Nov 22, 2013

Dinner @Kan Eang Seafood Restaurant, Phuket

Assalamualaikum...


Balik je dari Island Hopping...laju² bersiap...sebab bos suruh berkumpul kat lobi pukul 6pm! pffttt~  marathon jugak la menyiapkan anak and diri sendiri...kuikui...


Macam biasa kompeni sewa transport dari hotel....agak jauh perjalanan ke tempat makan....lebih sejam jugak la perjalanan...umpama orang Bangi pi makan kat Melaka...giteww~  aku tak bawak pulak bekalan biskut ke hape...kesian Zafirah mintak bitottt bitottt (sebut biskut) sepanjang perjalanan...adeyy~  nasib baik ada susu badan...entah cukup ke idak...sian dia! -.-'


Around 7.30pm gitu baru sampai restoren....bos yang pilih restoren ni....aku follow je...aku yakin dengan pilihan mr. Bos sebab beliau juga seorang yang suka makan! so mesti dia akan pilih restoren yang terbaik dan semestinya sedap! ^_^


luas kawasan restoren...makan outdoor je...amek seat tepi pantai...cantik!


view dari meja...


kami kelaparan!! tengok Zafirah dah buat muka ketat! lapar sangat ler tew...hikss~  :p


Since hanya kami berlima je the only muslim dalam group ni, mr. bos suruh kitorang buat order dulu....mungkin dorang kena asingkan masakan untuk muslim (halal food) dengan non-muslim (non-halal food)....kalau dah sampai Phuket, ko order seafood je la wehhh!!! terbaik dari ladang!! waiter situ boleh tanya,

"u want fresh or live?"

haa paham??? kat situ paling cikai pun fresh seafood....paling tip top ialah LIVE seafood...means daripada kolam, hidup² tu dorang sembelih and terus masak...gitu la pemahaman aku dengan soklan orang tu...tak tau la kot aku ada salah paham....bahahaha~


kitorang buat order sambil dibantu oleh mr. bos...dia pulak tolong suggest order itu ini...hehh jangan banyak sangat bos...tak larat nak makan kanggg...huhu~  jom cekidaut menu² yang kitorang order...


hati² ye jangan sampai air lioq meleleh membasahi keyboard!! muahahaha~  >_<




ikan siakap sweet sour...sedap sangat!!! kuah dia tu....mabelesssss!!! walaupun tengah batuk teruk time ni....tak mampu untuk tolak kesedapan ikan! *heaven!*


kangkung belacan....eh kat Thailand pun ada menu ni...sedapppp!!!!


yellow curry ke red curry tah....orang kita sebut kari ayam lah...bahahaha~  sedap...cuma tekak aku memang tak minat sangat masakan berunsurkan kari...  :)


chicken green curry....pun sedap!! rasa macam rendang ayam pun ado...huhuhu


ekceli menu² ayam ni khas untuk dak encem...dia sorang je tak makan seafood...tah pape! tapi dia tak habis pun belasah menu ayam sorang²...memang kena kongsi² sebab portion agak banyak...puas hati sangat! ^_^


udang galah ke apa tah ni...grilled...besar gila!! 
serius besar...
tak percaya???



mak² budak yang pelahap! kahkah  aku kurang minat sebenarnya udang jenis gini...sebab isi dia agak liat...tapi....hehh orang dah belanja apa lagi nak dirungutkan kannnn....bedal je lerr...sedap pun sedap! nyummmmm!! ^__^


1 je menu yang kitorang lupa nak order....
yang sepatutnya menjadi kemestian bila ke Thailand....

**

**

**

**

**

TOM YAM!!!


next time kot....errrrrrrrrrrr~   >_<


Untuk staff non-muslim lagi la macam² menu dorang order...ada ketam lah, lobster, ikan etc etc...semua saiz giant!! puas hati woo makan kat sini....seafood yang super fresh and giant saiz! terbaekkk!!


ni lah dia lobster yang dorang order...sembelih direct dari kolam dan terus ke kuali...pffttt!


Settle makan memasing jadi ular sawa...kahkahkah~  tapi malam masih muda...!


next mission....
next entry...muahahaha~


tata! v(^^,)





 Terima kasih sudi membaca!

7 comments:

hazman fadzil said...

Green curry ni unik skit rasanya.... tapi yang bab udang galah tu kalau kasi ratah lagi best laaa...

Nurzakiah Hanum said...

bestnya udang

Cik Eka said...

uyoooo udang die perghhhhhhhhhhhhhhhhh


sian zafirah nak bitutnyer

eima said...

zafirah mkn ape ....

YanaUjang said...

zafirah makan apa yg mama dia makan lerr...dia kan dah besar.. :)

Fazleyatul Aini said...

fuhh besar gila udang. buat tomyam udang la baru best

Cik Cammy Lia said...

perghhh bestnye part udang besor tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015