Sep 8, 2010

Nak Dekat Raya Loji Air Pulak Tercemar....tsk tsk tsk~

On the way balik dari kerja semalam adik aku call...


adik::  Yana, nanti beli air mineral banyak-banyak tau...

aku::  air mineral?? kenapa??

adik::  kat rumah takde air la....macam mana nak minum nanti....

aku:: TAKDE AIR??? erm oke oke..nanti yana beli...



oh sangat hell rasanya bila takde air...kalau takde elektrik aku boleh terima lagi...tapi air?? OMG OMG!! aku ni memang jenis yang sukaaaaa main air...rasa macam kambing la bila dengar orang cakap, "takde air", "air dicatu"....adeh la~  T___T

Jadi aku pun beli la dalam 4 botol besar air mineral kat Petronas..sebab nak cepat waktu tu dah pukul 7pm...sempat la pulak aku beli roti John Unan kat Putrajaya..terbaekkk wooo roti john dia...tak kedekut telur dan isinya...nyummmm~ *oke promote jap..ngee~*



:: Masalahnya kau reti masak ke??muwakakaka~  ::



Bila dah tau takde air, mana mungkin aku dibenarkan mandi malam tadi...kalau aku mandi memang habis kering air dalam tangki....wakaka~  Habis berlengas badan...aku mampu cuci muka je...oh wajah adalah bahagian badan yang paling penting sebab kalau wajah kotor takde siapa nak masuk meminang...lalalala~

Tengok berita semalam, rupanya loji rawat air sungai Semenyih tercemar dengan ammonia....?!! erk!! jijiks jijiks...jadi pihak SYABAS terpaksa tutup loji berkenaan sehingga proses pembersihan selesai...aku baca Utusan Malaysia online tadi diorang cakap hari ni dah boleh dapat air balik...isk...nak raya ni weyyyy!!  T____T

Berita penuh sila klik di sini....


Tapi kawan² aku yang tinggal area Serdang dah dapat air malam tadi...area bangi pun bukan semua yang takde air...rumah dak encem takde effect pon...hurmm tah la...yang pasti buat masa ni aku kena jimat gunakan air...

Actually rumah aku tu bukan lah takde air langsung...cuma air yang keluar tu kecikkkk je..boleh je lagi nak mandi guna shower...tapi kena pandai bajet la buatnya terus kena potong air camno?? hehh~

Mak aku siap suruh ayah aku belikan makanan untuk berbuka kat KL lagi..dia tak yakin pulak beli makanan kat Bangi ni sebab tak tahu diorang basuh makanan tu guna apa kan....yarkksss! >_<






:: besok aku lari pergi berbuka kat rumah makcik aku kat Melaka...yeayy!  \(^_^)/
pada korang yang bukan tinggal di Selangor tu syukur lah dapat menikmati air bersih dengan aman...sila jangan membazir, ingat kat aku ni haaa kesian tau takde air..sob sob sob~  ::








P/S:: Lusa dah raya...mood kerja memang OUT!! 

10 comments:

Lya Colours said...

kalo masa raya xde air lagi parah wehh

mood keje da zero ni
gila malasss

lionteen said...

mai la duk umah lionteen
ley mndi puas2..
hehe

kene ikut cakap suami la..

nabilah_2908 said...

hrumm..nasib baik ketiadaan air tk lama...if time raya xde air..ha.haru... ;)

p/s : sama lah...mood tuk kerja dh beterbangan pergi mana tah...tk sabar nk balik....

Selamat Hari Raya Yana..!! (^_^)

jom ke APA KATA HATI pulak,
BUAT KALIAN SEMUA

y@n@ M!B said...

:Lya Colours:
tau xpe..dh la sy ni xde kg..isk sedey sungguh! =(

y@n@ M!B said...

:lionteen :
hehe klu seberang sungai je xkisah nk dtg..ngee~ =p

y@n@ M!B said...

:nabilah_2908:
risau gak ni tkt lama plak dia potong bekalan air..hehh~ -__-'

Along Tapa said...

ooo...semenyih...ko duduk area mana sebenornya???hahaha...

kat Muor buat masa ni takde gangguan air...yang ada gangguan mental jek la....anak buah dah ramai balik....

Gorengbaek - Benda yang amat berat

y@n@ M!B said...

:Along Tapa:
aku duk bangi derr...yg mental tu mesti 80% dtgnye dr ko kan kan kan..ngee~

eh eh mtk maap..slmt hr raya =)

Mr Noble said...

aku beli roti John Unan kat food court presint 9, putrajaya kedekut daging. sejak dr tu aku tak mau beli roti John Unan lg

y@n@ M!B said...

:Mr Noble:
ooo bli aa kt tmn warisan..mabelesss! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015