Apr 7, 2012

Proses Mencukur Jambul


Masa ni lepas aqiqah tempoh hari...waktu malam...bila semua orang dah balik...huhu...makcik aku yang tolong cukurkan...makcik aku ni kira dah biasa cukur rambut baby...anak dia 5 orang...semua dia cukur sendiri...hebat kan?? ^__^




Plan asal nak cukur masa Zafirah tidur...tapi dia taknak tidur pulak...so redah je laaaa teruskan mencukur..kena selalu pujuk-pujuk dia bagi dia diam...lasak anak aku nih...nasib comel..hoho~




aaa masa ni dia dah mula meragam...dapat cukur 'jambul' je...kekeke~  aku pun tak paham apesal orang namakan cukur jambul...padahal satu kepala tu kita cukur...patutnya dinamakan cukur rambut lah kan?? wakaka tiba-tiba nak berhujah pasal cukur-cukur..lalala~  =P




tapi misi mencukur masih diteruskan...yelah takkan nak biar je rambut botak separuh kan??hahaha~  bila dia dah mula rimas duduk macam ni aku kena susukan dia pulak...so sementara dia menyusu makcik aku habiskan cukur rambut yang belah belakang pulak...ngilu kut tengok baby kena cukur...ada la luka sikit..normal lah luka-luka tuh...sikit je...takde rasa sakit pon...hikhik~


Aku ada dengar jugak kan orang cakap kalau anak perempuan better orang perempuan yang cukurkan...kalau anak lelaki orang laki yang cukurkan rambut...sebab apa aku tak ingat...hihi  So lepas bertungkus lumus mengharungi segala cabaran mencukur rambut baby Zafirah...


AKHIRNYA~!!


















Inilah rupa baby Zafirah versi B.O.T.A.K~!! yeyyy~!




masyaAllah...booooooolatttnyaaaaaa mukaaaa!!
hari-hari aku picit-picit pipi anak aku hokay!! muahaha~  =P



sebelum dan selepas botak...
lepas botak nampak muka lebih bulat! pfffttt~
tapi tetap comel...auw auww~  ^___^






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

18 comments:

mas saari said...

sangat bolat!! gigit pipi kang...heheheee

Cik Awin said...

biar botak skrg...nnt dh tumbuh rambut baru, bertambah2 cumell...

Liza Abu Bakar said...

waaaaahhhh... botak2 pun tetap ada sweetnya. samalah kak liza ni, semua 5 org anak tu kak liza yg botakkan. biasanya kak liza akan potong pendek guna mesin dulu, lepas tu baru cukur. lebih mudah.

Iena Eliena said...

Blogwalking here...

cik iena follow your blog..
follow my blog juga ye(^_~)
www.ienaeliena.com

rose+azmil said...

akak yana,
sudi2 bace entry ni sekjap =)
http://aksygdy.blogspot.com/2012/04/believe-it.html

Liyana said...

ahaks, comel giler budak bulat ni

Mr feckry said...

comel gile anak lu

hazman fadzil said...

yEAHH..... walaupun botak...tetap comel laaa.... Kalau tak silap baby nie elok cukur banyak kali sebelum umurnya setahun...

nabilah_2908 said...

Ya Allah....bulatnya dia..!! tul la..comel sangat..!! :)

pernh tgk gak...masa nak cukur rambut baby ni, dia bedung siap2..baru cukur..

tp rasanya baby tu kecik lagi kot..sbb dok diam je..tak bnyk gerak.. ;)

Myra Jay said...

Walau dah botak tetap nampak comel :)

anis aneesa said...

tomeynye....waduh2...geramnye tgk...^^

diana said...

yana bagi susu badan sepenuhnya ke??bulat betul pipi..bila dah botak bertambah la bulat nya..heheh

BENA said...

comel kottttttttttttttttttt ! tembam . pipi tu membulatttttt jer . nak picit jugak plzzzz. hahahah

Cik Asma BLuppy said...

alaaa... bambam nye pipi baby zafirah.
mkin bolatt lpas cukur jambul.
comelllll!!!!

Rozuan Ismail said...

cumelnya dah kena cukur.huhu

wanda arry said...

kak yana-bollaattt baby..geram betoi

Axie04 said...

huhu
sudah selamat botak..
akak dulu cukur sendiri pasal sume pakat takut nak cukurkan

kayrul-shah said...

kayrul dulu pun bagi org yg cukurkan..tue pun ngeri gak la..tak abis2 doa dalam hati jgn sampai terluka..mujur la ok...makin bulat nampak muka baby

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers



Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers