Sep 21, 2012

Ikut je lah Mama Hulu Hilir..!!

Semalam aku cuti...jaga Zafirah...dia demam...tak pernah badan dia panas membahang macam tu sebelum ni...risau beb! bila dia menangis, air mata aku pun macam nak keluar sekali...betapa susahnya hati seorang ibu bila melihat anaknya sakit *ecehh..copy ayat cerekarama je tuh..kekeke~*


So alkisahnya...Zafirah ni time demam punya la manjaaaaaaa!!!! merengek, menangis tak sudah! kita orang dewasa pun kalau demam mesti rasa tak sedap badan kan? bezanya baby mana la dia tau nak explain yang dia tengah sakit...so melalak je lah yang dia tahu...sebagai parents, kita kena sabar...dan cuba tenangkan anak kita tu...jangan stress² ye... ^__^


Satu lagi pe'el Zafirah time sakit ke tak sakit, dia memang tak boleh tengok mama dia berjauhan dengan dia...aku nak pi dapur amek air pun dia dah menjerit!!!! maka solusinya~......................




aku letak je dia atas stroller...so bila aku nak ke dapur ke, sidai kain kat luar, aku tolak dia sekali...muahahaha! kreatip kannn???  v(^^,)"




amboihhh kemain seronok dapat keluar rumah...
tengok mama sidai kain...
hirup udara segar ye nak?? ish³~ 
cubit tau la... :p




lepas tu mata tu sikit² nak tengok aku...
risau bebeno lah mama dia menghilangkan diri...
aishhh mama sayang anak mama ni tauuu...
mana mungkin mama berjauhan dengan kamu...*ewah..ayat tu pun copy dari cerekarama...kah³*




masuk toilet pun kena hangkut sekali dak kecik ni~!!!! grrrr~
over kan...?tak payah la korang bayangkan macam mana keadaan aku time ni...kah kah kah~
tengok baju tu dah lenjun tang dada tu...
air liur meleleh macam paip bocor gamaknya...kekeke~  :p




LUNCH TIME~!!
baju pun dah bertukar...
baby dengan artis memang lebih kurang je...
sehari duk tukar baju sampai 3-4 kali...kadang² lebih~!




duk dalam rumah bukan main susah nak bagi makan...
merengek tak sudah!
bila bawak keluar menyengihhhhhhhh je keje...
geget nak?!! haihh~




bubur nasi + carrot + labu + epal...
sedap kot!! *tak tau la kalau aku yang syok sendiri...wakakaka*




sambil makan, gigit² penutup tupperware lah, gigit² cawan...
lepas tu mata tu meliar tengok kereta, motor, orang lalu lalang depan rumah...aigooo~


dan setelah 30 minit berlalu *lebih kurang aa*




Alhamdulillah...
habis ponnn!!!! 




time minum air pun nak main²...eeiiii geram sangat!




sidai kain kali ke-2...
siap main cak-cak bagai...grrr~
haaa rumah aku memang berlambak kain baju seluar segala...
kalau time cuti memang kena banyak² trip basuh sidai kain..
tapi melipatnya al-malasssssss!! 
kasi longgok je atas katil...ngeh³~  *jangan contohi aku*  :p


Hari ni Zafirah dah sihat sepenuhnya! Alhamdulillah~  kelmarin timbang berat baby kat klinik dah naik 600 gram! Jadi 6.5 kg lah...woooowwww!! dah lama berat dia tak naik sebanyak tu...syukur Alhamdulillah...semoga Zafirah semakin sihat, cerdas dan aktif! amin~!






p/s:: masih mencari winter jacket untuk Zafirah...adehh...

 
Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

15 comments:

Lya Colours said...

amboi girangnya ko zafirah oiii

ieda said...

amboi2 comelnyaa zafirahhhh
geram tgk
dah semakin besar nie dah gaya ayahnyee lah dik !
aah ikut jelahh mama tuuu
sidai baju punn sidai lahh ;)

kuat makan tak dik .. sedap tuu
licin ! .. ;))

Anum said...

comelnya

Cik Cammy Lia said...

comel btl zafirah...muka bulat.

Nyamuk Terbang said...

nah makan smpai stengah jam

Zura@Iwan said...

mcm abg irfan gk dia....x leh kena tiggal...kalau keluar g jln mmg sonok bdk2 ni...

geram tgk zafirah nie...haizzz...

Iela Fazielah said...

rajinnyer snap gmbar smbil buat keje...kalau akak..xcukup tgn nak buat semua benda...huhu

Pearl Kaz said...

Eh.. nak pergi mana ek? berapa lama? Kalau boleh pinjam, pinjam la dulu baju winter utk infant... Sbb misal kata la kalu pegi UK, bole beli baju bdk2 kat carboot/garage sale je.. murah2 dan cantik2.. lgpun bdk2 cpat membesar.. kalo beli mahal2, membazir plak. unless kalo bole diturun temurun kan.. hehe..

Fariehan Ibrahim said...

gewammmm nye tgk die!
comel gilerr..
manje kemain c zafirah ni er! hihi

PUAN SUE said...

Same je ngn aqilah,nangis cm kn pukul bl xnmpk kite

mizsfatima said...

alhamdulillah dah sihat. baby kalau deman biasanya akan susut berat badan.zafirah plak dah naik beratnyer yer... baguslah cam tue. xperlu mamanya risau2 sangat.

aizamia3 said...

bawak sampai dalam bilik air tu yang tak tahan.. ;)
apa-apapun moga zafirah cepat dapat adik.. eh!Silap.. cepat sembuh..

kekunang said...

apa yang aku perasan...kebanyakan bebudak yg di breastfeed...mmg sangat rapat dengan ibunya...takpe weh..bagus tu....hopefully everything goes well...

p/s: nak soh zafirah panggil aku kakak boleh ak?? baby-baby di TAS ni semua panggil i kakak...awww...hahahha...

aTy _faRed~ said...

Ni dak tecit suker bejalan mcmmaknyer nih..heheh..snk ai kalau demam pon mcm tu..nak maknher dok depan mate jer..

nabilah_2908 said...

hehehe..payah nak berengang la ni.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015