Jul 2, 2014

Kena Cakar Pulakkkkk :(

Assalamualaikum....


Tahun lepas Zafirah ada pengalaman kena gigit dengan budak kat taska....budak tu jenis suka geram dengan orang lain...memang suka menggigit....sedih je tengok tangan gebu dia merah² lebam kena gigit   T_T


Tahun ni....


Kena cakar pulaks!!!




kat muka pulak tu!! T______T   tapi bukan la dengan budak yang sama....ni budak lain pulak...kot? lupa nak tanya teacher....kehkeh~


Mujur taska ni jenis inform kat parents kalau ada pape jadi kat anak...teacher cakap waktu nak minum petang, ramai² nak masuk dapur...berebut²...yang sorang budak ni jenis tak boleh berhimpit dengan orang...laju je tangan dia mencakar anak aku....tengok kesan cakar tu dah tau mak dia tak potong kuku anak....dah berapa lama tak potong kuku tu oii???! hehh~  *macam la aku rajin sangat potong kuku anak...kahkah*   tapi anak iols tak mencakar orang....! behave je....kuikui~   :p


Aku ada jugak tanya teacher anak aku balas balik ke?? and teacher cakap Aimy tak balas....dia nangis je kuat²....huhu~  good girl anak mama!! takmo balas², gadoh²....biar orang buat keji dengan kita....kita sabar...balasan tu kita serah kat Allah...tu Dia punya kerja...  :')


dah macam gaya samseng pulak   (-_-")


Aku tanya Zafirah siapa buat, macam mana kawan cakar semua dia diammmmmm je! jangan la pendam² nak oiii....luahkan je laaa...mama sudi dengar walaupun pahit...giteww~  kemain ayat aku... :p


Kena gigih sapu Nutrimoist hari²....harapnya hilang lah parut tu....err boleh kot hilang...parut ciken pox pun boleh hilang sepenuhnya apa lagi parut cakar kan?? hihi...positif....positif...mama kena rajin je! ^_^ 



 Terima kasih sudi membaca!

12 comments:

Nurzakiah Hanum said...

ala cianya dia

safurara said...

kalo princess tu lg lah,sana sini parut.ehehe.tu sbb dia cakar muka sendiri.cepat nau panjang kuku dia.

juls julie said...

Lahaiii..

ciannyer dia..nasib baik x kene mata..huhuhu

mommycha a.k.a kak jenab said...

sian kat zafirah.
sadis aku nengok.
takpe dik...baru muka ahkak kawasan sket.
ade calor balar....mihmihmih ;p

MissNadia said...

kesiannya dia.. harap-harap cepat hilang

achiek anis said...

sama cm airis ari2 kena cakar kat dada dan belakang...bila tye sape buat asyik jwb no...no...no....huhu

Diana Rashid said...

boleh hilang tu yana ..sebelum raya dah hilsebab terseret dinding pun dua minggu dah hilang parut semua..

*kadang2 kena jugak ajar budak2 membalas..:p

Chekgu Azrine said...

Zafirah ni bagus..nampk tak melawan..jangan aish..huhu..kakcik yaya dia selalu jugak kena cakau kat muka..alahai

eima said...

ololo mama die ove rtau .. hihi
sikit je ... inshaa Allah pasrut tu hilang sbb budak2 ni masih lagi byk kolegen dlm bdn die tak mcm kite yg asek kehilangan kolegen la tu parut lmbt hilang ....

biasa la tu budak2 ....tp parent la yg slah tak potong kuku anak die

aizamia3 said...

hehehe.. dah komen kat blog dak Ujang.. boleh gitu..
takpe.. sikit je tu zafirah.. nanti suruh mama selalu sapu nutrimoist tu.. ;)

aDisH.sHidA said...

takutnya Ateh Shida tgok muka zafirah gtu...hehehe...

kecian zafirah...panjang jgk tu budak tu cakar..sabar je la

eamy milea said...

aduh kesiannye zafirah..nak try jugak la nutrimoist tu sbb my baby slalu je kena gigit nyamuk n semut...huhu...ade je merah2 kat muka dia..pastu lekat parut...mmm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015