Nov 16, 2012

Lunch at Carousel


Kat Singapore kita jalan² naik MRT...public transport kat sana lebih kurang macam London...very efficient! Malaysia baru nak buat MRT...baru korek tanah...errr~

Daripada Chinatown, kita berhenti kat stesen Orchard...lokasi untuk lunch memang area Orchard road...dan untuk hari pertama, tiket MRT pun bos yang belanja..pffttt! ^____^


ada promoter bagi belon kat anak aku...kemain suka dia dapat 'toy' baru...nasib la dia main elok², sopan²...risau jugak aku Zafirah picit/cubit belon tu sampai pecah  (-_-")



Restoren pilihan mr. Bos...Carousel! terletak di Royal Plaza, di dalam Scotts Hotel, Singapore....menurut mr. Bos untuk makan kat sini kena melalui reservation...walk-in tak boleh...SGD 50 per person...untuk lunch buffet dorang cuma open dari pukul 12pm - 2pm...tak silap lah...yang pastinya memang ada timing untuk lunch buffet...hehe~


susun atur meja...nampak dak mr. Bos belakang tu?? kekeke~  :p


Zafirah cuma main² belon sementara tunggu mama papanya melantak...huwawawa~

Menu buffet dorang tersangatttttttttttttt lah meriah!! dengan prot memasing dah kebulur...lagiiiii lah nafsu melahap tu tinggiiiiiiiiiiiiiiiii...bahahaha~  aku ada amek sikit gambar menu² dorang..cekidauttttt!! (^^,)


 pelbagai jenis sushi...aku dah lamaaaaaaa sangat nak melantak sushi...dak encem tak suka benda² tak masak ni...hewhew...terasa sangat heaven bila sushi² ni melalui tekak aku...pehhh! 


 udang, daging dan sayur grill...dimakan bersama nasi goreng...nak makan begitu sahaja pun boleh...mabelesssss!! udang tu fresh hokay! chef tu cekau dalam akuarium belakang dapur je then terus masak! yummieeee!


haaa gini la gaya chef mencekau udang...lalu udang² bertuah itu dicampak ke atas grill dan terus ke tekak manusia...heavennnnnn!!! (^_________^)


lagi seafood yang freshhhhhh! tapi part ni idak la semua aku amek...sebab perut dah senak! hohoho~


pasta 


 lepas dah amek ikut portion yang kita nak, kita pilih sos apa yang kita nak then chef akan panaskan untuk kita...so makanan tu akan jadi fresh je bila kita makan  ^_^


 dessert...pelbagai jenis makanan perosak gigi...kekeke~


 siap coklat fountain bagai...nasib lah Zafirah baby lagi...kalau dia dah besar mesti berebut dengan mama makan stroberi/marshmellow celop coklat  :p


more dessert...pelbagai jenis puding dan buah-buahan....sedap! sangat sedap!


muka bahagia dapat melantak! pheww~  



Terima kasih mr. Bos belanja kami lunch! siap belanja dak encem bagai...dak encem tu bukan staff dia pung! hekhek~   xie xie ni...xie xie ni... (^^,)

Lepas lunch, aktiviti kita ialah SHOPPING!!! mr. Bos tak ikut la...masa ni hari Ahad...dia nak hang out dengan family dia...so kitorang jalan² ikut suka hati je...huhu~  macam biasa, next entry kay! v(^__^)



 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!


11 comments:

Mira Adzlia said...

seronok yer zafirah berjalan je keje..hihi

zuhaida said...

untungnye la zafirah. kecik2 lagi dah berjalan merata-rata. hihi :D

Cik Eka said...

bestny bestnya..
makan dia semua nampaks edap..laponye tengok..

untung zafirah.. boleh jalan2. hehehe

Lya Colours said...

zafirah comel di sebalik belon pic no 2 tu !!!

mrs kayrul said...

seksinya zafirah...tengok lauk2 tue terliur tau pepagi nie

hazman aka species1980 said...

Hurmm... memang puas hati makan lunch bufet set nie

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

wah heavennya dpt mkn kt sni,heheh
tp sushi xminat,=p hihihi

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

wah heavennya dpt mkn kt sni,heheh
tp sushi xminat,=p hihihi

maszull said...

assalamualaikum yana...sedapnya pilih jer mana nak makan tapi kesian zafirah mak ayah dpt makan die main belon jer yer...;)

nabilah_2908 said...

wah..bahagianya perut kamu..... ;)

aizamia3 said...

bertambah seronok bila dak Zafirah cool tak melasak time ibu n ayah nak melantak.. hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015