Sep 29, 2010

You Will Never Win Over Islam!!

Ternampak video ni kat facebook...search kat youtube, amek coding....share pulak kat blog...hehe~
sila saksikan....dan bersyukurlah kerana kita memang dilahirkan seorang Islam....suka sangat bila baca caption pasal video ni...tak kisahla video ni betul ke idak...tapi aku akan berbangga kalau rakyat Malaysia mampu jadikan ini sebagai contoh...

Bukan apa...selalunya bila pergi shopping mall, bila waktu solat, suraunya kecil je...itu pun ada yang tak penuh..macam lengang je..padahal kat luar bukan main ramai orang bershopping....dah ada kemudahan tempat sembahyang pun kita masih lalai...?? erm -___-'

Tengok dalam video ni, dorang sanggup penuhkan mana² ruang yang kosong, janji dapat solat berjemaah!

renung-renungkanlah  =)














This video was shot in Alexandria, Egypt, during the month of Ramadan 2010.. This is our answer to all those who fight Islam and try to stop it from spreading all over the world.. , we tell them you can draw cartoons or threat to burn Quran, or protest against Mosques, or ban the Athan, or fight hijab,.. etc, but in the end you will never win over Islam, because the power of the word of truth can never be defeated ...

Come to learn how strong Muslims are on their faith.. How much they love Islam.. How much they're sincere in following Islam.. How much they're dedicate in serving Islam... Try to think of any religion in the world and you will never find followers of any religion who are as strong in their faith and sincere in their worship as Muslims..

In the video, people are praying in the streets because there is no empty place inside the mosque "Masjid" so they made the prayer on every empty place they could find.. And it's the same situation in every Islamic country around the world..

Think of any way to destroy Muslims or break a faith that strong, but the truth is, you will never win over Islam...




Dari Abu Hurairah r.a berkata:Rasulullah SAW bersabda, 
"Di antara ciri sempurnanya keislaman seseorang adalah meinggalkan apa-apa yang tidak bermanfaat baginya"
(Hadis hasan diriwayatkan oleh Tirmidzi dan lainnya)







p/s:  sekadar peringatan untuk kawan-kawan dan diri sendiri...bukan nak poyo macam aku ni bagus sangat...berfikirlah dengan positif!  =)


21 comments:

nabilah_2908 said...

meremang bulu roma bila tgk video ni..

seandainya org malaysia kita buat macam ni kan bagus.. :)

p/s : actually boleh copy terus coading video dari FB..tk perlu cari kt youtube..

xpe nnti sy ajar kan eh.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
TRANSFORMASI

y@n@ M!B said...

:nabilah_2908:
tau xpe..


lorrr yeke?? ish ssh payah la cari coding kt youtube..T__T

POSH76 said...

thanx for sharing...mende yang baik elokla dihebah2kan

POSH76 said...

thanx for sharing...mende yang baik elokla dihebah2kan

mizz sue said...

awatnye...xboleh komen?

Fida Faizal said...

salam . yana . thanks for sharing :)

Along Tapa said...

nabilah: kalo share dari youtube, bukan ke yg nak tgk kena login dulu...jadik aku takpat tgk la ek...

yanamib: entri islamik...yeah!!!bagus la kita nak menggayakan amalan islam n bangga dgnnya...tapi ilmu dalam dada kita pun kena berisi...nnt jadik kes ni nnt...tak ke haru...

Gorengbaek - Cerita seram di hari selasa

Mr Noble said...

kita kat malaysia time masuk waktu smayang buat apa? sendiri mau igt la! haha!

dotblogspotdotkom said...

tu la pasal.. kita dok sibuk nak boikot barangan yahudi... solat tu pun susah nak dilaksanakan.....

tak tau le nak kata apa...

y@n@ M!B said...

:POSH76:
ur welcome =)

y@n@ M!B said...

:mizz sue:
dh buleh dh =)

y@n@ M!B said...

:Fida Faizal :
salam..ur welcome =)

y@n@ M!B said...

:Along Tapa:
btol btol..klu x sure atau xtau baek xyah ckp kn..nnt slh info lg naya..huhu~

y@n@ M!B said...

:Mr Noble:
buat² lupa!! ish³~ >_<

y@n@ M!B said...

:dotblogspotdotkom:
jgn contohi org² begitu =)

Lya Colours said...

ramainya jemaah
alhamdulillah

Mr feckry said...

kenapa kat Malaysia tidak? bukan ke kita negara islam

zuar said...

kalau bab2 agama ni mmg orang pandang sebelah mata je..lbh pntgkn hiburan skrg ni

y@n@ M!B said...

:Lya Colours:
seronok kn tgk.. =)

y@n@ M!B said...

:Mr feckry:
tu lah..pelik btol -__-'

y@n@ M!B said...

:zuar:
btol btol btol -__-'

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015