Feb 18, 2012

Assalamualaikum Dunia~!

fresh from oven


Tanggal 14 Februari 2012, 21 Rabiulawal 1433 Hijrah, jam 10.45 malam,
lahirlah insan paling comel di dunia! seberat 3.1 kilo...wahhh   ^__^
even tak dapat bersalin masa maulidur rasul,
tapi dapat sama bulan dengan nabi pun dah memadai  =)
tarikh 21 Rabiulawal tu sama dengan tarikh lahir abang ipar dia, Zabid9897 *wink wink*
semoga akan dapat sedikit sebanyak sifat-sifat nabi dalam personaliti anak aku nanti...amin~


Aku bersalin dengan cara operation (czer),
kenapa? yang tu aku cerita next entry...panjang lebar punya entry...
macam karangan spm...juling lah mata korang baca nanti..muahaha   =P
entry ni aku bagi korang cuci mata je lah gambar-gambar anak aku...hihi~



umur 2 hari...muka kekenyangan lepas menyusu  ^__^

Sekarang aku masih berpantang kat rumah mak aku, kat Bangi...
payah jugak jaga baby ni kan...haha *baru kau tahu!*
sejak bersalin memang kami laki bini tak pernah cukup dan puas tidur...
tapi bagi aku itu satu pengalaman yang sangat nikmat!
walaupun letih, sakit pinggang, lengan segala,
tapi aku puas bila anak aku sihat hasil breasfeed yang aku bagi...syukur ya Allah~



umur 3 hari...tidur macam orang tua  (-__-")

Tadi nurse dari klinik kesihatan, Bangi datang...
dia kata baby macam nak mula kuning...
tapi aku tak pergi check lagi kat doktor..
hari ni semua klinik penuh aa..tak kuasa nak tunggu lama-lama tengah-tengah pantang ni~
so aku ingat nak pergi next week je lah...heee~



umur 4 hari...papa cakap mama suka buat muka macam ni masa mengandungkan saya...tapi saya rasa comel je bila buat muka gini...hikss  =P


okeh tu je aku nak cerita hari ni...
aku tahu korang windu nak baca bebelan aku kan kannnnn? wakaka~
memang tak sempat weii nak online...
setiap jam anak aku duk melekat nak susu jekkk...hoho~
so next time bila TERonline aku update entry baru pulak...
upload gambar terkini anak aku...
haaa lepas ni korang duk tengok gambar baby je lah kat blog ni yekk...haha~


oh aku dapat baby girl...
nama belum boleh diumum kan ye...
tunggu hari ke 7 baru umum...22 haribulan...
err Rabu depan lah kan...heee~
okebai~!  (^___^)






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

84 comments:

nur amalina athman said...

umur 4hari..comeiinyaaa..
tahniah sis yana..:)

Eera Shera said...

congrats kak yana..beautiful baby girl ;)

Rozuan Ismail said...

panggil sy abg wan hensem.ye baby girl. okbai.

Nyamuk Terbang said...

alhai comelnya

missina said...

tahniah,,,tp kalau dh ada tanda kuning tu kene cepat gi spital dik,,bahaya nanti,,

NURUL ASHIKIN said...

sangat comel... siap boleh buat muka takajut gi ekeke

cik maisharah said...

comei..geramnye...

nanakimie said...

comelnya:) congrta sis!

nengok selimut baby tu,tetiba teringat mak nana cakap masa pergi nengok cousin nana kat wad besalin dulu,

mak tak bagi pakai sarung bantal kuning or apa2 yg warna kuning,bila tanya kenapa takut baby kena kuning...nana xtau la betul ke x,huhu...

Masz Sidek said...

tahniah... tak saba nak tahu nama baby... hehehe

YanaMIB said...

jgn pakai kuning tkt anak kena kuning..?? hahaha kita x percaya la mende2 tuh..sama mcm sy xpercaya kenan yg lbh kepada syirik tu.. =)

Amirah Adnan said...

comelnyeee.. nak gigit2 je pipi baby!

Saza Infineez said...

salam..hye...em ha baru nak komen pasal selimut kuning tu cik @nankimi dah komen..betul tu saye pun penah dengar..bukan la kepercayaan karut, tapi mungkin dari segi saintifik nye la kan...kebetulan, sy n kawan2 pernah pegi kedai ape tah yg gambar itik comel kat selimut tu, sume barang2 warna kuning.then sy terfikir, setahu saya, tak elok baby baru lahir bagi pakai pakaian warna kuning..nnt mudah terkena penyakit kuning...i'Allah cuba ikhtiar mane yag boleh kita cuba elakkan..saya just berkongsi la..kalau nak ikut ke x, depends on u...hihi =)

AMMAR YASIR said...

Comelnya... Nak dukung nak peluk nak cium boleh?

AYuNG said...

comel sangat2...
tahniah yana & ujang

Yana Houry said...

ololo so cute..tahniah yana...xsabar tunggu my baby plak..hehehe :)

BENA said...

ololololo comelllll jerr baby girl wat mulut muncungg cam tu.heee ;)

cinta siswi said...

comel!! kak yana.. bg siswi jage sehari blh..hihi.. :)

Fyqa said...

arrr comeynya !!!


ni yg xsba nak kawen neh.

Atiah Zainal said...

aloololoooo. COmelnye kak yanaaaaaa. Baru 4 hari dah comel acantuh,

amal said...

tahniahhh!! comel sangat sangattt

deqnoor said...

alhamdulillah... semua sihat. congrats yana & baby chumel... :)

♛☼ r A t U ● t U r Q u o i S e ☼♛ said...

hehe... umur 4hari... mata ujang...... aduh comel............

Anati Soki said...

yeay!! dah dpt bby!!! tahniah kak!!!

cik mien said...

wah!!!!!!comelnya baby kak yana.....cute sngt...tahniah ye kak...semoga bby akk dpt jadi ank yang solehah kelak....

diana said...

tahniah yana...tak sabr nak besalin..muahahah..:)

Linda Amri said...

tahniah!!! Selamat berpantang & jaga kesihatan ;)

D Yatie said...

tahniah dear....comel baby! :))

erma nazillah said...

lawa mcm mak die..hehe...comei sgt2..tahniah sis :)

Lya Colours said...

wah macam artis uols kene nak tunggu 7 hari
apa2 pon, anak kau memang comel. bam bam., geram tgk. nasib anak ko. kalau anak aku, sah aku kemam2 lengan beliau

mas saari said...

banyakkan bagi susu badan untuk hilangkan kuning... pastu tiap2 pagi jemur kat matahari! insyallah kuning cepat hilang...

anak akak dulu semua buat camtu, tak perlu pergi hospital pun!

ILA HonEyBuNNy said...

tahniah sis...

serios comeiii sgt anak sis la....geram3 nak cubit...xsabar nak tau nama..hehehe

♥ MS ♥ said...

alhamdulillh, selamat semua :)

izy said...

comelnyer baby :)

cikkmieyradoremon^_^ said...

comel nyaaa diaa.. tahniahh selamat melahirkan

DeQWa said...

TAHNIAH,,,,,
aikkk,baru lg leh upgdate ek,dah leh bgn ke???akak sy nak bgn pun seksa kot sy tgk...takut pn ade,beza 3 hari jelah dri ank buah baru sy tue

dear yayah said...

Ala mak ai, tomei nye :)

DuniakuAbstrak said...

walaupun lambat nk wish..


tahniah yana!


jadilah ibu yg baik
anak itu amanah Tuhan
didik dengan elok


skema kan ayat?


*lap hingus dan air mata

Lady Emilya said...

eiih comelnya ^^ geram geram! semoga anak akak menjadi wanita solehah aminn :)

dzafira said...

Tahniah buat kak yana dan suami... Comel sangat baby kak yana... :)

aDisH.sHidA said...

waaaaaaaaaaaah comey mata bulat mcm sapa ye...

tak sabar nak tunggu nama gegurl nie..

mlm td nak msj2 dengan yana..tp pk takut mganggu...

selamat berpantang yer mama yana

Fida Husain said...

Subhanallah. comelnya. kak yana, congratulation for the newborn . :D
bolah la design header baru . bersama si gadis kecil ni :)

Cik Puan Nurul said...

kalo jaundice jgn lupa teruskan menyusu ye biar makin hilang kuning melalui pembuangan dia nnt tau.

Miss PIJAOSIX said...

Tahniah...COMEL!!!

d_tieah said...

Tahniah yana.. Dapat baby dah!!! Jadi mamam ye.. Suruh anak ko panggil aku aunty lisa ye.. Hehehe..

Miss Nadya said...

tak puas tengok gambau..nak g umah kakak boleh tak?

kat bangi kan kakak??

tapi next month kot baru naik KL..

kalau boleh g..bg tahu taw..:D

steffany daph said...

she so cute (: nyenyaknya tdo. takcare u baby k.

Mr feckry said...

comel gile..congrat

Nadia Mashuri said...

alhamdulillah kak yana dah selamat bersalin..
cumel nye baby...
=)

POSH76 said...

tahniah sis...comei sgt cam muka daddy dia pun ada....

POSH76 said...

tahniah sis...comei sgt cam muka daddy dia pun ada....

e k i n ♥ y u s r i said...

tahniah
comelnye die

mOoN said...

comeynya.. ari tu masa tanya,, baby baru 2.2kg kan? kuar mak aih besar.. 3.1kg.. hehe.. apapun,, alhamdulillah sebab semuanya selamat.. :)

Liyana said...

tahniah yana, comel sgt bby tu... eee geram tgk pp die, hehe cpt la cite detik2 kelahiran die, x sbr nk bace, hee

En Fariz & Pn. Huda said...

Tahniah.... Sungguh comel, suke2:)

farra8979 said...

comelnya, geram betul me tengok... tahniah ya! ^^

mynameismy said...

comelnye... !!!!!!
tahniah yana... jd ibu yang baik ye!!
didik anak jd anak solehah....

tlg bg kisses ang hugs kat baby!!!!

Bila la turn My plak kikiki

~pUaN nAd~ said...

tahniah yana!~baby sgt chomel!~ ;)

ir yien 9897 said...

sumpah comelll :)
eh2 pandai dier nak posing kat camera..hhuhuhu

Mama Ema said...

baby sekarang memang tak suka dibedung...

aqilah zulkefli said...

cumel nye ... congrat sis... :)

nabilah_2908 said...

bulatnya pipi dia..!! :)

baby besar eh Yana..sebab tu kena czer? ;)

Hazman said...

alhamdulillah....masing2x sihat kan...geram aku tengok mata baby ko nie...

Cik Bambam said...

comelnyaaaa baby!

tahniah yana n husband! :)

msredcheesecake said...

congrats yana.... pipi chubby gugurl tu sgt best kalau dapat gigit2... hhee... happy confinement(hehe) take care n enjoy motherhood....

aTy _faRed~ said...

alhamdulillah..comel sangat...tahniah..:)

::CIK LYNN:: said...

congrate!! comel gla...=)

Miss Nadya said...

http://www.nornadiah.com/2012/02/ingat-senang-bila-ada-baby.html

terselit nama kakak..:)

Zabid9897 said...

semoga anak buah saya ni jadi org yg sentiasa taat pada Allah.

Iela Fazielah said...

sgt comel.... tahniah!!!!

rina ellisa said...

tahniah sis..

comil baby!!! :)

izan mama mia said...

tahniah..dh jd ibu....anaknya,coooommeeeelllll sangat

CekbOlat-bOlat said...

comelnyeee.. tahniah kak yana ^^,

Cik Nurul said...

Tahniah Yana.. comelnye baby.. ;)

azila said...

salam..tahniah Yana..comelnya baby:)..dan selamat berpantang yer

laskar pelangi said...

comel:)
tahniah kakyana & abg ujang dapat babygirl yg comel ni:)

Miss Anis said...

Comel

Ms Fai said...

dah seminggu lebih baru tau akak dh bersalin. hari ni baru internet stabil. sob...sob...
wahhh, sangat2 comel!! cute!!

eima said...

mak die kecik je tp dpt lahirkan baby seberat ngan secomey ni...tahniah

Mahfuzah Husna Zulkifli said...

Comelnya... Semoga berbahagia, ya?

nenektudung wangiwan said...

yana... congrats... so lovely.. so comel baby yana... mewarisi mak dia ni kan.... semoga menjadi ibu yang baik .... dan moga baby sihat sentiasa...

- kjua sabah -

ieda said...

cumeinyaaaaaa dikkk
merahhhh kulit dia ;)

Cik Cammy Lia said...

muke mcm papa dia kan?

beautiful spring said...

sehatY baby...

teratak hati said...

comelnya dia..