Sep 4, 2012

Ukur Badan Sendiri



Tali tape digunakan untuk shopping baju² online...weeeee~
aku tak tahu lah korang panggil menatang ni apa...
tapi aku panggil 'tali tape'   =)


aku hangkut tali tape ni datang opis..
sebab aku selalu online shops kat opis...
duduk opis 8 jam kannnn...
bila time tak banyak kerja tu tangan ni seronok la main klik² 'buy'
klik² 'maybank2u'...lalalalalala~


aku biasa shopping baju² nursing...
bila pakai nursing wear, nak nyusukan anak kat tempat awam pun idak la leceh mana...
sebab baju tu selak sikit je... =)


bila shopping online ni kita bukan boleh pegang baju tu kan...
so kita depends pada saiz yang dorang bagi je..
aku memang tak reti la nak agak² saiz ni...
kalau dorang letak 18 inci...
aku memang tak tahu nak bajet 18 inci tu panjang mana...ngeee~
tu gunanya tali tape!
dah sah-sah la tepat ukuran aku tu kan...huhu~
kalau material kain tu aku tak kisah sangat...
sebab baju memang hari² bertukar...
kadang² 2 minggu sekali baru ulang balik pakai baju yang sama...
wahhhh macam artis je bunyinya banyak sangat baju aku kannnn~  bwahahahaha~ 
eh tapi aku rasa orang perempuan memang gitu...
tak suka ulang² pakai baju yang sama untuk tempoh yang agak lama...
*ke aku je macam tu?ngeh³~*


oh menurut survey yang aku buat,
beli nursing wear thru online lagi murah...
dan banyak choice...
kat Bangi tu ada la 2-3 kedai yang jual nursing wear 
dan segala keperluan ibu² menyusu...
tapi harga mencekik ya hamattttt!! 
dah la tak banyak choice...tak fashionable langsung...kehkehkeh~
lagipun aku tak rajin dan kurang masa nak keluar bershopping...
beli online memang memudahkan hidup aku...
ko yang anti shopping online tu duk diam² sudah!
aku tak mintak duit ko pun nak bershopping...paham! lalalala~


So far aku puas hati je dengan barang² yang aku beli online...
kualiti semua puas hati lah! 
pernah la jugak rasa ditipu, dianiaya bila harga macam tak berbaloi je...
tak pun harga pos tak sama dengan servis pos yang aku dapat...
contoh dia charge harga pos laju,
tapi sebenarnya dia hantar barang guna pos ekspres...gitu~
tapi sebab barang yang aku dapat sangat² best!
so boleh lagi la nak pandang sebelah mata...
cuma aku TAKKAN membeli lagi lah dengan orang yang sama...
blacklist gitu  ^__^


So apa kisah korang shopping online??
shopping apa??
pernah kena tipu??  (^^,)



 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

16 comments:

Mooniqueen said...

Hehe.... Tali tape biasanya panggil... MQ agak2 je... Sebab jenis badan Kecik, senang nak cari.. Tapi bab Baju nursing tu tak pernah try beli lagi... Selalu shopping Baju casual je...

diana said...

klu kat penang ni lagi susah nak cari butik2 yang jual nursing wear ni yana..yang banyak jual baju amoi2..kalau ada yang jual pun memang tak banyak pilihan.harga mencekik jugak.lawa nya idak pun...

Mira Adzlia said...

huhu..slalu gt kot da beli on9..beli tdung la, baju, sluar, dress....hihi..rambang mate la katekan..Alhamdulilah blom pnah kne tipu..setakat ni puas ati..hehe..

aizamia3 said...

hehehe.. baca tajuk ingat nak check ukuran pinggang.. ;)

psstt: sama arr.. akak pun panggil tali tape gak..

Rina Ellisa said...

buat masa ni tak penah kena tipu lagi.. Alhamdullilah :D

nabilah_2908 said...

sama lah..panggil tali tape juga..hehe.. :)

shopping on9..kadang2..baju..tudung..setakat ni alhamdulillah..tak pernah kena tipu & service pun memuaskan.. :)

Nazrul Izzat said...

pengalaman sopping on9 kat sini.. hee
http://nazrulizzatabrahim.blogspot.com/2012/08/zaloras-experience.html

mrs kayrul said...

bagi tau la yana beli baju nursing kat mana??...selalu beli baju biasa jer tak pernah lagi beli baju online

Nur Zahidah said...

kite pong suke shopping online. Best! mudah!selalu jugak kena marah dengan hubby sebab senyap2 je tau-tau barang sampai.he.
eh, jemput datang blog kite ye
zahidahnur.blogspot.com

eima said...

seklai je penah beli online pastu tak penah dah ... aku tak suka ..lagi pun aku bersize kecik ... ..pyh nk cri bj size aku ni

farra8979 said...

suka sangat shopping online.. so far alhamdulillah, sume berjaya diterima.. ^^

Norsh_1009 said...

salam, hi Yana,betul 2.sy suka gak online,tapi kadang2 xleh kawal diri.asik nak membeli je.abis la duit gaji.sama la topik yg kite bincang..huhu..tc.

cik chinta said...

bj xde penh bli. bse bli shawl je.

imantizz_truper said...

saya selalu shopping online tudung...berbaloi kot...depends la dgn harga yg saya kena byar sebab saya tak payah susah payah berpanas berhujan keluar semata2 nak shopping..pernah kot saya beli tudung online yg harga RM 30 dan bila saya cari dekat luar,harga tudung tu 35 ringgit..mahal kot.Baik beli online,pilih pastu tunggu p.cik posmen hantar dekat umah.Senang kan?? ( tiru iklan soflan )..

aTy _faRed~ said...

ai pon suker gak shopping on9 nih...tapi engok barng gak ar..selalu nyer baju sendiri tak pernah beli on9..tak besh kalau tak dapat test dulu..huhu..baju anak selalu ar..lagi2 brg menan die...memang tak perasan duit perabeh kat situ jer..huhu

mynameismy said...

i love to buy online too!! mudah click2 je heheh. brg baby ni pn byk beli online heee~

xpernah lg la kena tipu setakat ni...

eh share la baju nursing tu slalu beli kat online shop mane

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015