Sep 22, 2010

"Saya Tak Dapat Nak Puaskan Hati Semua Orang"

Biasa dengar atau lihat ayat tu?? yes! selalunya artis atau pemimpin lah yang guna ayat tu...motif??  terpulang pada individu tersebut sama ada untuk cover malu, untuk tutup kekurangan atau dah malas nak layan kata² berbisa yang keluar dari mulut² orang....

Orang² biasa macam kita kita ni pun ada yang gunakan ayat tu....Banyak situasi yang mendorong seseorang mengucapkan kata² mutiara itu...biasanya untuk menapis ayat² condemn atau kritikan orang ramai lah...


kritikan - "jauhnya rumah kau..kenapa tak beli dekat area depan tu je..macam jauh nak pergi kerja.." 

supportive - "oke la ni..kurang² kau ada rumah sendiri..."

kritikan - "tebal sangat lah mekap tu...tak nampak seri sangat pun dalam gambar"

supportive - "comel la gambar kau..nampak natughal...siapa yang buat mekap?"

kritikan - "kenapa beli yang batu kecil??beli la yang besar sikit..."

supportive - "beli besar² buat apa?nak menunjuk? ish³"

kritikan - "eh tak payah guna tudung macam ni..nampak over sangat"

supportive - "baik pakai yang cantik terus, baru nampak beza dengan orang lain"



bla....bla...bla....bla....bla...bla....bla.....



Kalau nak fikir kepuasan hati orang lain, boleh pecah otak aku....baik aku ambil je yang jernih, yang keruh aku buang jauh² kat laut cina selatan nunnnnn~   shuhhh shuhhh shuhhhhhhhhh!

eh aku tak kecil hati pun bila ada yang bertanya soalan² annoying macam tu kat aku...aku layannnnnn je walaupun agak berat hati....mungkin orang tu cuma ingin meluahkan pendapat dia...tak salah pun nak luahkan pendapat...kita kan dalam negara demokrasi...cuma jangan lah cepat sangat melenting kalau pendapat orang tu tak sama dengan kita...*wink  ^_^*

Salah seorang pakcikku pernah berpesan, "lepas ni yana kena belajar BERSABAR....jangan mudah melenting...fikir dulu sebelum bertindak dan berkata²..."

aahhhHHH lebih kurang gitu la maksud ayatnya...hehehe~




Sentiasa berfikiran positif...kadang² kita mungkin tak bersetuju dengan pendapat orang tu...tapi kita tak boleh nak harapkan semua orang berfikir macam kita...kena ambil pendapat majoriti jika mahu buat pilihan yang terbaik!  tak gitu uolssss~   hihihi~




HUAKAKAKAKAKA~  tak menahan kaoooo..konfiden level tinggiiiiiiiii!  =P



26 comments:

POSH76 said...

Alahai kecikkan dunia...nanti u nak kawen leh ler amik khidmat dia...bukan ayat ni pun blogger ada guna ker...kebanyakkannya kritik nak bg sakit ati jer tu....so buat bodo jela hehe

diana said...

alahai..akak pun kadang2 pening dengan manusia ni..
tak boleh kah mereka terima saje ape yang ada pada kita..
terima saje ape yang kita buat(asalkan tak melampaU)..
ni tau kritik saje..

makdara TERDIVA said...

yup! because i'm to sexy, thats why depa jeles 2 me..haha!

kalau akak la dik, akak buat derkkk jer.. aci tak???

~~Ciklinn~~ said...

orgg mmg camtu ada jer tak puas... ignore jer yg penting kita hepii

Lya Colours said...

kadang2 manusia ni terlampau "amik berat" hal org lain..

nabilah_2908 said...

biasanya org yg suka mengkritik ni..sbnrnya mereka ni cemburu dgn kita..

biarkan lah...buat la if yana rasa itu terbaik..yg nk hidup bukan dia..kita juga kan..?

kalau rasa kritikn dia boleh digunakan...guna..kalau tk..ignore saja.. :)


jom ke APA KATA HATI pulak,
AWAS BUAYA DILEPASKAN

ribena.illina said...

alaaaa at lex2 suda sis. kte yg tanggung pe keputusan yg kite wat. yg ckp tu buang air liur dieowng jek. kte ni ha yg menanggung. x gtu?

krenye xleh nk ikut sume owang.


errrr~ tetibe cm skema abes kan? HAHAHA

y@n@ M!B said...

:POSH76:
insyaAllah..kazen sy tu pn suggest amek dia jd fotografer =)

y@n@ M!B said...

:diana:
kannnn..klu melampau sgt br la kritik...huhu~

y@n@ M!B said...

:makdara TERDIVA:
sy pn wat dekk je..letih la pk..huhu~

y@n@ M!B said...

:~~Ciklinn~~ :
yeahh..sy mmg hepi skrg..hehe~ =)

y@n@ M!B said...

:Lya Colours :
amek berat xpe..jgn smpi jg tepi kain lak..erk! @_@

y@n@ M!B said...

:nabilah_2908:
yana pn pk cemtu gak..hoho~

nk sdpkan ati sendiri lah katekann..=)

y@n@ M!B said...

:ribena.illina:
btol cik bena...kita ikut pendpt majoriti la..yg +ve..klu nk ikut ckp sume org mmg pengsan la..huhu~

Amy Syaquena said...

Sikap mnusia suka sangat amek tau pasal org...

Y@n@ klu tahu dekat mane boleh dapatkan watermark bagitahu amy ye..sowie menyusahkan..

Along Tapa said...

kalo nak muaskan ati orang, sampai kiamat la mmg takde orang puas..apa yg penting, ati ko sendirik puas dengan apa ko nak buat...ek??

Gorengbaek - Cak???Rindu kite tak??

cipan_cola said...

setuju dgn tajuk tue... tp...

lepas nie Cik yana kenalah puas atikan si hencem....

sebab, ciri2 gadis masuk syurga adalah isteri yg taat dan syg pada suaminya :)

y@n@ M!B said...

:Amy Syaquena:
yup..kena sbr je..layannnnn~ =)

y@n@ M!B said...

:Along Tapa:
ek la kot..hahaha~

y@n@ M!B said...

:cipan_cola:
itu sudah pasti...sbb syurga isteri bwh tapak kaki suami...=)

Mr feckry said...

kenapa nak puaskan hati orang?

syirakhalid said...

tak kesah la apa orang nak kata, yg penting yana selesa n happy dgn life yg ada sekarang. kannn....

p/s : tahniah, dah jadik tunangan org! hehe.

y@n@ M!B said...

:Mr feckry:
haha gud question bro...=p

y@n@ M!B said...

:syirakhalid:
yup setuju!! =)

thanks babe! ^_^

lionteen said...

mulut org mmg xley nk tutup..
ade je yg xpuas ati..
pedulik je ape drg cakap..
cermin diri dulu sepatutnye kan..
sbr ye yana..

entry terbaru.. saya sudah mula beli pakaian bayi

y@n@ M!B said...

:lionteen:
yup..thanks lionteen =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015