Aug 23, 2012

Antara Hasil Lukisan Atok~ =)

ye atok saya...Anjang Aki tu...memang terer gilaaaa melukis! aku?? erm setakat lukis orang lidi memang pass!! v(^__^)"



port melukis atok ialah di halaman rumah...

"bila² atok bosan, ni lah kerja atok...melukis..."

cucu atok ni kalau bosan kerjanya duk ngadap tv atau tenet je tahu??? bahaha~  =P


 sangat teliti...walaupun mata tu macam dah tak berapa nampak...


 penuh bergaya! =P



oh atok kita melukis spontan je...takde sketching² guna pensel dulu ke...tiru lukisan orang lain ke...semua idea² datang dari otaknya sendiri...ikut gerak tangan nak melukis apa...pheww~ teringat masa sekolah dulu....bila exam pendidikan seni...soklan suruh lukis 'pemandangan kampung'... masa setengah jam diperuntukkan untuk berfikir sahaja...lepas tu tah pemandangan apa je yang aku lukis...adeyy  nampak nau bakat melukis takde dalam diri ini  (-__-")


Aku tak ingat pulak berapa lama atok amek masa untuk habiskan satu lukisan...yang aku tahu semua lukisan atok sangat mabelessssss!! ^__^





Ada besar...ada kecik...ada untuk dijual...ada untuk dibuat hadiah...atok pernah je letak lukisan² dia ni kat galeri/pameran...and dari situ aku tahu satu lukisan atok boleh cecah beratus² ringgit...bergantung pada saiz...oh melukis ni hanyalah HOBI atok semata²...bukan nak cari duit sangat pun...kalau ada income tu dikira bonus lah.... =)


apa nama kaler ni eh? pastel?? urgh sumpah tak tahu! =.=


tengok tangan si kecit tu...terkapai² nak tolong lukis...aishh~


So far aku tengok takde lagi la anak² or cucu² atok yang mewarisi bakat melukis ni...mungkinkah bakat tu turun ke Zafirah?? aaa itu yang kita tak tahu....kena tunggu lagi 10 tahun kita tengok macam mana...hohoho~  =P


korang....reti melukis dak?? kalau melukis guna photoshop/paint segala tu kita terer jugak la tu...bakat versi moden..atok aku ni bakat old-school...hihi~










p/s::  dah start kerja...tapi demam la pulak...sok amek mc lah! ngeee~ v(^^,)


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

12 comments:

QilaDira ^^ said...

Atok akak nie yang pernah berlakon dalam cite Diari Ramadhan Rafique kann ?

YanaMIB said...

yup..bln pose br ni berlakon cite yg rmh org tua2 tu..kt tv 1 =)

kekunang said...

yanaaaaa...i adore your atok!!! cakap kat dia..nak sain...!!! huahauhua...nnt bebila nk tgk painting dia live please....

maszull said...

assalamualaikum yana...yer la cantik semua lukisan atok yana ni (anjang aki yer )....:)

erma nazillah said...

dulu penah tserempak ngan die ms minum kt restoran area jalan TAR..die senyum je kot..hehe..suka tgk die blakon..atok akak rupanya..

nabilah_2908 said...

cantiknya.. :)

hope bakat tu turun ke Zafirah pulak.. :)

saya..masa sekolah tu kira tahap B juga la bab melukis..bermain2 dgn warna ni..tapi bila dah lama tinggal...beku..hehe.. :P

shera haifa said...

cantiknye tok anjang aki lukis..
;)

aizamia3 said...

seyes.. lawa.. sejuk je mata memandang gambar pemandangan tu..

psst: akak cuti lagi.. ;)

aTy _faRed~ said...

pandai nyer melukis..!! cantik...

Cik Puan Izan✿ said...

semua cantik...nak 1... nak letak dlm frame...hehe

Yana Libra said...

cantiknye lukisan tu~ :)

Cik Eka said...

semua cantik2 atok kak yana lukis....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015