Apr 2, 2012

Ayah Saya Sangat KEWL~!

kalau qiqah anak perempuan hanya seekor kambing diperlukan...kalau anak lelaki 2 ekor..betul?? dan menu kambing bakar adalah yang paling laris dan paling cepat habis masa kenduri...aku tak merasa pun kambing bakar masa qiqah Zafirah hari tu..padahal kalau pergi kenduri orang lain aku lah orang pertama yang melantak kambing bakar...sobsob~ *pasrah*


Saja nak update kat blog kisah ayah aku yang selalu buat aku tersenyum...gambar atas tu mukadimah je...hihi~

Alkisah di majlis aqiqah Aimy Zafirah...waktu malam...kenduri dah habis pun masa ni...


yanamib::  ayah, ada cash RM1k tak?? nak bayar duit kambing aa...

ayah::  erm oke 

yanamib::  sekarang ni ada tak?? sebab orang tu nak datang amek barang-barang yang dia tinggalkan tadi...dah alang-alang dia nak datang nak la bayar terus...

ayah::  erm *angguk-angguk kepala*

yanamib::  tenkiu...esok yana ganti balik eh...transfer kat maybank2u ke...  *senyum kambing*

ayah::  oke


 *ayah aku memang tak banyak cakap...kao tanya la seratus patah perkataan sekali pun, dia akan jawab sama ada mengangguk atau beberapa patah perkataan je keluar dari mulut dia..muahaha~*


*******************************************************************

2 hari kemudian (hari ni) yanamib sms si ayah...

"salam yana dah transfer duit kambing kat your account...sori lambat eh..."


then nak tahu apa si ayah reply????


"tq...tak payah patutnya....my contribution for the 3 of you..."


"aloo..mana nak tau...sebab dah cakap nak ganti balik hari tu...huhu" 


"hehe...nanti ayah reimburse..."



wallaaweyyy...kalau korang kat tempat aku takkan tak rasa nak senyum sampai ke telinga kannnn??? kahkahkah~ alaaa ayah ni tak payah la susah-susah...reimburse dengan meja makan pun dah cukup..EH! v(^___^)"


oke tu je nak cerita...saja nak buang masa sementara tunggu asben balik...sekarang dia dah balik...nak masuk tidur...nite! nite!  (^^,)






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

17 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

wah,rezeki....
hehehe

Lya Colours said...

aku x makan kambing. heeee

Liyana said...

hehe rezeki anak tu... ayah kite pun cam yana gak, x byk ckp, sepatah tnye sepatah la jawab, ahaks

aTy _faRed~ said...

waaaaaaaaahhhhhhhh..memang besah..!!! tetibe mengharap ayah ai bace n3 ni [bukak blog pon tak pernah] ;p.. heheh...

Masz Sidek said...

wah bestnye... memang rezeki anak... :)

zira said...

yana ,cari meja makan yer ,adik saya yang bagi tahu ,dia kata yana dan ujang gi tempat dia ,,hehehe..

Rozuan Ismail said...

haha, x payah byr, dapat meja makan pon boleh kan.hoho

eima said...

tempek la gambo dato' nk tgk gak rupenye ...datin 5 hari seminggu dah tgk dah ..hikhik

Hazman said...

Sorry yea... aku tak sempat nak singgah majlis kenduri aritu...anyway aku dah tahu area umah....ade kelapangan aku ziarah yea...

Nadt said...

kalau comfirm kuar boy ni, kena aqiqah 2 ekor kambing ni. good idea, nak buat kambing golek la.huhu..

::Misz Roti Kaya:: said...

kaka manja dgn ayah.. untungla...

mas saari said...

memang rezeki baby zafirah tu...

:-) said...

same la dengan ayh sye kak yana....asyik angguk je..hihihi =)

Aida Effarina said...

rezeki zafirah tu kak.. lepas ni boleh laa bg zafirah adik ramai2. haha! :P

ieda said...

akak x leh makan kambing .. panas kan ;)

nabilah_2908 said...

hrummm...ayah sy pun gitu gak...

kata je nak pinjam..bila nak pulang balik...dia tak mau..

macam hari tu..tukar tayar kereta..guna duit dia dulu..bila nak bayar balik..dia kata tak payah...weehuuu...

rasa bersalah gak..tapi org nak bagi...rezeki jgn di tolak kan...? ;)

Nur Honney Robbi said...

sedapnyerr..makan kambing 2...terliur tgk..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015