Nov 5, 2012

Pure Marine Collagen | Kolagen Rumpai Laut Asli

Kelebihan Pure Marine Collagen: 

Nilai nutrisi - 10 kali ganda lebih tinggi dari sirip ikan yu (yang berharga lebih kurang RM418 untuk 30gram). Khasiatnya sama seperti sarang burung layang² (yang berharga lebih kurang RM400 untuk 38gram).

24% kolagen ini bersamaan dengan 2 keping sarang burung layang².

Kalsium, 37 kali lebih tinggi hati ikan.

Nilai pH ialah 7.6.

Kandungan iodin yang tinggi untuk menghalang tubuh manusia dari menyerap logam berat berbahaya seperti plumbum yang boleh menyebabkan kanser darah & kanser tulang.

Mengandungi vitamin dan mineral penting seperti kalsium, magnesium, potassium, Vitamin B6, B12, C, A, Omega 3 dan antioksida.

Kandungan serat yang tinggi bagi memudahkan penghadaman & mengatasi masalah sembelit/buasir. 

Sangat Disarankan Untuk Mereka Yang: Mempunyai masalah kulit (menghapuskan jerawat muka/badan, kudis dan kegatalan) Mempunyai luka akibat kemalangan/pembedahan untuk mempercepatkan penyembuhan kecederaan. Warga emas, sakit atau uzur kerana ia dapat memulihkan tenaga tubuh. Bagi ibu hamil (4 bulan ke atas), pengambilan kolagen membuatkan kulit bayi yang bakal dilahirkan lebih cantik, sihat dan cerah.

Dia dalam packet macamni





KAEDAH PENYEDIAAN: 
**Cara Penggunaan :
1. Basuh kolagen mentah, 5-6 kali
2. Rendam kolagen yang telah dibasuh semalaman
3. Buang air rendaman & basuh lagi 5-6 kali; toskan
4. Campur dengan 2.5 liter air kosong ke dlm periuk untuk direbus
5. Selepas mendidih biarkan ia sejuk sebelum diletakkan ke dlm bekas & disimpan dalam peti ais (stok 4 minggu)

**Cara Pengambilan:
Ambil 2-3 sudu besar kolagen sebaik sahaja bangun dari tidur atau setengah jam sebelum bersarapan (Waktu terbaik kolagen diserap tubuh ialah ketika perut kosong) & sebelum masuk tidur (malam). Boleh dimakan begitu sahaja atau dicampur dlm minuman atau jus buah.



Hampas yang korang toskan tu boleh buat facial.. Letak kat muka dalam 30min then basuh.. air n hampas boleh masuk dalam fridge ..

Untuk pengetahuan korang air yang korang rebus tu kalau dah masuk dalam fridge dia akan jadi mcm agar² tapi keras sikitla.. bolehla amik 1 sudu then makan camtu saje atau masukkan dalam air nata de coco ke.. sbb dia ade rase macam laut sikit...


Kesan-Kesan Pengambilan Kolagen Asli: 

*Melaras berat badan dan menstabilkan hormon
*Meningkatkan sistem imun dan metabolisma badan.
*Memejalkan payudara, otot dan punggung.
*Menyihatkan rambut dan kuku.
*Menguatkan abdomen & memelihara kalenjar tiroid.
*Mengurangkan penuaan pra-matang (kedutan&kulit kendur.)
*Mengurangkan selulit.
*Memberi tenaga.
*Melancarkan peredaran darah, mengurangkan sakit bahu & belakang.
*Menguatkan tulang dan sendi serta menjauhkan artritis & osteoporosis.
*Meningkatkan sel rawan, ligamen dan otot.
*Merawat penyakit gout.
*Mencegah Kanser/tumor.
*Menurunkan tekanan darah tinggi.
*Meningkat fungsi penghadaman dan merawat gastrik.
*Anti bakteria/kulat.
*Merawat anemia
*Menurunkan tahap kolestrol dalam tubuh.
*Menyerap lebihan garam dalam tubuh.
*Melicin, menegang dan menghaluskan kulit.
*Mempercepatkan pengecutan jerawat dan menghapuskan parut.
*Merangsang penghasilan sel-sel baru kulit untuk penyembuhan luka.
*Menstabilkan kandungan gula dlm darah bagi penyakit kencing manis.
*Membersihkan tubuh dari reaksi radikal bebas.
*Memberikan rasa kekenyangan bagi proses diet.
*Memelihara usus kecil untuk mengelakkan sembelit/Buasir.


Untuk pembelian korang boleh email norhazira86@yahoo.com atau SMS - 0193283509 Hazira. 

Harga yang ditawarkan ialan RM30 untuk 200 grm termasuk postage...menarik bukan??

Sila lah buat pembelian segera! ^__^



 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

14 comments:

Anum said...

wow bagusnya
nak try la

Axie04 said...

huhuhu
my mom dah makan hampir 2 bln, die ajak jugak joit sekaki, tapi cam was2 pun ade gak. tapi bila try, rasa cam ok, terus rasa teruja nak teruskan, lagi pun x banyak pantang. senang

Lya Colours said...

rasa laut? errrr

♥ Nana BamBam ♥ said...

rasa laut kan macam masin2 kAN? macam mana nak hilangkan kemasinan itu? huhu

zira said...

kene basuh banyak kali .pastu baru rebus ,takkan ada bau ,,,
boleh dibancuh dengan air jus oren .

Delimasari said...

tgh amalkan - bagus sekali

diana said...

kat fb akak pun ramai org jual ni..rasa macam nak cuba..lepas besalin ni kulit kendur je..hahah

eima said...

TAKUT LA AKU NK MKN MENDE SEBARANGAN...RISAU KOT2 ADE BANHAN TERLARANG PENCETUS KANSER DAN PENYAKIT LAIN .....EVEN JAMU PUN AKU TAKUT NK MKN ...HMMMM

eima said...

TAKUT LA AKU NK MKN MENDE SEBARANGAN...RISAU KOT2 ADE BANHAN TERLARANG PENCETUS KANSER DAN PENYAKIT LAIN .....EVEN JAMU PUN AKU TAKUT NK MKN ...HMMMM

kakchik@ella said...

Kc beli yg kaler pepel.

zira said...

yg purple tu pun ada.gred aaa..
tu mahal sikit ...200 grm 35.00 include postage .

aizamia3 said...

produk ni pun dah mula hangat kat opis ai.. nak congak kira-kira dulu.. ;)

Hidayati Mohamed said...
This comment has been removed by a blog administrator.
YanaUjang said...

kepada peniaga² di luar sana tu, please BE FAIR!! entry ni entry BERBAYAR..sangat tidak patut dan tidak BERETIKA jika anda tinggalkan komen meng-kondem this person yang menjual..lepas tu senang² je nak promote free thru komen???!! I WON'T ALLOWED IT!! sorry if I terlalu rude...tapi kita taknak aniaya sesama manusia...kalau nak iklan, please email me and pay me macam mana orang ni bersusah payah keluarkan modal untuk I keluarkan entry macam ni...

PLEASE! be fair!

rezeki di tangan Allah...ini rezeki norhazira..

thank you! ^_^

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers



Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers