Nov 19, 2012

Restoren Zam Zam, Singapore



Sebelum sampai Singapore lagi orang dah duk canang² restoren Zam Zam...so haruslah terjah kan...nak merasa la sejauh mana kelazatan murtabak dorang yang femes tuh...hehe~



Malam tu aku jumpa kawan² kolej aku yang bekerja kat Singapore...dorang lah yang bawak pi restoren ni....kitorang order nasi beriyani kot...digaul dengan kambing...macam nasi arab kat Saba tu lerr...  =)


disulam dengan teh ais yang menyegarkan  ^_^


 ni lah murtabak Singapore yang femes tuuuu! yang ni murtabak daging


 yang ni pulak murtabak ayam

Murtabak ni ada saiz...kalau nak makan sorang beli la saiz kecik...tapi kuantitinya aku tengok boleh share dua orang...huhu~  kitorang ni ofkos la order murtabak saiz besar...nafsu gajah memang gitu...kekeke~  dengan cuaca sejuk...amatlah sedap melantak sepuas² hati  :p   eh tapi kitorang share 5 orang kot...heee~


kuah² murtabak...kuah kari ikan dan kari daging...kari ikan adalah TAK SEDAP! kitorang tak suka...memasing bedal kari daging je   =)


 Zafirah makan home made finger food...mood dia baik sangat malam tu...kawan² aku pun seronok mengagah...lagi la dia happy...huhu~


ex-KLIUC's yaww! yang leng chai mata makin sepet...yang leng loi, semakin leng loi...ecehh~  bila boleh dapat kad kahwin uols ni haaaaa??? gegegegege~   eh mekaseh banyak² belanja kitorang makan...kalau tahu uols belanja kitorang order makanan untuk tapau sekali...wakakakaka~  v(^_^)"


Lepas dah salam laga² pipi *eh dengan leng loi je lah!*  memasing balik la rumah memasing...ada dua orang kawan aku tu duk Jurong...kira agak jauh jugak la dari tempat kitorang ni...tapi sudiiiiii jugak dorang datang...siap belanja makan lagi...terharu nyah! *kesat² hingus*  next time belanja lagi eh...ehh!! next time kita jumpa lagi yeeee...ngeh³~  :p

oke bai~!






p/s:  Zafirah demam...sobsob~  dah la aku sibuk gila minggu ni...kena attend seminar kat KLCC...hadoii  harapnya demam nak tumbuh gigi je la yee...susah hati sangat!  T__T


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!


11 comments:

Anum said...

nyum2 sedapnya

Dira said...

Restoren zam zam ni same yg dekat shah alam kan...?
Memang sedap amat..

Dira said...

Restoren zam zam ni same yg dekat shah alam kan...?
Memang sedap amat..

ifa said...

salam...macammana buat finger food tu ?

eima said...

merata dah pi hebat betui

MiFiqa said...

bestnya akak jenjalan ! :)

hazman aka species1980 said...

murtabak singapore biasa makan time pegi outstation ke jb dulu...tapi makan yang combine ayam+daging... satu keping besar ratah sorang2x je... ahaksss

maszull said...

assalamualaikum yana...sedapnya makan murtabak singapore tu..;)

aTy _faRed~ said...

Okeh...seb baik tngk ni mase ngah kenyang...heheh..

nabilah_2908 said...

sedapnya murtabak tu..

biasanya kalau ke Muar mesti singgah kat satu kedai ni..murtabak singapore terbaik kat situ.. :)

aizamia3 said...

kalau dapat belanja tapau sekali lagi lebar senyum kan.. hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015