Nov 4, 2013

Hasil Rembatan @ My Dear Warehouse Sale!!

Assalamualaikum...


Sabtu lepas berjaya menjelajah My Dear Warehouse Sale 2013! weeee! \(^__^)/
kitorang gerak lepas Zuhur...
sebab dak encem ada tugasan mengemas rumah mak dia pagi tu...
tak ramai orang pun masa kitorang sampai....
parking pun senang...
mungkin ramai dah balik kampung kukira...
bagus lah kan...
senang sikit aku nak membelek segala barang dalam tu...
tak perlu rush....
tak perlu risau berlaga bahu dengan orang lain...
atau terlanggar prot orang...eh! :p



 Benda pertama yang kitorang telek is safety gate!
memang dah lama masuk dalam wishlist...
anak pun dah semakin melasak!
maka tak boleh bertangguh!
memang kena jugak beli safety gate! muahaha~
weols pilih yang palinggggg murah....
RM104 tu termasuk extension kiri kanan....
panjang asal gate ialah 3 kaki....
campur extension dalam berapa kaki tah....kihkih~


 relekss...iols tak kejam....
nah iols tolong snapkan gambar untuk tatapan uols! ngee~



untuk extension sahaja harganya RM28....
dalam gambar tu dah lengkap details pagar...
width, height segala....
rasanya saiz gambar dalam blog aku dah cukup besar
untuk menampakkan tulisan kekecik tu....kannn??  :)


Gate ni ada 3 kaler....
kuning, merah and biru...
aku pilih warna merah!
dak encem tanya,

"kenapa merah??"

"saja...nampak ceria..."

sangat pasrah muka laki aku dengar jawapan ilmiah bini nya....
sambil mengarahkan staff situ bukak resit nak pagar kaler merah....mihmihmih~  :p


Then....kita terjah belah dalam warehouse pulaksss!
haaaa part ni dah mula datang sawan manja²....kahkah~







 ngeh² kemahennn anak daraku memilih menan!
seronok jugak pi shopping bila anak dah makin besar...
seronok tengok dia dah pandai nak pilih mainan feveret dia...
Alhamdulillah Zafirah bukan jenis memberontak/meragam bila tak dapat apa dia nak...
anak dara aku ni sangat lah senang dipujuk bila dia marah/merajuk... 
and dia sangat mendengar kata mama papa....syukur sangat....
semoga terus membesar jadi anak solehah ye sayang!
sentiasa dengar kata mama papa...amin~  ^_^


Sebenarnya aku pun teringin nak beli beskal untuk Zafirah....
beskal yang ada tiang kat belakang tu...
kita yang kena tolak and kontrol beskal tu dari tiang tu....
paham dak???
tapi papa duk jeling je aku meroyan nak beskal....kahkah



 ingat nak beli jugak pool gini...
geram nengok anak orang lain mandi luar rumah...
eh aku pun nak jugak kannnn! wakakaka~
tapi bila tengok harga....
herm macam sama je dengan kedai luar....
so papa cakap amek je gambar....
later² kita compare harga kat luar....
kalau betul sini lagi murah, kita datang la lagi nanti....
almaklum lah warehouse kali ni 11 hari kannnn....
boleh la nak survey² harga bagai....heeee~



 segala mak nenek doll, barbie pun ado!
Zafirah takut baby doll gini...
aku pun maleh nak ajar dia main doll²...
tak masuk malaikat rumah tu kang....hehe
padahal duk gantung gambar muka sendiri pun sama gak tak masuk malaikat kan? 
haishh....yang penting aku memang takmo ajar dia main doll²...
aku pun seram tengok muka doll tengah² malam....grrr~  >_<




 belon gitar....
ada button untuk ditekan so keluarlah bunyi²...
RM10....
aku tak beli pun....
macam tak berbaloi je...


NEXT!


 telefon menan....pun murah!
below RM10 tak silap....
pun takkk beliii...
sebab macam tak ilmiah....kehkeh
memacam jenis menan ada weiii...
bukan anak je sawan tengok menan...
mama papa pun join sawan sekali....
semua benda nak ditelek, dipegang, dicuba!
anak pun tak buat perangai gitu...wakakakaka~
dulu aku nak beli menan² kat sini papa tak bagi....
anak kecik lagi katanya....tak reti main lagi...
sekarang bila anak dah reti main....
dengan papa sekali sawan tengok anak sawan...hah! paham??!!! >_<


dan akhirnya....
ni je lah yang kami rembat hari tu....


 safety gate (RM104), xylophone (RM9), lego big size (RM19.90)


last but not least....



the Minions....RM6 seketol...
papa yang sawan nak beli...ceh~  (-_-")
erm aku suggest korang tak yah beli la minions ni...
kualiti tah pape...
dah la ada 2 jenis ni je...
tak comel langsung...
memang lerr berbaloi dengan harga tu....
tapi aku tetap rasa rugi...
bila tengok muka papa takde unsur penyesalan beli minions yang tah pape....
aku pun pasrah je la....
dah dia yang membayo semua kan....muahaha~
muchas gracias papa...
semoga terus dimurahkan rezeki melimpah ruah...
dunia dan akhirat....amin~  ^_^


Untuk korang yang belum pi lagi...
sempat lagi ni nak terjah...
sampai Ahad ni ye!
selamat menyawan kan diri !! kahkahkah~   :p


******************************************************************************

Iklan:











p/s:  mood kerja kelaut...mood holiday sudah mariiiii....yippiee!

 Terima kasih sudi membaca!

9 comments:

Rizziela said...

saya pernah g sekali masa cari walker anak & sambar sekali dengan basikal adik abang..ok lah..worth juga la

Cik Puan Rara said...

murah lah gate tu! rasa rugi lak x g beli.selamat menabung kak! hehehe

Farhain Azmi said...

hehe..rambang mata tgk mainan2 tu ye :)

DYatie said...

Alhamdulillah zafirah anak yg dgr ckp. Semoga kekal begitu syg. Kte sabar je tengok org sawan meroyan pegi mydear ni. Tunggu la taun depan. Hahahahha.

PinKy MoMMa said...

jawapan merah..sajer ceria mmg sangat bini bini ku gangster kahkahkah..

akak pun akan kena beli gak gate tu rasanyer nnt..tak larat nak main kejar kejar kat tangga..tp sekarang sbb diaorang baring jer..makanya senyum lg hahaha..

anak tak sawan sgt..mama mmg akan sawan lebih..tak yah tipu sawan manja2 tu hakhakhak..klu gi ahad leh jumpa yana kan..grrrr

Aty_Fared said...

jangan pergi aty..jangan....takde ape dah nak dibeli kat sale tu...kental kan jiwa kuatkan semangat ni oooii....

Mimy Hamid said...

akk geram.mainan hehe hbs ku pegi ni menan fayel aku borong kang.....sabo mimi sabo

UMIE SUE said...

su teringin nak pi.tapi kami xtau jln puchong tu..asyik sesat je.

yana terima kasih letak iklan tu

shazlea shayla @ maria said...

comellllnyaaa anak awak =)geramm tgk die...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015