Sep 6, 2012

Ikut Sunnah Nabi giteww


laki bini makan sharing sharing pinggan...
sweet giteww...kahkahkah~ *geli je nak ngaku sweet..:p*

ni kat rumah mak mertuaku...
dia hidang nasi briyani tak silap...
aku ni memang menantu yang kuat makan...hahaha
pantang orang hidang makanan memang nak ngappppp je kejenya  :p




elok je aku nak bersantap,
dak encem datang nak join makan sekali
padahal sebelum tu dia cakap dah kenyang...*ceh*
tu yang jadi TERkongsi pinggan...ngeh³~

tapi sekali sekala makan kongsi² pinggan best jugak...
dah kata ikut sunah nabi kan...hihi~
korang pernah makan kongsi² pinggan dak dah besar² ni??
tak kira la dengan sesiapa pun...
ce cite~  (^^,)







p/s::  rasa nak makan tomyam la..  =.=


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

26 comments:

ct cheery said...

so sweet..manjanya abg ensem ni..
cheery slalu sharing ngan bff..

MizzTina said...

kt kg selalu mkn share pinggan dgn adik n mak..sj nk manje².. hehe

Lya Colours said...

masa darjah 6 dulu aku pernah join summer camp dekat sg lui. makan dalam dulang okeh. mula2 pelik dan rasa macam ew2 je kan. habis dah lapo kata ko, telannn je. best pulak. haha

mEiZ SHA said...

bkn kongsi pinggan lg yana..siap kongsi2 tgn suap menyuap..hehehe

sonok gak kekadang kan..:)

Mrs Fauzi said...

Dgn laki aku le...heheh selalu aku yg menempek nk makan ngn die ahahh

Mrs Fauzi said...

Dgn laki aku le...heheh selalu aku yg menempek nk makan ngn die ahahh

laskar pelangi said...

alahai...sweet gitu..hik3;)

Sharz said...

ade la jugak kdg2..konon kate kenyang..tgk org tu makan cam best join sekaki..selalunye ngan adik la.. =)

Dkna Abza said...

romantikkkkkkkkk :)

tapi takot lak tengok mata ujang tu haaaa..macam dot dot dot lak ;p

MAY said...

KONGSI PINGGAN DGN LAKI TAKDAK LAGI..KONGSI CAWAN TU DAH SELALU...G RAYE MANE2 JE MLS NAK MINTAK GLASS LEBIH...KONGSI JE...KAT UMH PUN MACAM TU...BILE HIDANG NASIK,ADE 2 PINGGAN, TAPI ADE 1 GLASS..HEHE....KLU AIR ADE 2 JENIS, BARU LETAK 2 GLASS..TP,KLU TUNGGU PINGGAN HUSBND MKN HBS,LPS TU SMBUNG MKN PKI PINGGAN DIE PLAK PENAH LA..SBB MLS G AMIK PINGGAN LAIN..KIKIKI..

eima said...

mmg dah slalu dah ...
dah terbiasa kot...

Pearl Kaz said...

kite pun selalu berkongsi... biasanya dgn kakak. slalu bg alasan tak payah cuci pinggan byk2.. hihihi.. sampai satu time, lpas majlis nikah kakak, kitorg still mkn satu pinggan, kite ckp kt dia,"lepas ni dah susah nk buat cmni lg.." huhu.. tp skrg kongsi pinggan mkn dgn suami pule.. hehehe :P

PUAN SUE said...

emm..malu nak cite..tapi cite jugak lah...hihi..su bile dinner suap hasben makan..so kitorg mkn sepinggan.kadang2 hasben suap pulak..so sorang je tgan yang ade mknn..sorg lg bersih..jimat air gitu..hahha..pinggan 1 cawan pun satu jugak..kalau hasben suap dia duduk kat kerusi sofa su duduk kat bawah..so mcm tanda hormat..

GreenJade said...

hehe shuweet..

selalu gak..bile time malas nk basuh pinggan..sll menempek kat hubby jek.hehehe

Anum said...

bagus2

Baiduri said...

huhu...stakat kongsi cawan minum ade la... tingin gak nk kongsi pnggang mkn ngn cik hsband...hehe

hazman fadzil said...

kongsi dalam satu pinggan tu takde laa... kalau dalam satu talam tu biasa gak ngan family masa aku umur belasan tahun dulu....

Nadhirah said...

Selalunya kongsi pinggan dengan mak je, ehehehe :)

izaFiza said...

biasa jugak kongsi ngan husband =)

kalo dah kenyang n sekadar nak rasa share je la.jimat.heee..

Rozuan Ismail said...

romantic couple gituh

Mr feckry said...

the happy family

aTy _faRed~ said...

Lomantik lak nampak...:-) tetibe terpikir..lame dah tak mkn sepinggan ngn laki ai..dolu2 selalu sbb kiteorg ni nak jimat pinggan..malas nk basuh bnyk2...hahaha...mcm tu pon ade kan... ;p

NUNU EERA said...

mmg sweet.. smpai bsinar2 mata c ujg.. huhu..

puan.mila said...

sweetnya...xpenah plak mkn sepinggan..kdg2 je suami suapkn..

azizah :) said...

selalu jugak makan kongsi pinggan..

tp ada suatu hari tu ada pakcik tegur dia cakap tahun pertama kawen je kongsi2 tgk la lagi 5tahun tak buat dah.. sampai hati pakcik tu cakap camtu..huhuhuhu

Cik Eka said...

selalu sangat makan kongsi2 ngan mak.ngan makcik2...
best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015