Sep 6, 2010

Perjalanan Yang Menyakitkan......

Semalam aku berjaya terjah jalan TAR...kunun² nak beli baju raya kat sana yang dikatakan murah dan varities lah sangat....padahal kat Metro Kajang pun berlambakkkkkk la baju & tudung yang murah (sama harga, sama kualiti dengan jalan TAR)....tapi ye lah...ikut nafsu berjalan, orang lain pergi KL aku pun sibokkkk nak turun KL....huhuhu~

Disebabkan jem di KL adalah tahap menjahanamkankakidankepala, makanya kami park kereta kat mid valley, then naik KTM je...berhenti kat Bank Negara, jalan kaki round jalan TAR, jalan Masjid India sampai nak tercabut urat saraf sume ...dengan manusia yang meriah macam semut-baru-jumpa-gula...HOH bayangkannnn!!




:: agak excited sebab dah lama gilerrrrr tak naik KTM....terkial² jugak la tengok signboard takut tersalah naik train...huhuhu~  bila tengok koc wanita lagiiiii la jakun...bahahaha~  tapi masa ni tak ramai orang...time balik tu baru lah penuh KTM...haihhhh  -___-' ::




********************************

Merayau sampai pukul 5.30pm then gerak balik ke Mid Valley....korang tau apa yang kami beli kat jalan TAR???  TAKDE APA² weyyyy!! bwahahahaha~  memang pergi sana dapat letih je...aku tak jumpa baju yang berkenan dengan harga yang berpatutan...dak encem pulak ada masalah dengan saiz baju...bila dah jumpa yang berkenan, saiz terlalu besar la, terlalu kecil la...hehh~  memang rezeki kami BUKAN DI JALAN TAR....harap maklong!!  -____-'

Sampai mid, solat asar lepas tu terus gerak balik Bangi...kitorang nak teruskan misi mencari baju raya kat Metro Kajang pulak....perghhhh jalan jauh² last² kat Kajang jugak yang jadi pilihan di kalbu...huhuhuhu~
So kitorang berbuka kat D'One Steak, Bangi...terbaekkkk!! ^_^



********************************

Kat Metro Kajang baru lah jumpa baju yang sesuai dengan harga yang berpatutan...aku beli kat Fisrt Lady..kedai tu je lah yang ada saiz aku  *padahal kat jalan TAR ada je First Lady....mengade sungguh! -__-' *

Tema warna baju raya tahun ni family aku pilih pink...??!!@_@    Mimpi apa tah family aku teringin nak tema kaler pink..adeh la...gambar baju aku post esok la yeh...gambar dalam camera dak encem...dia takde kabel nak transfer..petang ni jumpa mintak dia bluetooth aje....tee hee =))


Dah habis round Metro Kajang, pergi pulak uptown kat belakang Seksyen 7...Bangi pun ada uptown beb..hehehe~   manusia macam biasa memenuhi setiap ruang jalan...maklum lah cuti sekolah, semua angkut anak² shopping di waktu malam...

Dalam pukul 10.30 baru reti nak balik rumah....bertuah punya anak anak....dak encem still tidak ketemu baju rayanya...tema family dia tahun ni kaler merah cili...mengancam kaooo..wewiittt~  Sila jangan berputus asa ye...hari ni cari lagi...ada lagi 4 hari sebelum raya...muehehehe~



***********************************

Sebelum tidur sapu bum panas kat tapak kaki...sakit gilerrrrr~  lenguh² betis dan pehaku...tsk tsk T___T    Terus terfikir nak kerah tenaga cousin² ku untuk massage kaki ku...kalau tak massage tak dapat duit raya...!! miahahahahaha~   sedapnya dapat foot massage...mmmmmenenangkannnnn~  \(^_^)/













19 comments:

makdara TERDIVA said...

eh! samelah kita pun pink..tp yg pompuan jer..yg lelaki hijau.. :)

makdara TERDIVA said...

lupa plak, nak wish selamat hari raya maaf zahir batin utk yana & family..takut nnti tak sempat plak..maklumlah..teruja nak raya punya pasal..blog pun tergadai..eh!

y@n@ M!B said...

:makdara TERDIVA :
wah ada geng..best best! hehe~


thanks sis..slmt hari raya to u too...pas raya aktif blogging blk ye..hehe~

ribena.illina said...

pink tuuuuuuuu. cepat2 tunjuk baju tuh. nak kasi green light. HAHA. pehh ugut kazen2 suh urut kaki. baennye akak kazen..heeee~

POSH76 said...

paling tak sanggup nak turun jalan TAR..kalau nak turun pun tunggu waktu malam sesak dgn org...huhu

y@n@ M!B said...

:ribena.illina:
hehe...dorg urut best =p

y@n@ M!B said...

:POSH76:
waktu mlm lagiii ler ramai..boleh pengsan jln celah² org ramai tu..huhuhu~

Kap said...

nasib baik jalan tar depan rumah aku lenggang ;)

Mr Noble said...

2 hari lepas aku pegi jalan tar, nasib baik aku pakai sport shoes, kalau tak confirm sakit kaki :p

Along Tapa said...

aku sendirik tak sanggup nak pegi jalan TAR kalo sesekali turun jumpa bakal bini dgn bakal mentua...hahaha...

keadaan sama jek cam aku..beria2 pegi tangkak nak beli baju...last2 beli baju kat muor gak~~~

Gorengbaek - Penyelesaian yang agak bijak

Mr feckry said...

jalan tar....memang le jem..

y@n@ M!B said...

:Kap:
haha...jln tar dpn rmh sy pn lengang..ngee~

y@n@ M!B said...

:Mr Noble:
wuwuwu xde sport shoe..sandle yg sy pakai tu mmg dh cukup comfort..tp still saket gak kaki T__T

y@n@ M!B said...

:Along Tapa:
tu lah..tpt sendiri gak yg best! hehehe~ ^_^

y@n@ M!B said...

:Mr feckry:
jem dgn org =)

Fida Faizal said...

salam . teringat fida . masa mula2 ada koc wanita . subhanallah . ramainya lelaki . huk3 .

lionteen said...

lionteen taun ni xcoping pun kat jalan tar..
sesak gile..
shah alam je pun besh..
nk try bj pun xsegan..
hehe

y@n@ M!B said...

:Fida Faizal:
salam..mula² dlu org x aware lg kut..skrg pn still ada je laki msk =)

y@n@ M!B said...

:lionteen :
yana pn tingin nk gi s.alam sbnrnye..tp xde masa lak..huhu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015