Nov 12, 2012

Kisah-kisah Terakhir di Kota London

ni entry last ni....betul...tak tipu! ^_^
ada kisah menarik di penghujung entry...

cekidautttttt!

Piccadilly 


Piccadilly juga


masih di Piccadilly...tiba-tiba ada awek arab tegur aku sebab nak tengok Zafirah...hikss 


Bukan main susah tau nak mencarik Hard Rock Cafe..rasa nak tercabut kaki aku berjalan...grrr~   papa rembat selai t-shirt...aku tengok je...tak minat nak membeli...huhu 


lagi gambar dengan kotak telepon mercu tanda London...bukan Genting ye...ngeh³  :p 


Lorong belakang hotel Holiday Villa



keletihan dan kesejukan  :) 


konon-konon nak beli kasut...tapi harga lebih kurang kat Malaysia jek...kenselllll   :) 


untuk rujukan korang  (^^,)


eksaited woo nak balik Malaysia!! ^__^


oke memang ada sedikit tragedi masa kat airport...pffttt!

boarding time kitorang ialah jam 4.30pm...kitorang ni kan first time naik flight sendiri-sendiri, so dengan sengalnya kitorang tunggu nak dekat 4.30pm baru pi check-in kastam...-.-

sekali bila sampai kastam...hahhhh!! kemain lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa menunggu!!!! grrrrrrr

orang idak la ramai mana pon! KLIA lagi ramai hokay! tapi sebab Heathrow airport ni very very strict...dorang check setiap beg dengan sangat teliti!! eh ni bukan untuk check-in luggage tau...ni on the way nak ke boarding gate...kan kena lalu kastam dulu...haaa kat situ la yang kitorang stuck!! aku tak heran la dorang nak check dengan teliti, siap selongkar bag bagai...tak herann!!! tapi yang aku bengangnya staf² dorang keje macam siput vavi! lembabbbbb ya hamatttt!!! grr grrrrr!

nak dekat pukul 5pm baru lepas! sekali tengok gate number...tuuu diaaaa haaaa gate kitorang yang hujunggggggg sekali!!! uwaaaaaaa!! mencungap hokay berlari...dak encem tolak stroller, aku mendukung Zafirah...dia pecut dulu...biar dia sampai gate dulu tahan staff jangan tutup gate lagi...aku ni lerrr mencungap berlari sambil kendong Zafirah...dah la kaki memang dah sakit...huwaaa! T______T

lepas tu one of their staff membebel pulokkk!

"you should be here at 4.30pm!"

"oh we don't know sir...we're stucked at kastam..."  -->  jahanam dah grammar cakap sambil mencungap..janji dia paham udah lerrr...hahaha~

"then you should come in earlier!"

"ya ya..we don't know..sorry...daaa" 

lepas dah cop cop boarding pass kitorang masuk je dalam...staff yang jaga gate tak kecoh pun...mamat tu je kecoh lebeyyy! manager barangkali sebab pakai coat kemas semacam...ahhh! kitorang bayar kot duit flight!! sebok je...customer's always right kan??? kahkah~ *keji~*

bila dah naik flight tu memang syukur sangat! nasib baik tak kena tinggal!! pffttt!  -.-

Walaupun Heathrow di negara maju...airport tersibuk orang kata...tapi aku tengok tak sibuk mana pon! mungkin filight keluar masuk yang banyak...tapi dari segi pengunjung² di airport, KLIA lagi sesakkkk dengan manusia!! KLIA lebih efficient weiiii!! serius! ko tak payah la nak komplen sangat service kat KLIA...bagi aku KLIA memang terbaekkk!!! service staff²nya, facilities nya, kecanggihannya, keselesaannya...ffuhhh! negara maju macam London pun kalah! booo~  aku bangga jadi rakyat Malaysia!  *patriotik tiba²*  \(^__^)/

oke habis kisah pengembaraan kami di London...ecehh~  lepas ni travelogue tempat lain pulak...whewww~  ^_^



 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

10 comments:

eima said...

oh malaysia lagi hebat ... proud to be malaysian even aku tak penah kuar dr malaysia .... yey

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

walau macam mana hebat pun negara orang, negara sendiri lagi best.. hehe... ^^

Lya Colours said...

lain kali check in awal sket. stgh jam awal ke. sbb takut jadi apa2 kan

Cik Eka said...

nasib tak kena tinggal kan.. hehehe

tau takpe..bak kata pepatah.hujan emas kat negara orang pun,baik kena hujan batu kat negara sendiri.. hehehehehe

wisata bakti alam said...



kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

aizamia3 said...

bila dah ada lalui sendiri baru boleh bezakan mana lagi terbaik kan.. ;)
syukur tak terlepas flight..

saifudin said...

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

hazman aka species1980 said...

tak dapat bayangkan gaya ko korang lari-lari macam atlit olimpik tue....pengalaman kan...And tak sabar nak baca pasal travelog kat Singapore....

Nora Karim said...

seronoknya jenjalan...!

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, cantiknya. heeee.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015