Apr 24, 2012

Sedihnya Berpisah Dengan Baby T___T


Hari ni dah mula masuk kerja...pertama kali berpisah dengan baby...walaupun 8 jam je...tapi macam 8 minggu!! waaaaaaaaaaaaaaaaaa~! T___T   gambar ni aku amek pagi tadi...masa hantar Zafirah ke rumah pengasuh dia...




oke sayang! mama balik awal hari ni...windu! windu! winduuuuuuuuuuuuuuuuuuu!! T___T


"ya Allah peliharalah anakku selama ia berada dalam jagaan pengasuhnya...semoga pengasuh itu dapat menjaga dan menyayangi anakku seperti mana ia menyayangi darah dagingnya sendiri...amin~"





p/s::  mengalir air mata teringat baby...kuat semangat mama yana!! gambate!!

 



Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

19 comments:

Anum said...

lain kan bila dah jadi mom

Lya Colours said...

pesan dengan babysitter jaga baby elok2.
risau jugak sebab skrg macam2 hal dengan pengasuh ni
harap2 ok la takde apa. semoga zafirah ceria2 duduk dengan pengasuh. hehe

PUAN SUE said...

hoho...Insyaallah pengasuh tu jg elok2..bykan berdoa ok

Mila Ahmad said...

cian mama yana, saba ye kak keje tu jugak sebahagian ibadah.

:: Mrs.Eady :: said...

paham sgt la perasaan iniiii....sobsobsob!!

POSH76 said...

alalala mesti shedeh nak tinggalkan sicomey ni

aimie amalina said...

hayoooo
sayuu je sy bace..

emm..
hubungan mak dgn anak kan


tabah ye kak
insyaAllah baby aimy baik2 dgn pengasuh die :))

hazman fadzil said...

Time keje tu nanti confirm teringat gelagat dan muka anak kan....huhuhu

nabilah_2908 said...

takpe..takpe...8 jam tu kejap je..pejam celik..pejam celik...dah sampai waktu balik... ;)

Huda said...

samalah ngan akak masa mula2 hantar anak pertama ke rumah pengasuh, nangis bila berpisah..

Mummy GreenyHouse said...

xpe, sabar k.. doa harap semua ok..
hari 1st mmg sgt berat nk hadapi.
sy pun sampai sekarang masih teringat kat anak2 di rumah pengasuh.ye la..risau juga. kalau pengasuh darah daging sendiri yakin la juga kan..

hope evrythg is fine.. :)

Tieah Madian said...

Besar dah diaaaaaaaaa..

Selamat bekerja..

CikMai said...

Ahaaa waktu akak saya dpt anak sulung , sy time tu baru lepas spm, sanggup tak pergi cari keje sbb volunteer nak jaga anak buah sy taknak kasi pengasuh. Hai anak buah pun sy sayang mcm nyawa, mesti kak yana lg syg anak sendiri kan.... sabar2 sy faham perasaan akak...

eima said...

biasa la tu ..lama awak ngan baby ok la tu ... standard la org br naik keja mmg rasa gibi .... sabo ye ... insyaalllah zafirah akan berada dlm lindungan Allah swt

Nurul Akmal said...

sedihnya nurul baca.. X per.. Mama pergi cari rezeki..

Liyana said...

cian mama sorg ni.. xpe, bby zafirah pandai jage diri bile mama p keje :)

Mr feckry said...

lu daj jiwa keibuan da ek

Rozuan Ismail said...

lama2 nanti biaselah tu

pha is said...

mesti sedih... mungkin ni la yg dirasai mak nabi masa nabi dihantar ke rumah halimatus sa'diah...
(n_n)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers



Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers