Nov 29, 2013

Massage Murah...dapat Free Gift lagi..weeee!

Assalamualaikum....


err...ni kisah kat Phuket lagi sebenarnya...walaupun kelmarin ku kata dah habis entry Phuket...tiba² ada lagi haaa apa cite?? muahahaha~


Ekceli aku terlupa kewujudan entry ni....lepas tu macam alang² dah lari kronologi aku publish je la hari ni....hahahaha~  baca je la jemah! letih aku menaip ni tau!! LOL~  :p

*********************************************************************************

Kalau datang Thailand memang satu kemestian ko cuba massage kat sana...terbaekkk dari ladang!! harga memang sangat murah!! ko jangan la pi kedai yang exclusive or spa dalam hotel...memang lerrr mahal...pi kedai² tepi jalan tu je...bersepahhhhh!! boleh kata setiap lorong mesti ada 3-4 buah kedai massage... harga setiap kedai lebih kurang je...tak payah susah² survey....huhu~


Hari tu aku pi massage kedai depan hotel je...errr idak la betul² depan hotel...tapi sederet lorong hotel...ada setengah kedai pekerja dorang macam daring sangat...kitorang yang pompuan pun macam seram je nak masuk...apa lagi dengan bawak laki?? oh no! :p


Niat aku nak massage kaki...letih main kejar² anak...muahaha  Zafirah je tak letih main kejar² dengan mama papa...mana datang tah tenaga luar biasa dia tu...hehh~  lagipun aku suka gila orang massage kaki aku...sedap!


papa?? dia tak suka massage kaki...dia lebih prefer massage belakang...tapi kalau nak massage belakang kena naik tingkat atas, ada bilik khas sebab kena bukak baju segala...ohoiii aku tak benarkan! walaupun dia suruh aku temankan...aku malas nak meneman dia sebenarnya...lama kot nak tunggu sejam! dengan Zafirah nak mealasak...mesti akan ada masa aku terpaksa tinggalkan dia berdua dengan tukang massage sebab sibuk melayan Zafirah....a big NO bebeh!! laju² aku offer untuk massage dia kat bilik hotel nanti....ahahaha~  siapalah tak sayang somi oiii~! :p


So sementara tunggu mama massage, papa lah duk pulun main kejar² dengan Zafirah sampai pancit...papa la yang pancit...hikss~  


Toke kedai tu bagi menan aeroplane kat Zafirah...mungkin kesian tengok papa yang pancit pastu bila bawak masuk kedai Zafirah macam tak tau nak buat apa....hahaha~  si comel cilik tu bukan boleh duk diam...bila takde aktiviti, dia akan cari aktiviti sendiri! bahaya! hahahaha...habis tunggang langgang kedai tu kanggg...  :p


Bila dah dapat menan, kemain leka dia main....selama sejam tu dia boleh hadap aeroplane tu dengan khusyuknya....kalau tau dia boleh behave gitu memang papa pun nak join sekali massage kaki....hahahaha...tapi ai urut lagi best kannnn?  :p


Time nak balik tu toke kedai tu hulur lagi 2 ketul menan kat Zafirah...aik?? bagi terus ke?? aku ingatkan bagi pinjam je...huahua~  


ni la menan² yang Zafirah dapat kat kedai massage Phuket...


oh lupa nak cerita....kat sana untuk foot massage harganya is 250 baht = RM25+ for ONE HOUR!! kalau massage bahagian lain macam back massage, full body massage aku tak ingat sangat price....yang pasti, tak melebihi RM60!! ko pi Thai Odyssey pun dah cecah RM50 untuk foot massage sahaja....errr macam tak fair je comparison tu...hahaha~  


Aku pernah pi massage kat uptown Jalan Reko, Bangi....massage kaki sejam dah RM40...mahal kannnn...bukan selesa pun...kat Phuket ni siap kerusi empuk, ada kusyen untuk dipeluk², kerusi tu pulak boleh dibaringkan ikut keselesaan kita....dalam kedai siap ada air cond bagai...nice sangat! 


Korang, suka massage kat mana?? massage apa? kaki ke, kepala, belakang?? (^^,)







p/s: musim hujan...sejukkk!! asek pi toilet je... *motip cerita pi toilet??*   :p

 Terima kasih sudi membaca!

6 comments:

hazman fadzil said...

refleksologi nie pun okey gak la sebab beri kesan yang lebih kurang ngan urut badan....kalau banyak angin mesti sakit skit bila kena massage

Fazleyatul Aini said...

aku suka massage kaki
kan asek merayap je, kaki lenguh la dah tentu
nak tampung badan lagi. sian kaki aku haha

mrs kayrul said...

tak suka massage nie dah tak pernah pun....

permatabiru said...

hehehe..dekat langkawi pun byk tempat massage..klu en.huband nak massage mmg offer awal2 pastikan wife ada bersama ekk..sejam pun i tgu tau huhu..

aizamia3 said...

en. suami nak mintak urut, biarlah kita yang urutkan.. hehehe.. ;)

eima said...

dak encem tak massage ke ...hahahha

klu aku pi hatyai ari tu ... time laki aku lalu depan kedai kemain ckp "come come" bila aku lalu je muka masam cam taik ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015