Aug 4, 2012

Ko Pakai Pam Manual Jenama Apa?? BisingTak??

Lama dah orang tanya soklan ni kat aku...masa aku buat entry "Bila da Lama tak Dating Berdua"...sebab dalam entry tu aku cakap aku ngepam susu dalam panggung..kikiki...maaf lah ye baru dan nak menjawab soklan awak..entah-entah dia dah beli pun pam manual lain...haha  takpe lah...update sekadar berkongsi  =)




Aku guna pam unimom! ni dapat hadiah masa join breastfeed contest kat FB [baca SINI]...so far aku guna pam ni memang memuaskan...tak sakit, lembut je masa nak ngepam tu so idak la lenguh tangan ni... =)




Lagi satu pam ni boleh muat dengan pelbagai jenis storage bottle...sebelum aku guna pam ni, aku guna Pureen...dia ada storage khas untuk pam...so lepas pam kena transfer pulak susu tu dalam storage bottle...macam leceh la kan...kalau yang ni, lepas pam terus simpan je storage bottle dalam freezer...gambar atas ni aku pam guna botol Pureen...


yang ni pam guna botol Bumble Bee...botol ni pun dapat hadiah BF contest tu jugak...huhu~


botol Safety Plus pun boleh muat dengan pam ni...


Senang cite aku memang puas hati la guna pam ni...haha  bising?? TAK PUN! serius! aku pam dalam opis yang sunyi pun orang tak perasan aku tengah ngepam...dalam wayang apa lagi...dalam wayang bising pe...err depends la pada movie apa ko nengok kan...hari tu aku tengok cite Spiderman...memang bising manjang...sound system wayang tak sama dengan sound system kat rumah...so tak perlu risau orang lain dengar...lagipun kalau yang belum kahwin tu, dorang bukan tau macam mana bunyi orang tengah ngepam susu... ye dak?? ^___^


oke tu je siaran hari ni...babai~!  (^^,)







p/s::  malam ni berbuka rumah makcik kat Ampang...korang buka kat mana hari ni??  =)





Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

6 comments:

qasehraihan said...

pedih tak time pam tu eh?
mana gambar zafirah ni..hehe

yana..meh baca ni..

http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/tempat-kegilaan-wanita-wanita.html

teratak hati said...

sy guna unimom ni gak..kadang2 ada bunyi gak kan..tp skrang dh tak pam, fully direct je sbb tk kerja..

ieda said...

akk pakai sama macam yana nie
tapi x ingat jenama apa
lebih selesa macam nie .. kalau yg pakai elektrik tuu x yakin lah ekke ;)

aizamia3 said...

kalau fully direct alangkah bestnye kan.. ;)

nabilah_2908 said...

dok bayangkan..mcm mana la bunyi mesin ni eh...hahaha...

aTy _faRed~ said...

nak beli gak pump manual...selalu terpikir2 kalao time terdesak pump buat hal..pas tu mane nak carik pump..nanges ar sampai demam2 tahan bengkak nanti..[terpikir sebab ritu gi balik kampung tertinggal pump..naseb baik adik ade spectra ley tompang2] banyak dah dengar unimom ni elok..so ley ar try gak..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015