Apr 17, 2012

Babygurl Dah Sunat~! ^__^


Tadi pergi bawa baby Zafirah sunat kat Az-Zahrah...tengok la muka dia tuh...kesian je aku tengok...tak berani aku tengok doktor tu sunat anak aku...ngeri kot...ngee~  alhamdulillah baby nangis kejap je...

Lepas sunat, cucuk Hepatitis B (dos 2) pulak... masa sebulan hari tu cucuk untuk Hepatitis B (dos 1)...time cucuk dia melalak bukan main kuat...sedih aku tengok dia nangis..sobsob~



umur 2 bulan = 5.1 kg...perghhhh sebulan naik sekilo! ^___^


Lega rasa dah selesai urusan baby...especially sunat tuh...kat Az-Zahrah kos sunat RM39...cucuk Hepatitis B (dos 2) RM90...BAPAK MAHAL~!! masa cucuk 1 bulan hari tu murah je..adeyy...takpelah...demi baby...tak kisah la melabur lebih sikit  ^__^





















p/s::  Patutnya hari ni dah start kerja...tapi kena extend cuti lagi seminggu sebab orang nak jaga baby Zafirah boleh start kerja 24hb (Selasa)...harap-harap dia dapat jaga anak aku macam dia jaga darah daging dia sendiri...risau betul nak bagi orang jaga anak sendiri...haihhh~  =.=





Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

24 comments:

Rozuan Ismail said...

risau jugak pengasuh zaman sekarang ni

hamzah ian said...

mana gambar doktor?

mas saari said...

mahalnya cucuk!

Nurul Akmal said...

aloooo sianya baby.. muka takut tu..

mahalnya cucuk..

BENA said...

awat laaaaa zafirahhh tuuuu makin tembammmm ! hehehe . ari tu tengok baju baby teringat dekat baby sis tauuuuu . heee :)

CikPuan Azizah said...

mak ai mahalnya kena cucuk.. ala nape timbang pakai baju.. xbetol la berat baby zafirah tu..hehee

diana said...

mesti kat tempat kerja teringat anak lebih dari teringat laki nih..ekekekek

PUAN SUE said...

dah anak dara dah dia..hihi..yeay dah sunat

mEiZ SHA said...

yeahhhhhh..:)
hehehehe
makin bam bam laa dia..:)

hazman fadzil said...

Hurmmm..... bulatnya mata si Zafirah nie....hehehe

e k i n ♥ y u s r i said...

wah,dah sunatlah die

:: Riri-Fatieha ::~ said...

walaupun belum kawin and ada baby, tapi sedih n kesin bila dgr baby nangis.... especially kt hospital tau klinik..

Sherwieyna Muzzawer said...

salam kenal. comelnye bb u.i dah follow blog ni.follow i balik ye..tq..;D

dear yayah said...

harap2 dpt pengasuh y baik.. bhye sket skrg ni, mcm2 kes jd.. huhu.. by the way, comel je muka baby :)

::MiszRotiKaya:: said...

muka zafirah da cuakk.. wawawawaw.. "kaka chaye xmo sunattt...!!! " hahahah

aizamia3 said...

comel je dia.. ;)
ai tengah tunggu turn, insyaAllah minggu depan due nya..

moga dapat pengasuh yang serasi dengan kita.. yang nak jaga anak tu ramai tapi kenalah cari yang betul2 berkualiti dan boleh diharap.. ;)

mynameismy said...

nampak muke bapak die hehe...

takpe kampeni bapak tambah lg sebulan terus lah hehe...

AmoyCincai said...

lain bila orang lain jaga anak sendiri kan... amoy dpt belajar sikit diri sini...baru amoy tahu macam mana baby girl d sunatkan..hehehe
follow u..

Myra Jay said...

Baik baby dok diam je kena sunat ;)

YanaMIB said...

xde beza pn timbang pakai baju dgn x pakai baju..berat baju xkn smpi 1 kg kan..ralat dlm beberapa gram je..=)

Fai Shaklee said...

comel baby zafirah ni... suke dgr baby nangis. bg fai salah satu cara untk release tension. hehe ;)

kayrul-shah said...

makin bam bam la baby zafirah...mujur anak kayrul lelaki, tunggu diorg dah besar sikit baru leh sunat..hehehe

steffany daph said...

tu muka dia minta kasihan. hehe, tak nak, tak nak.. tak cari saudara-mara terdekat ke utk jaga baby, lagi senang. hehe, ni sugestion je. (:

ieda said...

wawa gugurl dah sunattt ! .. alhamdulillahhh ;)