Aug 15, 2012

Ukur Baju Raya =)

Aku ni sebenarnya tak beli pun lagi baju kurung untuk Zafirah...sebab plan nak bagi dia pakai skirt/blouse je time raya nanti...tapi mak aku suruh jugak cari baju kurung, at least pakai pagi raya tu...dah nama pun raya...molek sangat la kalau pakai baju tradisional...gitewww~


Then semalam biras aku mesej...suruh datang rumah mak dia untuk ukur badan Zafirah...dia nak belanja tempah jahit baju raya untuk Zafirah...auww auww~ *biras aku ni mak dia memang tukang jahit area Bangi..seksyen 16...kot...huhu~*  lepas berbuka semalam terus terjah rumah mak biras aku tuh...eksaited la kan nak nengok dia ukur badan baby...gegege~




Sekali dia melalak daaaaaa~  sebab dia tak kenal dengan makcik tu...alahaiii sian anak mama...dah mula kenal orang gitu la perangai dia...tambah² dia baru bangun tido...mood tengah ting tong...lagi kuat la dia menjerit *ikut perangai papa suka menjerit...lalalala~* v(^^,)




Tah hape la Zafirah ni marah sangat sampai merah² muka, timbul² urat kat dahi tu...haihh sabar je lerr....nasib la makcik ni expert...kejap je dia ukur badan anak aku...haha  eh baju nikah aku pun dia yang jahitkan tauuuu...santek kaooo! ^__^


Nak tahu rupa baju raya Zafirah..?? aa tunggu la aku update entry / upload gambar kat facebook pagi raya tu nanti ye...kekeke~ *ada orang online ke time raya??*


oh terima kasih kak long lanje baju raya untuk Zafirah...tak yah susah² ai nak cari...tak reti pun nak cari baju kurung untuk baby sebenarnya...hoho~  baju raya korang dah siap??  (^__^)












p/s::  mood kerja dah ke laut ni oiii...otak ni fikir nak cuti je haaa...baju raya dah ada...tapi macam nak tambah lagi...wakaka~  tudung raya, kasut raya belum beli lagi...argh! nak basuh baju lagi...Jumaat ni nak balik kampung dah...hermm hermm~ *zzzzzz*


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

23 comments:

Anum said...

ala tomeinya

Huda said...

comel je baby ni yea..

Rozuan Ismail said...

kaler pink ke?

CikMai said...

selamat hari raya :)

Puan Ira said...

sama la kita..mood keja dah ke laut ;)

:: Riri-Fatieha ::~ said...

alalala... nangis pula dia...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

akak on9 raya. nnt tag ye klu upload zafirah berbaju kurung.mesti tomeyy..tak sabar nak tengok.

selamat hari raya buat yana dan ujang...maaf zahir dan batin

aTy _faRed~ said...

i pon mud kerje ke laut sekarang..laki dah cuti...binik nyer kene keje lagi sampai jumaat..huhu... i beli siap jer baju melayu qaleef..besau sikit ar..tapi nak tempah ramai orang tak nak..katenyer susah nak ukur..huhu..

Aku Ibu Muda said...

time baby akak beli yg da siap je dulu...snang...hehe...

Pearl Kaz said...

haha. baru je nak tanya, org yg sama ke jahitkan baju nikah? sbb aritu terbaca balik entry cite pasal baju nikah.. :D

eima said...

harap2 tailor tu buat la bj sedondon alisha ngan aku tu ... ari tu bleh plak die lupa

scha cha said...

siap ukur baju g bby nie.. :)

Cik Eka said...

saya lum ade baju lagi..gagaggagaga


nabilah_2908 said...

lorr...pagi raya update..petang sikit la kot baru dpt tgk baju raya Zafirah..

mesti cute je kan...hari tu cuci mata tgk baju kurung budak kecik kat JJ...alahai...comel je semua..mcm baju anak patung je... tapi harga macam baju orang dewasa..macam mana tu..? huhu... :)

Liyana said...

ala comey nye zafirah.. muke papa sgt nih.. :)

eyjalukman said...

merahnye muka si zafirah ni , stress gamaknye nk ukur bju dy eh kak yana ? hehe btw slamat hari raya kak yana :) smoga bergembira d hari raya ni :)

Cik Asma BLuppy said...

time nangis tu muka dah macam bapak dia dah.. hahaha.. sebijik.

Lya Colours said...

alamakk sekali si zafirah "karoke" terus. haha

bojie_boboy86 said...

beli je baju kurung utk my bambam...
nasib baik ada....hehehe

hazman fadzil said...

hurmm... antara orang yang online time 1st raya adalah aku sebab KOJO..KOJO...KOJO...HUHUHU

Eera Shera said...

mesti comel je zafirah pki baju kurung tu nanti

POSH76 said...

meletop sian amik ukuran tu....comel!!salam aidilfitri maaf zahir batin

aizamia3 said...

best arrr.. akak pun tak beli lagi baju untuk dak Nuha.. en. suami tak bagi beli.. takmo membazir katanya..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers



Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers