Jul 3, 2014

Mahalnya...Puting!

Assalamualaikum...


Hari tu aku perasan puting botol Zafirah dah terkoyak agak besar...dah dia suka sangat gigit puting tu sambil hayun² botol kat mulut dia....sekali terkoyak....aku risau lah dia guna puting koyak ni...flow susu dah tentu lajuuuuuuuu...kang tercekik budak tu aku jugak susah....


So nak selamat, beli je lah puting baru...


Aku malas nak tukar botol sekali sebab condition botol masih sangat elok...baru 4 bulan tak silap guna botol tu...sayang laaa nak tukar baru...dah la botol mahal....err jenama Avent je pung! ngee~


Aku beli puting ni kat Manjaku, Bangi...tu je kedai yang aku terfikir ada jual puting Avent...malas nak round kedai² lain....


Harga??




seperti yang tertera....demimu anak...mama pejam mata bayar harga puting yang sama harga dengan seluar jeans mama..  T_T


Ni first and the last lah aku nak beli puting...next time kalau puting koyak lagi tukar botol je terus...harga botol pun kalau tengah sale boleh dapat RM60-RM70 (2 botol x 9oz)....next time ye...next time...  :)


kang ada lak tanya nape tak fikir dulu sebelum beli?? hahaha~


Aku memang dah fikir nak beli jugak puting sebab malas nak mencari botol...botol Avent yang ada kat rumah ni aku beli dah lama sangat! masa umur Zafirah belum cecah setahun lagi rasanya....lama dah! tapi baru tahun ni aku guna botol tu sebab Zafirah baru nak minum susu guna botol besar...dulu aku beli thru online...tak ingat dah kat mana aku beli....murah je RM60 untuk 2 botol 9oz...


Sales Avent bukan sentiasa ada...nak cari yang jual online pun makan masa jugak tu....aku bukan rajin nau berjalan shopping botol susu...haha~  that's why laa iols kata next time....lagipun sekarang dah ada botol spare Tommie Tippie...so in case ada botol yang dah jahanam, ada la spare botol lain untuk guna sementara tunggu nak cari baru....pahemm??  :)


Kena gak explain macam ni....kang macam² spekulasi orang buat...hikss~


Kat tempat korang berapa harga puting susu Avent Classic?? kut la boleh dapat murah sebenarnya.... T_T



 Terima kasih sudi membaca!

20 comments:

diana adha said...


Yana try tgk kt laman web bwh ni...murah2 gak..slalu beli botol n puting anak kat situ je....

http://childrenplace4u.com/presta/


http://dianaadha.blogspot.com/2014/01/online-shopping-botol-susu-avent.html

umie shahidah said...

mahal jgk ye puting sje...
umie xtau la.. sbb xpnh bli.. umie gune btol murah je..

Nurzakiah Hanum said...

mahal kan

Ayu azmir said...

betul tu mahalnya...

Yana Ujang said...

thanks diana!! dh save bookmark page tu :D

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Mak aaiii.. mahal nya Yana.. akak dulu2 anak akak tak guna jenama Avent ni.. beli susu botol tupperware pun yg paling mahal ehe :)

safurara said...

princess pon sama,dia pakai MAM,2 puting rm25.pitammm jappp.huaaa.

Chekgu Azrine said...

sama harga dengan TT la puting aje dah nak dekat 40hengget..nangis membeli..huhu..tp tak jugak2 nak hisap botol..hadoaiii

Nory Zoulkefle said...

eh takpe2, kite memahami taw..hehe..demimu anak , puting mahal pon pejam mata je kan..

CikNaa said...

sebab tu la ciknaa dah transform botol afiq.. tak tahan puting TT pun mahal gak.. hehe.

MizzTina said...

cer try tgk kt IG Marissa_shoppe... macam murah ckit.. macam laaa

ecah khalili said...

mahalnyeee..ecah mommy to be..baru tao harga cenggini mahal erk..hehe

Nurul Aziz said...

rm30 tu dua ke satu? kalau satu memang mahal kot.. tommetippe rm25 boleh dapat dua.. murah sikit.. tak pernah pakai avent..

aizamia3 said...

dak Nuha pun suka gigit puting sambil goyang-goyangkan botol tu.. tapi setakat ni ok lagi.. kalau koyak takpe.. takut botol susu tu kena kaki dia je..
akak tak pernah cuba botol susu avent.. tommie tippie tu pernahlah..

Cik Puan Eka said...

Hehehe mahal jugak untuk seketoi puting tu kan kak

a_maya said...

awak,
anak sy pun guna avent...
puting avent mmg mahal..tapi awak leh jer kalo nak guba puting lain..mcm sy, saya guna puting pureen..sama saiz mcm puting avent ni..mmg muat kat botol avent tu..
anak suka gigit puting kan, membazir beli mahal2..hehe..
tapi tgk penerimaan bb gak kot..ada bb yg tak leh terima puting lain kalo dah terbiasa dgn puting asal..

ummi aqilah (LM) said...

Err bln rm28 ke yana? Ke dah naik? Uhukkk

Dulu masa akk br blk sini terkujat gak tgk harga botol dan puting kat sini. Bila tgk syafiq duk gigit puting lari sana sini laju2 akk ambik, konon nk jimat.

eima said...

tommee tippee pun sama jg ..lebih kurang murah RM4 je dr tu huhuhu

tah brape kali dh aku tukar sbb berkerak dan koyak ...huhu

My Aisy said...

mmg tu lah harganya...klu gah offer dapat lah rm25...tp kan...klu de kengkawan yang gi singapore...sila kirim kat derang...kat sana harga baru Sgd 7.90...haaa hambik...sangat beza kan...selamat mencuba...owh satu lagi...klu beli botol baru dapat puting yang 2 lubang je rasanya...walaupun botol besar...rasanya lah...klu tak silap...

MissNadia said...

anak N pun selalu gigit puting botol dia.. geram je rasa..

kalau nak murah beli kat mom and baby expo.. boleh dapat Rm20 untuk 2 puting

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015