Sep 28, 2012

Dah Confirm~!! pfftttt~



tu diaaa...
travel agent dah confirmkan tiket flight...wahuuuu!! \(^___^)/
eksaited! nervous pun ada!! 
kenapa? sebab first time travel jejauh sendiri²...
sebelum ni ikut montot mak ayah je...
segala urusan pun mak ayah settlekan...
sekarang...semua urus sendiri~!! *dah besar tau anak ayah ni...hewhew~*


oh kepada yang baru mengikuti channel Life 101 ni,
aku kena inform lagi sekali la ye...
aku pi London free...
FREE yee!!! tiada bayaran!!! paham?? hahaha~
sila refer entry "Rezeki Bulan Puasa"  (^^,)


Tiket free untuk dua orang je...
tapi kitorang nak jugak angkut Zafirah sekali...
gila kau nak suruh aku berpisah dengan Zafirah lama²...
berpisah time opis hour pun macam tak keruan je hidup aku...
apa lagi kalau seminggu??? huwaaaa! T___T


Ramai orang ingat tiket flight for infant free...
ehehh kawan² yang disayangi...
mana ada airlines yang bagi tiket free...
walaupun untuk infant yang memang sah² takde seat tuuuu...
kitorang kena tambah RM350 ye...
aku dah check kat Air Asia ke, MAS ke semua kena bayar tiket infant...
lagipun, for infant, aku request bassinet seat...
maybe ada extra charge di situ...
harap maklong! :)


Weekend ni dah kena start packing² barang...
tak sure nak bawak 1 luggage or 2 luggage...
1 beg letak baju-bajuan...1 lagi beg letak barang² shopping...
wahhh macam kaya sangat kau nak shopping kat London tu...pfffttt~! -.-'


Winter jacket Zafirah tak cari² lagi...
plan weekend ni jugak nak mencarik!
dengan ada aktiviti kekeluargaan, ke-kawan²an lagi *apakah vocabulary aku tuh*
mintak² lah sempat nak mencarik  (-__-")


Korang yang ada pengalaman merantau luar negara dengan anak² kecik tu...
any advice untuk aku???
bulan depan umur Zafirah dah 8 bulan...
aku duk risau perihal dia je ni...
makan minum dia...
pakaian dia...
keselesaan dia dalam flight...
kelenaan dia tidur kat hotel...
segalanya aku fikir pasal Zafirah...
pasal aku and hubby??
kitorang belasah je apa² yang mendatang...
baru ROCK!! hoho~  :p






p/s::  janji CNi itu pasti! *tiba²*  :p

p/s::  nak buat kenduri doa selamat jugak..kahkah *over gila!*  alang² parents in law nak ke haji tengah bulan depan *insyaAllah*, tumpang sekali doa selamat tuuu...kekeke~  *aci tak??*  v(^^,)


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

25 comments:

Norhaizan hakim said...

Waaa...seronoknyerrr pegi Amsterdam..kirim terompah kayu!(gambor aje la).

Anum said...

bestnya
jauh bercuti
sis nak kim fm

YanaUjang said...

nak kirim2..kena kirim skali ongkosnya ya..huhu

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

wah seronoklah !! :)

kakchik@ella said...

nak cakap satu jer ... JELES sgt2. Hihihi.

Sue Saari said...

wahhh..best2!!jauh gak ek perjalanan nya..kena transit lak tu...berapa hari kat sana Yana?

insyaAllah Zafirah ok nanti tu..tapi yelah kan risau camner makan Zafirah nanti ek Yana...

Cuma org kata kalau bawak baby naik flight standby puting utk dia hisap dlm flight nnt..bagi elak telinga dia rasa berdengung...

anyway, HAVE A SAFE JOURNEY nnt ek... ;)

eima said...

tahniah utk ko ... agains ...
aku doakan selamat pegi dan balik ....

Fazlinil Irma said...

pegi musim sejuk x yah bwk baju byk.. recycle je + pkai jaket x nampak pun.. hehee..

utk zafirah kena xtra tebal.. skrg dah sejuk kat sna..

kat sna x yah risau.. stroler boleh masuk bas + train..

selamat bercuti.. ambik gambar byk2.! :)

nabilah_2908 said...

wah....seronoknya..!! :)

boleh je tumpang sekali buat doa selamat... :)

Pearl Kaz said...

yana... sorry. kite takde suggestion utk 2nd hand baju winter baby. kakak kite baru balik dr UK, tp baju2 anak dia yg kecik semua tinggal kt sana. sbb anak dia dah besar pun. rasanye kalo pegi kat tmpt bundle pun ok kot. Tp kalo nak beli gak, lpas dah balik bercuti tu, lelong je kt blog or fb. hihi..

em.. ikut pengalaman dua2 kakak kite, since diorg slalu travel naik flight dgn anak2, mmg kena rajin melayan je la.. kalo anak xleh nk tido, dukung je bwk jln2 dlm flight tu. sbb boring giler dlm flight yg lama tu...mainan, selimut or bantal fav dia kena ada dgn dia. hihi. tp rasanye royal dutch ni service mesti sama mcm emirates kot. harap2 stewardess diorg rajin nk layan anak korang. hahaha.. :D

btw, betul kata fazlinil tu.. baju tak payah bwk byk sgt sbb recycle je. lgpun pakai kot/jaket.time kite pegi UK aritu, baju tu la buat jalan, buat tido, buat jln utk esok harinye.. kite tak mandi pun sbb sejuk+x rasa melekit pun..hahahaha.

p/s: better pakai kasut sneakers/sport shoes. baru sedap berjalan. ;)

D i n said...

kat sana sejuk hehe~

puan.mila said...

bestnya zafirah..kecik2 dh g jalan jauh :D

zuhaida said...

bestnya la kak yana satu family dapat jalan jauh2 gitu. free pulak tu. zafirah comel lah paling best. kecik-kecik lagi dah dapat jalan naik kapal terbang. hihi :D

Miza Yusof said...

bestnya. tahniah :)

aizamia3 said...

wah.. ai lak yang teruja.. kihkihkih..

J.M.R said...

best giler!!! :-)

Zurae said...

First2 baca blog awak terus nampak tajuk ni.. sangat jeles okeh g UK tu hehe...

Seronoknya... nak2 si kecik Zafirah tu, dapat jejalan obersea yer.. bestnya...

"Salam Kenal" =)

hazman fadzil said...

yana : Rasanya cer email ngan KAK RED sebab baru2x dia pergi german ikut laki dia bawak RED BABY... maybe advise yang baik dirujuk....

shera haifa said...

wauu slmt bercuti..:)

Ini BAMBS! said...

Cekal mata bile lalu blog ni.Kemas! Apa pun,lepas ni dapat tiket preeee,hulur2 la :)

Nurul Akmal said...

wah baby zafirah pun g jugak.. mesti best.. happy holiday..

Cik Eka said...

bestnya bestnya bestnyaaaaa...

hehehehehe

aTy _faRed~ said...

jeles..!!!

Zura@Iwan said...

wahh..bestnya zafirah nk pegi london...hehe

Cik Puan Izan❤ said...

bertuahnyaaa....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015