Nov 27, 2012

Universal Studio, Singapore

Tunggang langgang dah entry travelogue Singapore aku...busy punya pasal....ecehhh~

oke entry ni lebih kurang macam Madame Tussauds...ada banyakkkk gambar...sudi² lah baca sampai habis ye...letih tau ai menaip, edit² gambar...hewhew~


walaupun bos bagi elaun harian, tapi tiket masuk tetap bos yang belanja...pheww! terbaik bos saya! \(^___^)/


hari Isnin pun beratur panjang...adeyy~  ramai yang datang in group...macam lawatan sekolah....


masuk je dalam terus cari signboard 'Baby Center'...sifat mak mak memang gini...pergi mana² fikir hal anak dulu...nasib lah kat dalam USS sangat mudah cari baby center...anytime, anywhere Zafirah perlu menukar diapers, kita terjah je baby center berdekatan...cuma tempat menyusu takde disediakan...pandai² la cari tempat terlindung dan cover aurat anda ye....kalau nak nyusu dalam baby center pun oke...cuma tak selesa la...sebab ramai orang nak menukar diapers anak memasing... (^__^)


cuaca hari tu tersangat lah baik...mendung je...tapi tak hujan! ffuhhh! syukur!

Pit stop pertama kita naik ride Madagascar...masa ni Zafirah mentido...aku tak masuk pon..colleague aku and dak encem je masuk...well bila bawak anak kecik cenggini laa....banyak ride yang aku tak naik sebab nak jaga Zafirah...aku tak rasa rugi pun tak naik....sebab aku memang penakot nak naik roller coaster...lalalalala~

siap ada 'Boogie Dance'...I like to move it, move it song...comel gila...nak join berjoget sekali pun boleh...Zafirah memang takut habis dengan patung² ni...adeyyy~  tergamam je dia tengok patung² ni bergerak -.-


aku tak ingat yang ni dalam cerita apa  -.-


aa yang ni aku masuk...sebab dak encem cakap tak extreme...boring! lagipun ride ni boleh bawak budak²...kena ikut ketinggian lah...Zafirah sah sah la tak cukup tinggi...kahkahkah~  mana² ride yang untuk budak² memang dak encem suruh aku masuk...hihi~


Shrek 4D...TERBAEKKKKK!!! Zafirah takut dengan effect² 4D tu sampai dia peluk aku kuat²....haihh~


dua² comel...EH! :p



aa yang ni pun aku naik...tu pun setelah dipaksa oleh dak encem...seram kot! wakaka~


tapi bila tengok budak kecik pun relek je naik....so aku rasa sedikit tercabar...ecehh! tak sampai 5 minit kot ride dia...tapi lajuuuuu....dah la kaki tergantung...gayat la jugak...ngeh³   :p




aa part ni pun best! dorang buat live show...kalau nak selamat bawak lah rain coat sendiri...aku beli rain coat siap² kat Daiso...RM5 je...kat USS dorang jual $ 2.5 tak silap...tapi kain nipissssss je...and kalau nak extreme duk seat depan sekali...baru best kena simbah² air...kekekeke~

oh kalau nak pi toilet kan aku suggest korang pi area Waterworld ni sebab ada satu toilet dia ada paip untk mencebok...belah belakang, hujung sekali...eh kat Singapore ni lebih kurang macam London la...toilet²nya nan ado paip untuk mencebok...kena bawak siap² botol air dan wipes tissue untuk mencebok ye...


next pit stop ialah the Ancient...

kat sini memang aku tak naik satu ride pun...semua extreme jek...bagi aku la...hekhek  lagipun Zafirah dah mengantuk time ni...kena nyusukan dia dan tidokan dia   =)


gaya kena lebeyyy! :p


ride yang ni adalah paling extreme...ada 2 jenis...kaler merah less extreme...kaler biru sangat extreme!! pehhh memang kompem la aku tak naik kan....wakaka~   oh kalau korang nak solat, area sini ada disediakan surau...sangat bersih dan selesa...aku puas hati solat kat situ...masa aku pi idak la ramai orang...so agak selesa lah kan....huhu...telekung juga disediakan...terima kasih pihak management kerana prihatin dengan kami yang beragama Islam! (^^,)


setengah ride tak boleh bawak bag...even handbag...so memasing sangkut je kat stroller...hamboihhhh kemainnnnn! terima kasih kepada stroller! hahaha~


muka² bangga lepas naik ride yang agak extreme...tapi sorang mamat tu mabuk tiba²...wahaha~


The Sci-Fi


lepas dah penat menakutkan diri naik segala ride² tu kita pi melantak kat area Ancient Egype...kalau tengok map korang boleh tengok mana restoren yang halal....lokasi surau, baby center, information center, mana ride yang boleh angkut budak/baby, mana ride yang extreme...semua lengkap dalam map...jadi jangan lupa amek map USS ye...  =)


last pit stop, New York...masa ni ada show the Bboys...B for break-dance...sangat ohsem dorang menari...aku pun join menari sekali...lalalala~


Hollywood ke?


zombie!!



whoapp! Sampai sini je lah pengembaraan kita dalam USS...haha ~  dalam pukul 5pm dah balik...cepat kan?? kitorang amek Express tiket...kena topup $30 untuk upgrade ke Express tiket...Express tiket ni korang tak payah beratur panjang²...kira potong Q la...ngeh³...jimat masa weiii guna Express tiket...

Sangat puas hati dah sampai USS...dah lama teringin nak datang sini...akhirnya tercapai juga impian tu...free laghik! wahhh~  rejeki!  ^___^



 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

12 comments:

Cik Eka said...

huhyoo bestnyaaa..
tingin sangat nak pegi sini..hehehehe

Cik Syida said...

wah bestnyeeee :D

cha said...

bila la i nak sampai ni

haha comel je zafirah takut tgk effect 4D tu. mmg real sgt ke

mEiZ SHA said...

hehehehe
bestnyerrrrrrrrrrrrrrrr..:)
bile laa mau sampai sana nie..heheheh

Lya Colours said...

mesti mahal masuk uss ni

efa said...

bestnya bila la gamaknya dpt gi tak tau la huhu

hazman aka species1980 said...

Ujang sama ngan opismate aku pakai jersi MSIA pegi USS...

mrs kayrul said...

tengok cuaca macam sejuk jer...tak panas ke masa tue???

aizamia3 said...

best..
ni kalau dapat pergi.. boleh jadikan entry ni sebagai panduan.. ;)

Aty_Fared said...

Tempat ni ar target nak gi pas pindah nanti...:-) insyaallah...mane ley zafirah dah sampai dulu..heheh...

kakchik@ella said...

KC tak gi USS pun aritu. berdua je dgn aiman kurang la nak ber fun-fun. lg pun aritu kaki KC melecet .. sbb trlalu byk berjln.

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak. lusa saya pergi sini. yeayyy. comelnya anak akak. geram tengok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015