Aug 6, 2012

EH! Nak Dapat Adik Ke?? @__@


Orang tua-tua cakap bila baby dah mula hisap jari kaki mesti dia bakal dapat adik...haaaa??!!! *pitamm!*

Tapi aku rasa mende tu mitos semata...sebab aku tengok rata-rata baby yang sebaya Zafirah memang hobi mereka menghisap jari kaki...and idak pulak mak dorang membuyong dalam masa terdekat tu...hahaha




Sekarang ni jari kaki lagi sedap dari hisap ibu jari tangan dia...kadang-kadang aku bukak je stokin dia tu...stokin tu berbulu, kang dia hisap abeh masuk bulu-bulu dalam mulut dia...adeyy~

Semalam jumpa nenek aku...sungguh-sungguh dia cakap Zafirah bakal dapat adik lagi ni...dia kata, "no matter what you do, mesti akan dapat punya anak sorang lagi ni yana...betullllll..." hahaha mitos je tu...mitos...jangan caya...lalala~   =)

oh aku bukan menolak rezeki....cuma aku memang tengah berehat dan masih merancang kehamilan...sila jangan salah faham ye...ko tak pernah merasa perut ko kena robek dan merasa kesakitan yang tiada bandingannya, tak payah nak judge macam-macam...hahahaha~








p/s::  tapi kalau dapat anak made from London macam mana pulak eh?? KAH KAH KAH~  v(^___^)"


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

23 comments:

Lya Colours said...

uik anak dara. rapat sket kaki tu

PUAN SUE said...

same je ngan perangai aqilah..hiihi..siap isap dengan bunyi sekali

Anum said...

comelnya

qasehraihan said...

jaga-jaga Yana...kata org tua tu biasanya betul..har har har...

http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/cantiknya-kurma-puasaku-kali-ini.html

nabilah_2908 said...

kalau Allah nak bagi...siapa lah kita tuk menolaknya kan..? :) :)

bersama kak Es said...

ha ah kannnn kot dapat anak made from London bermata biru kenan kat sana ke ... rezki jgn ditolak hehehe

eima said...

tipu je la ... sbb anak aku tu dah isap gula² br die dpt adek ./...

Liyana said...

hoho.. fobia bersalin pun x hlg lg..

Fariehan Ibrahim said...

ohmaiiii! comel giler zafirah. gerammmm! >,<

sila lah dpt baby from london. mane taw mata biru satgi haaa..kih3 :P

azizah :) said...

hehe kalau betul camner kak yana...??hehee gurau je.. org tua2 je penuh pantang larang..ngeee~~

gigiAriEma said...

haha. kalau betul made in london betuah nyee. :)

Mila Ahmad said...

hehe..rezeki jgn ditolak. best pulak dgr nak p London kan? untunglah...

ieda said...

ahahah mitos je yana
jgn percaya ekeke

apa2 punn depends pada yana ..
lagipun zafirah masih kecil
give her sometimes utk bermanja
siann nanti x puas manja dah dpt saingan baru .. kejamm tau ahahaha
soo protection kena kuat dik ;))

Myra Jay said...

Heheee, hisap Ibu jari memang dah sinonim dengan budak2 baya ni ha ;D

hazman fadzil said...

kALAU Zafirah dapat adik MADE IN LONDON... kalau adik laki boleh dipanggil BOY LONDON ( dah macam nama jam ) pulak kan.... ekekekeke

aTy _faRed~ said...

betul..sakit beranak tak hilang lagi...i operation..paling tak suker dalam tempoh luker nak baik..lame giler..!!! iisshh...seriau tetibe biler teringat balik..

msredcheesecake said...

biasa baru pas bersalin mmg rasa takut nak bersalin lagi...hheee

Nurul Akmal said...

Hehehe mommy dia kan nak g london.. nak bagi adik london lah kot kat zafirah...

wanda arry said...

dpt adik made in london pun oke gak tu..kata zafirah dlm hati :)

Cik Asma BLuppy said...

pe salahnya zafirah dapat adek kan... hikhikhik

FiZ said...

comel!geram nye kat pipi ur baby ;)

aizamia3 said...

eeem... dah kalau itu yang diberikanNYA, takkan nak tolak kan.. ;)

tapi kalau made in LONDON lagi pueh hati kali ni ye dak.. kahkahkah..

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

Sama macam anak buah atul. Suka sangat hisap ibu jari kaki dia. :')

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015