Jul 16, 2014

Elakkan ke Tingkat LG1, Sunway Pyramid...

Assalamualaikum...


Aku nasihatkan untuk mereka² yang ada anak² kecik lah....kalau anak dah besar panjang tak kisah kot? huhu~  


Lokasi: Sunway Pyramid
Area: LG1, Depan Parkson


Apa ada kat sini??


err bagi aku, tempat ni berhantu...'hantu²' tu pulak suka merasuk jiwa bebudak...


Aku cerita berdasarkan pengalaman aku sendiri....dah pernah terkena dahhhhh dengan rasukan 'hantu²' nihh...grrr~


tak percaya??


Aku ada amek gambar 'hantu²' tu...meh tengok meh....ibu² mengandung pun boleh tengok....'hantu' ni tak merbahaya...kehkeh~


##

##

##

##

##

##

##

##

##

##

##

##

##

##

##

##

##

##

##

##

##

##

##

##





ni lah dia 'hantu²' mainan yang menarik bebudak untuk main! kalau free oke lagi...ni berbayar!! pfftt~  nasib la cik Zafirah tu dapat makpak kedek macam weols kan....bahahaha~   :p


Budak bertuah ni mintak nak naik Ferris Wheel...budak dah pandai cakap kan....kemain permintaan nak main itu ini...pantang nampak mainan....menyesal sekejap lalu kawasan 'berhantu' ni....kahkah~  tapi papa kata, sekali sekala oke laaaaa nak layannnn...demimu anak kekdahnya...  :)


First time terjah games center ni...semua mainan² kat sini guna sistem kad...kena beli kad kat booth ni dulu baru leh main...paham?? tak paham takpe....especially yang tak pernah main games kat sini....sebab aku dulu pun tak paham...dah mengalami sendiri baru paham konsep mainan kat sini...giteww~  :p


Tengah beli tiket kepala tu duk toleh²...tak hilang derr Ferris Wheel tuuuu....hehh~


RM6 per PERSON untuk naik Ferris Wheel...untuk bebudak, kalau lebih line hitam (kat giraffe pink tu) kena bayar RM6...Zafirah ngam² line hitam...so atas budi bicara, takyah bayar pun! mihmih~  memula papa suruh aku naik sekali dengan Zafirah...tapi macam malas pulak...so aku tunggu bawah snap² gambar dorang...


kemain bahagia muka dapat naik Ferris Wheel...


siap lambai² mama....amboi~!


Dalam 5 minit gitu kot ride ni....jadi la...nak lepas gian...huhuhu~  lepas tu kitorang tak lalu dah kawasan ni....kang budak bertuah tu mogok buat tantrum kat situ letih jugak nak layan....tapi Alhamdulillah Zafirah senang nak pujuk...aku cakap dah bagi naik sekali dah laa...lain kali pulak nak main² kat sini....insyaAllah....ngeee~


Niat asal datang Sunway nak shopping kasut Jelly Bunny and handbag....tapi masa kitorang sampai, kedai Jelly Bunny sesak dengan manusia...ai is tak kuasa nak bersesak²! handbag pulak takde yang berkenan...baik kat Parkson, baik AEON...lepas tu Zafirah mengaruk lagi...dia tak cukup tidur....so mengaruk je kerja dia...last² balik tangan kosong...apa pun tak beli....hahaha~  nice!


Korang dah shopping handbag raya?? (^^,)








p/s:  Sekarang ada Metrojaya Warehouse Sale kat PICC...sampai Ahad ni...aku dah terjah semalam...weeeeee! ^_^

 Terima kasih sudi membaca!

13 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bahaya2
hahhaha

Allene said...

hahaha... best tempat ni... hantu baik2 je masuk.

aku dah redem hndbag kat zalora je.. huhuhu

Shark Kay said...

hihihi...
ini bkn bahaya untuk budak2 jer.
bahaya untuk ayah n ibu skali nie.
bleh hilang tenaga duk cni.

aizamia3 said...

setuju dengan Shark Kay..
Memang semput jadinya ada ada yang hyper nak main kat sini.. huhuhu..

aizamia3 said...

setuju dengan Shark Kay..
Memang semput jadinya ada ada yang hyper nak main kat sini.. huhuhu..

CikNaa said...

pergh! ada jugak entry gini yer? nak cubit nak? hahaha..

BLuRpL3 said...

hehehe..bahaya kalau bwak budak2 la ni :)

http://blurplediary.blogspot.dk/2014/07/in-out-ramadhan-2014-di-perantauan.html

eima said...

xde handbeg raya ...anak2 aku pun sama .... mmg cuba elak kawa cam tu

hazman fadzil said...

Hurmm.... sebenarnya ko takut kan naik benda alah nie... Laaarikk....

Julia Johari said...

Masalah yer yana...julia dan suami pun hantu gak...mmg sesuai la join gan anak sekali ye dok hahahha...yana...time kecil2 ni la layan diorang main semua tu..sok2 besar time diorang tak nak naik time tu lah kita rindu diorang masa kecil...see

diana adha said...

Afiq sekarang pun dah tak terkawal kalau nampak tempat mainan...siap guling-guling kat lantai kalau tak dapat....haisshh

ummi aqilah (LM) said...

Mak aiii mmg berantu betul. Koyak rabak la kocek akk klu lalu situ.

nor nazliana said...

bestnyer siap duit poket je la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015