Jul 18, 2014

Mohon Bangi Golf Resort UPGRADE Service Anda!!

Assalamualaikum...



Cuti Nuzul Quran baru ni aku pi redeem voucher buka puasa kat Bangi Golf Resort (BGR)....since aku ada 4 voucher, aku ajak sekali parents aku join buka puasa kat BGR...kenapa aku dapat 4 voucher?? err aku dapat 2 voucher, dak encem dapat 2 voucher...so total 4 lerr...paham?? :)


Dak encem dah pernah pi berbuka kat sini sebelum ni, dia cakap kena datang awal sebab orang ramai ya hampun nak amek food kena que yang agak hazabedah....so kitorang pun set kena ada kat sana kul 6.30pm...sekali semua orang terlajak mentido petang tu sampai kul 6.30pm...menggelupur memasing menyiapkan diri...udahnya sampai BGR kul 7.15pm gitu....hahaha~  nasib lah BGR ni dekat sangat dengan rumah....so tak risau pasal jem segala...hehh~


TAPI!!!


Sampai² je memang manusia ramaiiiiiiiiiiiiiiiiiiii sangat!! beratur untuk amek food?? sudah pasti!!!




macam pasar malam kan?? hehh~  -.-'


Dah tau seat, aku and dak encem pi amek food dulu....masa reservation kita boleh request nak seat kat tempat ber-air cond atau open air....dak encem mintak seat dalam bilik air cond...lebih selesa...sampai² je mak aku suruh aku pi amek food....dia malas nak beratur...yesh mem!  :p


ni bahagian satay, ayam panggang, ikan bakar etc...beratur panjang jugak....masa tengah beratur dengar azan...sambil berdiri je minum air...hermm~   ouh dapur uols ni agak kotor di mata aku! tolong sental sikit tempat bakar tu please! hitam! geli den! -.-


Kitorang alas perut dengan kuih muih je dulu....nasi tak dan nak amek...beratur panjang gilerrrrrrrrrrrr!! lepas alas perut kitorang decide untuk solat Maghrib dulu...dengan harapan lepas solat idak la que panjang sangat untuk amek food....ouh FYI, surau kat sini oke laa...selesa....telekung aku bawak sendiri so tak boleh nak komen pasal telekung yang dorang sediakan...  :)


TAPI bukan semua stall yang clear...ada jugak stall² yang masih kena long que....haihh~  mak aku dah mula membebel time ni....haha~   weols kureng sikit la tempat sesak² ni....tak selesa!


Zafirah dan panna cotta...ye kot nama dia gitu....hahaha~   macam eskrim, tak pun tutti frutti...ada macam² flavor...nyaman je masuk tekak...  :)


Ekceli food kat sini sedap....dari segi rasa bagi aku memang puas hati....ada la few yang kureng....tapi tak ketara....sebab banyak yang sedap! cuma tang service tu....maybe susun atur food station tak efficient tu yang jadi orang que panjang untuk amek food....


oke habis tang beratur untuk buffet...ni lagi satu aku nak KOMPLEN....tang parking!


Aku dapat tau management BGR dah tukar baru....tak kisah lah pasal tu kan...yang aku perasan tempat parking banyak...dorang dah luaskan kawasan parking....bagus...cuma, boleh tak consider sikit orang yang bawak anak² kecik, orang² tua ko nak suruh menapak jauh² macam ni??? hagak² laaa...


kenapa aku cakap macam tu??


6 tahun lepas (kurang lebih), zaman aku study kat kolej, aku pernah buka puasa kat sini dengan geng² kolej aku....classmate aku....masa tu ada service buggy...ala kereta golf yang comel tu....dorang akan round parking untuk amek tetamu and bawak pi pintu masuk....dulu parking tak sebesar and seluas ni....aku parking dekat je dengan pintu masuk, tapi still ada buggy datang amek aku....rasa high class sangat tau!


Kali ni....


buggy² ni memang perhiasan je ke macam mana???? pastu staff² korang bersantai² kat sini....sakit pulak hati aku tengok keadaan ni....hahahaha~


Sorry BGR...ni memang luahan tulus ikhlas dari aku....nasib baik hari tu makan FREE, food pun sedap, idak la kecewa sangat kan....huhu~   tapi aku TAKKAN recommend kawan² and relatives aku berbuka puasa kat sini....


Bagi aku, bila kita iftar dengan kawan² and families, kita nakkan KESELESAAN....food sedap or tak sedap tu jatuh nombor 2....but depends pada orang jugak la...ada orang letak food nombor 1, selesa nombor 2....


Please improve your service BGR!


TIPS penting:
untuk korang yang dah TERbeli voucher buffet, make sure korang buat reservation awal....make sure juga korang sampai sana at least 6.30pm untuk elakkan jem yang hazabedah semasa mengambil makanan...


Lain² tips korang boleh baca je mana² blogger yang dah pi...tengok apa review dorang...




 Terima kasih sudi membaca!

9 comments:

nor nazliana said...

kalau ada budak kecil mesti susah kan..hihii xpa pengalaman..

cik hani said...

semalam baru jer kawan opis cakap dia berbuka kat sini.. tak tanya pulak pengalaman dia.

Sama macam KPGA Bukit Kiara ni la, kena Q panjang.. Kalau lambat habis.
Surau penuh dan saya tak selesa. Tu kali terakhir saya join berbuka puasa kat tempat sesak macam tu

Allene said...

ramai giler orang.. nasib baik tak pergi. uhuhuh

anamizu said...

Ya ampunnn ramainye org. betoila mcm pasar malam hehehe.. uishh mcm bes je panna cotta zafirah mkn tu =P

hadoi jauhnye kene menapak.. jenuh lapaq sementara nk sampai ke tmpt makan tu hehe

eamy milea said...

Kesian orang tua yana nak jalan jauh2 huhu..

Zuraida Rahim said...

Alamak saya pun ada 2 voucher free... nampaknya let go jelah pada yang sudi nak pergi tu..

MisZ FyZa said...

Smlm baru je lpas pegi..so far ok sbb dtg 6.40 ptg..trus amek mknn penuhkn meje..so lngsung x kne beratur..huhu..tp member2 yg dtg lewat mmg kesian la..beratur pnjang..org terlalu ramai..

mOoN IzzaN said...

haishhhh... x redeem lgi voucher hari tu.. huhuhu..

eima said...

tak mampu nk berbuka kat hote l hihihihihih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015