain Hotel  :)

Aku try gugel harga hotel ni mahal jugak la...untuk single room je harga dalam SGD 119...lebih kurang RM300...! *pitam!*


Bukak je pintu terus nampak katil ni haaa...  =.=


 bila duduk atas katil gini la rupa ruang yang ada...muat² untuk solat je...  -.-'   oh ni opismate aku...nama dia Diana...dia pun ada cerita pasal trip ni jugak...dia lagi advanced dari aku lerr...nak habis dah kot entry travelogue Singapore dia...kekekeke~  :p


ni pulak ruang bilik air...besar dan selesa...cantik! tapi aku rasa better la ruang bilik air ni kecik, tapi dibesarkan lagi ruang untuk tidur tu...kita bukan nak melepak lama dalam bilik air pung! hehh~


Lepas dah check-in hotel, releks² kejap, dalam pukul 11.30am kita keluar...bos ajak pi lunch! weeee!

Sila tahan keseronokan anda untuk entry seterusnya.. *larikkkkkkkk!*  v(^__^)"










p/s:: Selamat hari lahir yang ke 9 bulan Aimy Zafirah! semoga anak mama terus sihat, terus comel dan membesar sebagai wanita solehah yang berjaya...amin! ^_^


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

14 comments:

Anum said...

syoknya jalan2

eima said...

rezeki ditaja berjalan je ko ni ...syoknye

maszull said...

assalamualaikum yana...bestnya zafurah asyik jenjalan jer kan...:)

maszull said...

assalamualaikum yana...mama silap eja plak nama Zafirah tu sori yer...:)

Awan Nina said...

wah wah sakan ye kak jalan ^^

Rozuan Ismail said...

dari london ke singapore.huhu

░♥si lampu neon♥░ said...

yana dari changi ke china town berapa minit ? lama tak ?

cha said...

I dgn husband tak brp suka pg singapore muahaha. Dh pg 3,4 kali tp tetap rasa tak best. Cuma nanti nk pg sgpore utk USD je.

Haah mmg btul hotel sane mahal. Harga hotel sane bole dpt hotel 4 star kat sini hee :D

Dkna Abza said...

wah! pasni nak jejalan mana lak :P

YanaUjang said...

Dr changi ke Chinatown dlm 20-30 mnt depends pd traffic..=)

cha said...

Sorry typo bukan USD tapi USS huhu

aTy _faRed~ said...

Adeeyyhh..bejalan jer ar korang nih...sgt jeles hokeh...lg2 ngn zafirah..kecik2 lg dah merate pegi...heheh

hazman aka species1980 said...

nasi lemak tu penuh ngan telur... mata kerbau + telur rebus...hehehehe

aizamia3 said...

kalau ai pun jakun kejap.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015