Jul 25, 2014

Buffet Ramadhan PICC, Putrajaya

Assalamualaikum...


 Last week aku pi berbuka kat sini...thanks a lot kak LilyPutih invite kitorang! Seumur hidup aku ni first time berbuka kat PICC....teruja mak! ^_^


Restoren dalam PICC yang sediakan buffet ramadhan ni ada satu je...so tak perlu risau sesat barat...hihi~  macam biasa kitorang sampai nak dekat² berbuka...pukul 7 tak silap baru sampai restoren...tapi tak perlu risau....walaupun ramai orang, tetap selesa! ko tak payah beratur panjang² untuk amek food macam kat Bangi Golf Resort tuuuuuu.....


Banyakkkkkk sangat menu dorang!! ada yang dihidangkan belah dalam bangunan, ada yang diletakkan belah luar (balkoni)....yang belah luar tu more to makanan bergoreng/bakar/panggang....kalau korang tengok gambar tu boleh nampak betapa luasnya restoren ni kan?? memang sangat luas dan selesa!! yang penting takyah beratur! kahkah~




Meja kitorang...sebesar² meja ni, kitorang duk bertiga je...bahaha


Sampai² papa terus cari satay...aku pun tak faham kenapa dia minat sangat makan satay...mana² tempat buffet mesti dia cari satay...aku kureng sikit...kalau teringin baru oke satay masuk tekak aku...time tak teringin memang cannot go la satay....hehh~


Zafirah macam biasa makan ayam goreng je...nak pegang sendiri macam upin ipin...baiklah nak! baiklah! janji awak makan....  :)


Zafirah punya taste lebih kurang papa...ayam goreng and satay memang dia suka....


Sambil makan boleh layan lagu² raya dari Rosma AF...nice! ^_^


oke habis dah mukadimah....bahahahaha! meh aku tunjuk menu² yang dihidangkan...nyummmm~


ni kat belah balkoni luar...ada goreng pisang, keropok lekor, cempedak goreng, popia goreng....sedap!!


tak sempat nak amek  :(


tak rasa...perut dah penuh  :(


pasta...aku amek beef sauce...a bit tawar lah~  -.-'


pelbagai jenis lauk pauk yang dihidang dalam kawah macam ni...omg! klasik sangat!! ai loike! ♥ ♥



dah like, tunjuk bukti kat dorang then dorang bagi lah free sampul duit raya...yeyy! ^_^


Last but not least!


GROUP PHOTO!! siap dapat door gift dari Dunkin Donuts...bertambah² suka mak!! (^^,)


Aku recommend korang berbuka kat sini....bukan takat selesa...makanan pun sedap, cukup rasa! nak solat Maghrib pun senang...surau besarrrrr!! selesa sangat!! so....ada lagi 2 hari sebelum raya....pi laa...pi laaaa....kalau tak sempat tahun ni, boleh pi tahun depan...giteww~   ^_^


Sekian sahaja entry buffet ramadhan dari Life 101 untuk tahun 2014...kemain ada penutup bagai....sok lusa buka kat rumah je....


Selamat menyambut hari raya Aidilfitri buat semua readers Life 101....maaf sekiranya ada penulisan dalam blog ni yang mengguris hati anda....percayalah, takde niat pun aku nak sakitkan hati korang...aku pun tak kenal siapa readers aku...macam takde kerja pulak kan nak cari pasal dengan strangers...hihi~


To those yang bali kampung...berhati² di jalanraya...semoga selamat sampai dan pulang ke destinasi yang dituju....


Kita jumpa lagi lepas raya kay!! macam biasa aku tak online waktu cuti....fokus dengan family kekdahnya....kuikui~ 


tata! (^^,)





p/s: dah petang baru update...minggu yang sibuk kekdahnya~  *sigh*

 Terima kasih sudi membaca!

3 comments:

ma peace said...

sangat menarik...:)

aizamia3 said...

Tengok pada gambar selesa sangat..
Samalah kita.. cuti raya adalah masa untuk bersama keluarga.. so.. kena stop blogging sekejap..

Apa-apapun.. selamat hari raya aidilfitri buat Yana dan keluarga.. ;)

MissNadia said...

wow.. seronoknya makan-makan. lagi seronok kalau dapat jemputan free :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015