Jul 14, 2014

Buffet Ramadhan PJ Hilton Hotel...

Assalamualaikum...


 Selasa minggu lepas, company aku buat event buka puasa kat PJ Hilton....asalnya kitorang pilih Residence Hotel...sebab dekat dengan rumah MAJORITI staff opis ni and agak murah....sekali one of my bos cakap nak pi PJ Hilton...sebab dekat dengan dia...ceh~  kuasa veto nampak....bos kan? fine!


Aku dah gugel awal² pasal hotel ni and tengok review orang tempat ni best...food pun sedap...senang cerita berbaloi la berbuka kat sini....beza sangat dengan Marriot Putrajaya yang macam pasar malam tu...kohkoh....kitorang dah boikot Marriot...food tak sedap and service kelaut...serupa macam berbuka kat pasar malam....tapi harga lebih kurang je dengan Hilton *bertubi² aku kritik...hamekaooo!*


So petang Selasa tu kitorang gerak dari Bangi pukul 6.40pm....time nak keluar tu lah tiba² kereta buat hal...nasib baik ada kereta lain....bahahaha~  macam kaya sangat kau! :p


Tengok waze adalah wajib pada saat² genting macam ni....syukur jalan tak jem especially kat federal...ffuhhh! manage to sampai hotel jam 7.15pm....aku dah pesan kat kawan aku awal² kalau sampai dulu tolong amekkan air...hikss~


err gambar ni diambil selepas memasing kekenyangan...muahaha~  ni lah restoren yang sediakan buffet ramadhan....Paya Serai   :)


appetizer...ni je makanan aku untuk alas perut...ate Zafirah nak berdukung pulak time nak amek food...mana larat sebelah tangan nak dukung dia, sebelah lagi pegang pinggan penuh makanan....aku amek mana yang mampu je....Zafirah memang gitu...bila dia tak familiar dengan tempat tu dia jadi seram tiba²....hehh pasrah lahhh....aku bagi papa melantak dulu....dia dah habis makan baru aku pi amek heavy meal....  :)


Banyakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk sangat food untuk buffet!!! sangat banyak sampai aku tak tahu nak makan mana satu dulu...phewww~



ni antaranya lah...aku segan nak round setiap buffet table untuk snap gambar...sambil lalu je aku snap snap....untuk tatapan korang tauuu....boleh la kan? ngeee~


Food yang digilai ramai...KAMBING BAKAR!! yummmm! suggestion aku, kalau korang taknak beratur panjang, better amek kambing lewat² sikit...lepas solat Maghrib ke...sebab time sebelum berbuka tu beratur panjang...aku jenis tak kuasa nak beratur² ni....so aku makan benda lain dulu....solat Maghrib dulu...then baru cari kambing... ^_^


chef...dia tengok laki aku pakai jersi Germany, terus dia cakap,

"sebabkan abang sokong Jerman saya bagi abang bahagian batang pinang..."


giteww~   ^__^


Sedap kambing kat sini...takde bau hanyir...black pepper sos dia pun sedap!!


Lagi satu corner yang jadi tumpuan ramai ialah.........


COKLAT FOUNTAIN!!  oh yang belah kiri tu opismet aku, Diana...dengan anak dia, Hafiz the shy shy guy...  :)


nasib la Zafirah takde kena charge untuk makan buffet...dia melantak keropok je...benda lain sikit pun dia tak layan  (-_-")


and dessert dia ice cream....tak sedap aiskrim ni....perisa apa tah...bahaha~  macam² flavor aiskrim ada....tapi perut dah penuh...tak boleh rasa semua flavor...aku amek coklat and vanila je...cempedak goreng pun ada....not bad la rasa dia....


Bro Hazman cakap apam balik kat sini sedap...tapi aku tak jumpa lahhh apam balik kat mana!!! bahahaha~  mr. Bos pulak suka asam pedas kat sini....cicah dengan roti boom! nyummm! tapi aku makan asam pedas dengan nasi lah....tak larat nak sumbat roti boom pulak...hehh~  tah kenapa sejak bulan puasa ni prot aku mengecut...tak larat nak sumbat banyak²....


Staff and familia...kompeni kecik, staff pun kecik je...huhu~  nampak tak pipi iols makin selim?? kahkah~  ouh mr. Bos yang suka asam pedas tu yang pakai white shirt pegang sign 'Dexalon' tuuuu....yep dia seorang chinese...tapi tekak dia tekak melayu...suka makan pedas² sampai berpeluh²....bos tak baca blog berani lah kau ngumpat lebih² kan....phewww~


Last but not least!


selfie dengan chef....motif sangat selfie dengan chef? nasib chef sporting....hikss~ ^_^


ouh lupa nak cerita....harga buffet ramadhan kat sini RM139+ per head...bebudak tak sure...sebab takde bebudak yang di charge pun time ni....hihi~


k tu je nak cerita...


tata! (^^,)


 Terima kasih sudi membaca!

10 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bestnya

eima said...

untung la ....
mahai jg nooo

Allene said...

pernah makan bufet kat sini.. food mmg best...

Marou Apple Hijau said...

wow telan air liur tengok pic makanan

Fazleyatul Aini said...

139?
ok pitamm

Mimy Hamid said...

paya serai mmeg terbaik....akak dulu suka sahur sini...sahur dia food buffet banyak..tak sliap separuh harga dr iftar..tp puas hati sini..

aizamia3 said...

6:30 tu akak tengah bersilat kat dapur rumah.. hehehe..
tapi menu kat situ memang sedap2.. ;)

aizamia3 said...

6:30 tu akak tengah bersilat kat dapur rumah.. hehehe..
tapi menu kat situ memang sedap2.. ;)

hazman fadzil said...

Kata orang tu... kena la dengan harganya....tapi apa je la si Ujang tu makan kan... seafood dah sah2x tolak tepi.... hik3x

ienalina ismail said...

Untungnya bos belanja...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015