Nov 13, 2013

Bercuti ke Phuket!! ^_^

Assalamualaikum....


pehh lama betul aku bercuti menaip...kehkeh....
jangan la berhenti bukak blog aku ni weiii...
mood hadpet blog baru je datang ni....huhuhu~


7/11/13 aku join company trip to Phuket!
macam biasa, company cuma sponsor staff sahaja!
so untuk suami dan anak kena guna duit sendiri....
aku belanja both laki and anak aku....
sebab 7/11 is my dak encem's birthday...
kengkonon hadiah besday la tuh....
pi Phuket oiiiii....
ingat senang aku nak belanja hadiah besday memahal gitu?? kahkah



 Flight kitorang pukul 6.10pm, hari Khamis....7/11 tuuu....
opis bukak half day...
tapi aku mc...tiba² pulak mendemam kannnn....
sepanjang holiday memang aku tak sihat!  T_T
walaupun mc, Zafirah tetap ku hantar ke taska....
sebab aku tak larat gila nak jaga dia...
dengan nak mengemas luggage bagai....
gigih aku packing luggage sensorang dengan kepala berdenyut²...
sempat basuh, sidai kain 2 round lagi okeh!
kalau dah mak tu mak jugak...
walaupun sakit, rumahtangga tetap menjadi priority....! pfftt~

"kenapa dak encem tak tolong??"

dah nama pun lelaki....
dia sendiri tak tahu nak tolong apa....  (-_-")
aku memang malas nak suruh dia kemas luggage...
kang tah hape² pesen dia susun baju dalam tu...
daripada aku sakit mata, sakit hati kang tak pepasal makin kuat migrain,
baik aku settlekan semua sendiri....hahahaha~  :p


Aku mintak tolong abang ipar hantarkan kitorang pi LCCT....
dalam pukul 4pm gitu gerak dari rumah....
kebetulan masa amek Zafirah kat taska dia baru bangun tidur...
so teacher mandikan dia siap²...
bagus! senang kerja aku tak payah fikir dah nak mandikan dia lagi sekali...hikss~



 5.30 pm dah boleh masuk boarding gate....
aku dapat masuk awal sebab duduk hot seat...
aku tak pilih pun seat masa beli tiket...
tapi sebab aku beli tiket lambat....
harga mahal gila....
almost RM700 sorang!
tu tiba² dapat hot seat kot...ngeh³
membebel laki aku tengok harga tiket yang aku beli...
dah siapa suruh confirmkan lambat²...
memang lerr makin mahal harga tiket tu...cis!



 kemain eksyen duduk hot seat....
company bayar mampu lerr oiiii...  :p
masuk je flight Zafirah sebok mintak susu...
hei nasib laaa BF je...selak dan sua...kahkah
dia ngantuk sebenarnya...
maybe kat taska tak puas tidur...
tapi sementara nak tunggu take-off kemain lasak budak bertuah ni...
nak berlari sana sini.....grrrr~



 ni masa nak take-off kot...
nasib la dia nak duk diam dengan seat belt tu...
riso aku dia nak turun berlari²....hehh~
elok je dah terbang ke langit membiru, anak aku pun melena sekali...pheww
boleh la aku releks sikit...
rehatkan kepala yang masih sakit...  T_T


Perjalanan dalam sejam setengah....
so pukul 8pm gitu sampai lah kami ke airport Phuket...yeyy!
since kitorang duk seat nombor 2 dari depan....
hot sangat kannnn...hahaha
hand luggage pun tak banyak...
bawak handbag je....
so kitorang jadi orang pertama yang keluar dari flight! weeee
first time oiii jadi orang pertama keluar flight...wakakaka  *jakun!*  :p



walaupun jadi orang pertama keluar flight,
terpaksa jugak menunggu luggage kat conveyor belt ni....
lama pulak tu...! cis...  -.-'


Lepas dah collect luggage,
terus gerak pi main entrance,
cari driver kitorang untuk bawak pi hotel...
transport dari airport to hotel juga company yang bayar...ngeh²
perjalanan airport-hotel (Patong) makan masa dalam 30 - 40 minit gitu....
siap lalu jalan berbukit macam nak pi Genting tu...pheww~



 sampai hotel around 9pm gitu...tak ingat pulak aku sebab tak tengok jam masa ni....
sementara tunggu admin settlekan urusan check-in bilik kitorang duk cuci mata tengok area lobi hotel...
cantik! luas! bersih!



 aku lupa nak bawak kasut Zafirah...
kesian dia tak dapat nak tunjuk skill melasak masa ni....kekeke~
dah kata aku sorang menguruskan luggage segala...
dengan kepala berdenyut²....
memang lerr ada barang² yang terlupa nak bawak...
salah satunya kasut Zafirah lah! -.-'
nasib la Phuket ni ada jugak tempat untuk shopping....
so takde la susah hati sangat....mihmih~



siap landing kat sofa....selesa yuu! :p




Lepas settle check-in....
masuk bilik, basuh muka sikit, pastu keluar balik...
cari makan! memasing dah kebuluq! hahaha
lepas makan, round² kejap je...
aku dah tak larat sangat...
demam datang balik....
so memasing balik hotel, pengsannnn!!
err aku dengan Zafirah la pengsan...
papa layan tenet kot...huhu~
kesian papa aku tak celebrate apa pun untuk besday dia....
badan aku tak larat sangat nak bergerak...iskk
sori papa!  :'(


next entry aku story pasal hotel yang aku stay...insyaAllah..


till then...tata! ^_^







p/s:  masih batuk yang agak teruk....  T_T

 Terima kasih sudi membaca!

20 comments:

Cik Eka said...

akak. Zafirah memang makin putih la. Comelllls sangat.

Tak sabo tggu next entry. Cam best jeee. like like.

sumorg cite pasal Phuket, Krabi. Ohhhh nak gi hehehe

SweetLikeWhat said...

bestnya..cantik hotelnye

PinKy MoMMa said...

cantikkkkkkkkkkkknyerrrrr hotelllll...suka kalau dpt hotel camni..saje datang nak tuntut FM kahkahkah

Cik Asma BLuppy said...

besttnyee g phuket. haha

Umi Qi said...

Membuak2 hati nak pi phuket gak...........alolololo zafirah pandai buat peaceee jugak sama ngan mama...aduyai kena demam ye yana...aduyai sabor ye...tp serius cantik hotel tuh....nak pi gakkkkkkk....thn depan boleh hehhehe

eima said...

huh hotel mahai tu besar gile.....nanti nk pi jugak phuket

mama ila said...

bestnye zafirah gi holiday kat Phuket!!! aunty ila jelesss =)

cik hani said...

bestnya..
alhamdulillah..dapat luangkan masa dengan family

mrs kayrul said...

tak sabar nak baca entri seterusnya..cepat2 upload tau

CikNaa said...

haiya.. yana ni sokmo buat elior ciknaa meleleh2..

diana said...

macam cantik je hotel tu..

Azura said...

Haa baru nak tanya dok hotel mana. cantik sangat! so tunggu next entry la nampaknya...

Cik Puan Rara said...

vahhh best nya.rugi kan kalo x sihat masa bercuti =(

Nurzakiah Hanum said...

seronoknya

Nyamuk Terbang said...

srnknya budak zafirah nie kecik2 dapat berjalan oversea dah...oversea la jgk kan phuket...hehe....hotel cantik sangat sangat sangat

Chekgu Azrine said...

merasa jugak pergi phuket..
syiokknya!!!

Cutella said...

Pretty awesome furniture design here!

Fazleyatul Aini said...

waa syok ah zafirah jalan2

Yan Ty said...

Bestnya... nowadays Ty dah start nk berjalan pula ... hahaha in sha Allah Phuket tu one day nanti.

aizamia3 said...

sofa besar tu sangat cantik lah.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015