Sep 18, 2010

Ciri-ciri Wanita Idaman Lelaki





* Seorang Pendengar Setia dan Mengikut Kata
Bukanlah ini bermaksud King Control, tetapi patuh dan taat kepada suami di mana yang patut! Dari segi agama dan perbelanjaan.


* Suka dimanja
Lelaki amat suka dimanja dengan belaian dan kata-kata romantik. “Cayang buchuk“, “Sayang I love you“, “You memang macho!”, “You sayang I tak Yang?”, “You memang handsome“, “U tak macam lelaki lain!” memang dapat menaikkan ego lelaki dan dapat meredakan kemarahan mereka...aku selalu cuba part ni..berkesan!! kuikuikui~  


* Jangan bersolek tebal
Lelaki tidak suka jika wanita memakai alat solek terlalu tebal seperti penyanyi dangdut!

* Sentiasa menghormatinya
Menghormati dirinya, keluarga dan teman-teman yang rapat dengannya. Jangan malukannya dengan perangai anda atau cara berpakaian yang tidak kena tempat.

* Sering tanya khabar
Bertanya khabar sekurang-kurangnya dua kali seminggu supaya tali persahabatan anda dengannya tidak putus begitu saja. Mungkin suatu hari nanti sikap anda yang terlalu mengambil berat mampu menarik perhatiannya.

* Jangan terlalu kebudak-budakan
Bersikap matang dalam tutur kata dan tingkah laku. Lelaki tidak suka wanita yang bersikap terlalu kebudak-budakan dan terlalu gedik!

* Agresif
Lelaki suka sikap wanita yang agresif dan aktif

* Bukan materialistik
make -up sampai beribu-ribu. Lelaki yang sanggup mengeluarkan belanja sebanyak ini hendakkan “benda” yang satu itu sahaja. Berwaspadalah!

* Jangan ganas
Jangan terlalu bersikap kelelakian dan ganas dalam pergaulan.

* Tarikan derapan kasut
Bunyi derapan kasut ketika berjalan juga mampu menarik perhatian lelaki.

* Suka yang beragama
Lelaki sukakan seorang wanita yang beriman dan beragama.











Sumber:: Google...tu je search engine yang mabelesss! *wink*



Semoga kita tergolong dalam ciri-ciri wanita solehah idaman lelaki masa kini...huhuhu~  err I ada ciri-ciri wanita idaman yu kan dak encem?? ngee~

Apa pula ciri-ciri lelaki idamanku?? update kat next entry...lalalala~  ^_^


10 comments:

lionteen said...

yana ade la ciri2 tu..
lionteen banyak xde..
patut la xjd idaman..
hehehe

Mr Noble said...

Lelaki suka sikap wanita yang agresif dan aktif <-- eh? aku tak suka pon! aku suka yg proaktif je :)

makdara TERDIVA said...

make-up boleh tapi jgn over..lelaki yg cuma memandang kecantikan luaran nescaya akan goyah hatinya bila isteri dah tua dan dah kerepot..bia tak lawo asal jgn pekak, eh!!!

Mr feckry said...

gua DAH dapat

d_tieah said...

Aku ade semua ciri2 di atas..
Wakakaka..
[Mode sekarang: Tersangatlah perasan]

y@n@ M!B said...

:lionteen :
haha lionteen mesti ada punyer lah ciri² tu..=)

y@n@ M!B said...

:Mr Noble:
ek..maybe sifat lain yg ada pd bini ko lebih menyerlah kot..hehe~

y@n@ M!B said...

:makdara TERDIVA:
btol btol..kena waspada lelaki cemtu =)

y@n@ M!B said...

:Mr feckry:
congratz! ^_^

y@n@ M!B said...

:d_tieah :
wah bagos³..konfiden mmg kena lebey..huhu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015