Sep 14, 2010

Proses Melupuskan Mercun dan Bunga Api

Hari raya pertama aku ziarah kakak kepada mak aku kat Melaka...malam tu dengan gilang gemilangnya aku dengan cousin² aku berjaya melancarkan misi 'melupuskan mercun dan bunga api'....syok wehhh...sampai sesak nafas aku main...hahahaha~     

Sebelum korang keluarkan statement, "buat apa la membazir duit beli mercun lepas tu dibakar jugak...".  Harus saya tekankan di sini, mercun² dan bunga api yang kami dapat adalah FREE!! FREE oke! miahahahaha~

Siapa yang bagi????  ofkos la polis yang bagi...MIAHAHAHAHAHA~   *yang pasti bukan polis Melaka*  Korang ingat dorang duk rampas² tu dorang buang macam tu je ke?? lalalalala~  *sila jawab sendiri*
oh aku TIADA pakcik atau makcik yang bekerja sebagai polis...lalalalala~  *tanda soal lagi*





::  yezzerrrr~  inilah koleksi mercun dan bunga api yang cousin² aku dapat...tahun ni dorang dapat stok agak banyak dari tahun lepas...selama 2 malam usaha nak habiskan bakar bunga api...hihihihi~  \(^_^)/  ::












 ::  benda yang wajib ada ketika bermain mercun dan bunga api ialah L.I.L.I.N.!!!  kalau pakai lighter je letih jari duk petik²...lain la korang main 2-3 batang mercun je...wek wek~ =P  ::





::  kitorang habiskan main mercun dulu sebab mercun best!! bunga api macam budak²...tak thrill beb! hahahahahaha *berlagak macam kau pandai sangat main..haktuih~*   so bila mercun dah habis jadi letih pulak nak membakar bunga api...last² kitorang bakar sekali banyak²...amek sorang segenggam, bakar serentak...tu pun still lambat nak habis...sebab tu sesak napas!! tengok gaya dah macam buat unggun api -__-'  ::






video

::  video yang aku edit guna movie maker..dah lama tak guna movie maker so memang nampak serabut...layankan aje lah...video kami membakar mercun + bunga api...weeee~ \(^_^)/ ::





Thanks to my beloved cousins Sarah and Azmin sebab simpankan stok mercun dan bunga api untuk aku...habuan yang mereka dapat ialah sekeping duit raya...haks! \/(^_^)



14 comments:

Mr Noble said...

haha! apsal bgtau to the world? kang tak pasal2 sprm dtg siasat :p

six.september =_= said...

mercun + bunga api yg aku main jugak dr hasil rampasan pihak polis..keh3

y@n@ M!B said...

:Mr Noble:
haha sprm pn amek mercun yg dirampas bg kt ank² buah dorg..ngee~

y@n@ M!B said...

:six.september =_=:
best kan? hehe..xrs rugi membakar ^_^

syahira ariff said...

ha mcm tu yer sore kak yana
dpt dgr kat video tu,haha
bestnya dpt stok free
kalau sy,sy jual kat budak2 yg baru dpt duit raya
diorang kn tgh kayaaaa
sy gak yg untung
haha

y@n@ M!B said...

:syahira ariff:
tu sore adek sis la..hahaha..dia yg rakam..sis bz bakar mercun ms tu..ngee~

wah otak biznes ni..gud²..tp sis lg suka men dpd jual..hohoho~

ribena.illina said...

sy cm nampak lam vdeo tuh sis duk lompat men bunga api. adakah betoi? HAHAHA


ehem: sis mekaseh adiah tuh. dah sampai pagi td. wehuuuuuuuu~ hehehe

DuniakuAbstrak said...

OK bahan bukti da ckup nih

c u in the court

hahaha

pokcik_meo said...

cik yana....

bg lah pluang budak2 kecik yg main mercun... ish2... :p

Mr feckry said...

bakar je semua

y@n@ M!B said...

:ribena.illina:
cis mandai je sis lompat²...ai gadis ayu mane leh lompat²..hehe

y@n@ M!B said...

:DuniakuAbstrak:
haha wek wek =p

y@n@ M!B said...

:pokcik_meo:
dorg takut nk men..rugi je..hehe~

y@n@ M!B said...

:Mr feckry:
yezerr~ =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015