Apr 20, 2012

Petua Untuk Isteri Sentiasa Dara

percubaan pertama pakai shawl ala hana tajima...tolonglah puji comel...=P


1. Selepas solat Isya', ambil air segelas, baca Al-Fatihah 1 kali, Ayatul Qursi 1 kali, dan Surah Al-Waqiah ayat 35-38 sebanyak 7 kali.

2. Tiup dalam air dan minum.

3. Niat dalam hati untuk menjaga kecantikan diri dan kebahagiaan rumahtangga.


Makna Surah Al-Waqiah ayat 35-38: (56.35)

"Sesungguhnya Kami telah menciptakan isteri-isteri mereka dengan ciptaan istimewa, 56.36) Serta Kami jadikan mereka sentiasa dara (yang tidak pernah disentuh), (56.37) Yang tetap mencintai jodohnya, serta yang sebaya umurnya, (56.38) (Semuanya itu disediakan) bagi puak kanan. Khabarkan kepada kaum ibu dan isteri-isteri semoga ada manafaatnya."

Sumber: emel



Wallahu'alam...^__^






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

16 comments:

Anum said...

INSYAALLAH
AMALKAN KAUM2 ISTERI

cha said...

bagus petua ni yang. comel je u ibu muda :)

CikPuan Azizah said...

InsyaAllah nak cuba amalkan :) tq sis..

mas saari said...

insyallah... cuba amalkan!

nabilah_2908 said...

okey...comel..!! :)

mimie.. said...

insyaAllah..akan diamalkan..

comel lah ^_^

Nurul Akmal said...

comel... ;)

Thnaks for share.. ;)

Mrs. Norrie said...

COMEL PAKAI TUDUNG TAJIMA...
Tq sharing info...

salam ukhwah..
jom join contest mudah saya, hanya dgn meneka gambar sahaja dan anda berpeluang mendapatan sehelai pakaian untuk anak anda (lihat lihat diblog saya untuk hadiahnya)...

click untuk join contest
http://asranorrie.blogspot.com/2012/04/teka-dan-menanganda-dpt-hadiah.html

MimahAjil said...

info yg bagus..
thanks Yana..
kamu pki apepn mmg dh sedia comel..(^_^)

Lya Colours said...

anak ko muka ujang !

Nor Nadiah said...

kena amalkan surah tu..:)

baby zaffy dah besar..:)

fariha said...

Dah siap print dah petua ni..bukan ape, fariha ni jenis pelupa.hehe
Insya Allah, akan amalkan.
Thanks sebab share the info.
:)

shes0eira said...

Oh thanks for sharing this doa'. Good to practice this, InsyaAllah.. :)

ieda said...

insyaallah dikk
selain itu amalkan lah selalu selawat nabi setiap kali bangun tido dan cuci muke , lepas tuu minum air punn selawat nabi .. insyaallah jauh dari penyakit dan sihat selalu .. ;)

cik chinta said...

blom kawin. tp nti nk da kawin nk cuba. (:

Cik Mizah said...

wallaweyyy...dah pandai hana hana tajima bagaiii ~ HAHA

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers



Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers