Sep 17, 2010

Baru Bawak Kereta Besar Dah Berlagak!!

Mentang-mentang kereta kau jauh lebih besar dari aku kan..ye lah aku bawak Gen-2 je..kau bawak Nissan apa tah...rupa ala ala Toyota Alphard tu...lepas tu bajet kau lelaki kau kena tinggi kan ego sampai Gunung Everest??!! *haktuih*

Hei aku bukan sengaja la nak bawak terkedek² kat tol Sungai Besi tu..kereta Myvi depan aku tu macam terkial² tak sure nak pergi lane mana...kalau aku potong kang tetibe dia langgar kereta aku camne?? kau nak ganti?? *bodoh!*   Lepas tu kau hon beria kunun² marah la kan sebab terkedek² bawak kereta...oke fine! part tu aku boleh la terima lagi sebab kalau aku jadi kau aku pun akan hon...tapi takde la over macam ternampak kereta keluar simpang secara mengejut kan. *oke maybe kau nak test bunyi hon kau kuat mana...*

Lepas dah amek tiket, aku mendahului kau...aku bawak kereta agak laju...highway jalan straight so tekan je la minyak kan...masa tu pun banyak je kereta lain kat highway...jadi niat aku untuk potong mana² yang lambat, lepas tu nak tukar lane tengah....aku tengok mirror, kau saja je kejar aku kan...bajet nak balas dendam kunun...

Bila dah dekat ko men suluh²....bajet aku takut la sebab lampu kereta kau lagi besar dari lampu kereta aku....sekali aku tekan break daaaaa...break yang disengajakan sebab aku tahu kau follow kereta aku rapat²...lepas tu kau bengang kau suluh lagi...hahahaha padan muka kau!!!! tau pun takut aku tekan break kan....kau ingat aku perempuan tak berani nak gaduh dengan kau...huh!! *nak ego jugak..*

Nasib jugak aku tengah letih masa tu, so aku pun tukar la lane tengah...bagi je kau potong kereta aku...walaupun hati aku tak rela nyah!! membara!!! grrrrrr~

Hei nyah! kalau ikutkan baran aku, TAKDE MAKNANYA aku nak tukar lane...aku nak buat emergency break bagi kau sakit jantung tekan break...!! huh! kalau kau langgar kereta aku, kau lah kena bayar ganti rugi!!  Dalam undang² orang belakang yang langgar tu memang kompem salah oke!! tak kisah la siapa punca...memang kau yang akan dipersalahkan!! miahahahaha~

Hei kamu yang bawak kereta besar-yang-bajet-bagus-sangat-tapi-sebenarnya-hampeh, kalau dah tahu kereta kau tu laju sangat, tak suka terkedek², BELI la Smart Tag !! kalau kedekut taik hidung masin, atau kau memang tak mampu nak beli Smart Tag, terpaksa beratur amek tiket, tak payah la nak berlagak sangat main hon-hon jadah, lepas tu nak berdendam macam HELL I tell you!!




sekian...sila jangan contohi aku...

TAMAT!!



p/s:  aku nak publish gambar kereta tu tapi card reader tertinggal kat opis..later aku update...lalala~

p/s: mood:  marah tapi dah reda..hehe~

p/s: sakit² badan akibat mengemas rumah ke tahap berkilat semalam -___-

p/s:  pagi yang sejuk sebab hujan, tapi kenapa aku bangun awal?? aku kan cuti hari ni...-___-

p/s: persiapan akhir menjelang hari bersejarah esok...'Ya Allah permudahkanlah urusan kami...amin'



19 comments:

makdara TERDIVA said...

eh! akak ade tiket bas jer dik..sob..sob..

mizz sue said...

amin...smoga semua selamat

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

kejap je tu...amin..hati hati

nabilah_2908 said...

biasa lah...org laki ni..kalau nmpk org perempun bawa kereta..mula la nk tunjuk lagak..

kdg2 kete kecik pun sama gak....kita perlahan bersebab.. ;)

esok hari bersejarah..?? wah..hari apa tu..??

mudah-mudahan segala urusan selesai..Amin... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
RAYA PART 2

d_tieah said...

Sabar ye yana..
Nanti aku belikan ko keta waja baru..
Fuiyooo.. Stylo abesss..
Cam kete import..
Huhu..

Diana2u said...

mcm tu la rasenye perasaan aku kat pakcik yg lembap nak masuk line touch n go..pehtu salahkn aku plak sbb potong die...

Mr Noble said...

tu la. heran bile kita nmpk kete2 mahal tapi x pakai smart tag. yg pakai tunai pon ada. haha!

biasa lah...org laki ni..kalau nmpk org perempun bawa kereta..mula la nk tunjuk lagak..
<-- bukan semua org laki camtu ok :)

bukan kah harini akan menjadi sejarah bila tibanya esok? :p

six.september =_= said...

aku mampu bawak moto je..keh3

y@n@ M!B said...

:makdara TERDIVA:
xpe dlm bas kita tido je..xperlu tgk mslh driver len =p

y@n@ M!B said...

:mizz sue:
amin..skrg br nervous..huhu~

y@n@ M!B said...

:b.r.u.t.a.l.s.o.l.o:
thanks..skrg mmg x mrh da pon =)

y@n@ M!B said...

:nabilah_2908:
btol²..ada sebab kn bwk slow =)

ehem ehem..akn diupdate psl esok..hehe~

y@n@ M!B said...

:d_tieah :
erm dorg yg bwk imported car ni berlagak dia len sket..mmg men jeling² je org² yg pakai kete mesia ni..sabo je lerrr -__-'

y@n@ M!B said...

:Diana2u:
pacek=lelaki=egokuasalapanpulohlapan

hohoho~ \/(^_^)

y@n@ M!B said...

:Mr Noble:
ye mmg bkn sume laki berperangai mcm tu =)

bila tiba esk, hr ni mmg jd sejarah, tp mcm mana pulak klu esk yg akn jd sejarah?? @_@ *konpius dgn ayt sendiri* hehe~

y@n@ M!B said...

:six.september =_=:
moto pn kena amek tau psl pemandu len gak..sbb dia kecik..kdg² ssh nk perasan =)

ribena.illina said...

uikssss entry ni byk p/s . hahaha. haaaa gune lah smart tag mcm abah zra. stedy mcd jek. hehehehhe~

y@n@ M!B said...

:ribena.illina:
hehe saje..sis xmampu bli smart tag lg..sob sob =(

eyjalukman said...

tu mmg pendengki jln raya tu kak yana MIB .
haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015