Feb 7, 2013

Rumah Rehat Kuala Kangsar

Hari tu dah review hotel Perak Riverside Resort which aku rasa entry tu bukan me-review pun...lebih pada komplen je...hahaha~  kali ni kitorang stay hotel lain...

oh ramai masih ingat aku still kat Kuala Kangsar lagi...aku dah balik KL hari Selasa lagi wehh! haha~  dah puas cium², gomol² Zafirah pon...kikiki~  apa² pun, terima kasih lah atas keprihatinan anda...saya amat² menghargainya  *kesat² hingus*

oke jom cekidaut rupa bilik² kat RRKK nih~~~


Big Bos yang suggest stay RRKK...nampak buruk je tempat dia kan?? haha~  ni blok lama...tempat ni ada blok lama dan blok baru...


gambar keseluruhan blok lama...tak bermaya gitu...ahaks! :p


ni blok baru...wah wah wess! receptionist pun letaknya kat blok baru...  :)


tempat parking punya lahh luassssssss! baguih...baguih....


kitorang yang kuli² ni kena duk blok lama...bos², pihak authority semua dapat stay blok baru...sobsob...tapi masa ni bilik² yang available pun tak banyak sangat...so idak la kecik ati sangat kena 'campak' ke blok lama...haha  *demand je aku ni tau!*

Aku gerak dari KL Ahad malam...sampai sana pukul 1 pagi (kurang lebih)...bila masuk je blok lama, jalan nak pi bilik tu gila seram! nasib la big bos ado! dia teman lah anak² 'dara' dia ni sampai masuk bilik...jalan kat koridor pun macam tak semenggah je aku tengok...hahaha~  bila bukak pintu bilik baca bismillah banyak²  ^_^


tu diaaaa...luassssssssssssssss sangat biliknya! eh mintak mahap lah bilik dah bersepah baru reti nak snap gambar...yelah, sampai dah tengah malam...mata ni mintak rehatttttttt! so keesokan hari, lepas balik kerja baru dapat snap² gambar bilik  *alkisahnya*  (^^,)   oh dalam bilik ni dah disediakan sejadah dan beberapa hanger...kain telekung kena angkut sendiri ye~


memula masuk macam ada bau hapak...tapi segala cadar, sarung bantal, selimut semuanya WANGI!! bau sabun je...macam baru basuh...baguihhhhh!! ^___^


peti ais juga disediakan....siap freezer bagai...so letak ice pack dalam freezer, susu² yang dah dipam letak kat chiller je...malas aku nak freeze² kan susu...kang leceh nak angkut balik KL....lagipun kitorang check out pagi, kul 8am gitu....tapi lepas Zuhur baru gerak balik KL...menapak kat site....kalau susu frozen mesti cair sebab dalam kereta panas...

aa gitu lah cara aku menguruskan stok susu Zafirah ye...walaupun seciput je dapat pam disebabkan kekangan masa, aku masih jugak gigih mengepam susu...masih bersyukur dengan rezeki yang Allah bagi....banyak jimat wooo bagi susu badan je kat anak....hihi~  ^_^


towel dan toiletries...kat sini dorang dah sediakan towel siap² dalam bilik...tak perlu susah payah mintak kat receptionist...oh dalam bilik ni juga TAKDE telefon! nak mintak iron ke hape sila lah menapak pi receptionist...tapi nasib baik room service memang hantar iron ke bilik...so tak perlu nak pi lobi or mana² untuk iron baju....baguihhhhh lagi! ^___^



bilik air...siap ada bath tub...takde masa pulak aku nak berendam dalam tub tu...haha~  yang penting, water heater berfungsi dengan baik!! *thumbs up!*  ^_^


oke yang ni lorong untuk ke bilik² kat blok baru...cantik je koridor nya...nama pun blok baru...haruslah cantik...masa ni aku terjah bilik big bos sebab nak snap gambar dalam bilik....nasib lerr big bos tu bapak sendirik! kekekeke~


tu dia!! aku ghase nak sumbat lapan orang pun muat kot dalam ni...pfft! memang membazir je tido sorang² dalam bilik besar gedabak macam ni...haishh rugi...rugi...  :p



bilik air


kat blok baru takde bath tub...ada shower je...

2 malam aku stay sini...tidur mati kaooo! dah lama rasanya tak tidur lena macam tu...bukan sejak ada anak tau...tapi sejak peknen lagi...bila kandungan dalam prot tu dah mula bergerak², aaa masa tu memang payah lerr ko nak lena tidur malam....hahahaha~


"berapa harga bilik kat sini??"




Demi korang, pembaca setia aku *ecewahh* gigih mak snap gambar pamphlet dorang...tak banyak beza pun harga untuk blok lama dan baru...aku suggest pilih je blok baru...selesa gitu...tapi harga ni, NOT INCLUDE BREAKFAST! still mahal la bagi aku...dah la takde WiFi...kalau nak guna internet kena bertapa kat lobi...area lobi je dapat WiFi...cehh~

oke tu je nak cerita...

tata! ^__^


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

14 comments:

Nurzakiah Hanum said...

ok la

eima said...

hmmmm bilik bis boss mmg besh la cantek ...

LisaLisut said...

untung dpt bg SI kt anak..huhu.mmg jimat byk.unlike me.

btw,rumah MIL i blkg area rumah rehat KK ni je hehe,i sll lalu tp xpernah singgah.smpai ckp kt husben i "teringin la nk stay resthouse ni" tp kejadahnye nk stay situ umah mak mertua blkg tu je haha

kekunang said...

Aku kekadang stay sini time raya..sbb umah nenek aku full lantai seme penuh takleh parking dah..sini bilik dia seme stok besa2..and in terms of location..resthouse ni paling best kot..aku bwk member aku last time tido situ sbb nenek aku kat kl...seme walking distance.. kalo ikut umur, resthouse ni aku rasa ok..sebaya kita ada kot resthouse ni...huuuu...

kekunang said...

Aku kekadang stay sini time raya..sbb umah nenek aku full lantai seme penuh takleh parking dah..sini bilik dia seme stok besa2..and in terms of location..resthouse ni paling best kot..aku bwk member aku last time tido situ sbb nenek aku kat kl...seme walking distance.. kalo ikut umur, resthouse ni aku rasa ok..sebaya kita ada kot resthouse ni...huuuu...

YanaUjang said...

klu compare dgn riverside resort tu mmg aku prefer resthouse ni lg..much much better :)

aDisH.sHidA said...

YANA...8 tahun dulu kakak akak kawen dengan orang kuala kangsar..so family abg ipar sewakan 2 bilik utk kami singgah brsiap sebelum ke majlis...kakak akak pun bersiap la di stu..mekap semua nya la...sekali tengah2 dah siap mekap nak pakai tudung...kerusi meja solek tu patah...terlentang la kakak akak yang pengantin nie..sabooooooooo je la..


cha said...

nanti u tgk i review hotel kt kota tinggi plak eh.hee :D

diana said...

LUAS BILIK DIA YANA..KALAU PI RAMAI2 PUN BOLEH AMBIK SATU BIL JE..HEHEEH

MAY said...

Ngeee.klu blok lme mmg scary kot.pnh jgk stay kat hotel lme.gile seram!!!nk cek out da tgh mlm..hayoii..

hazman fadzil said...

nanti ko update pulak pasal makan makan kat sana yea.... LAKSA KUALA dah rasa ke....heheehehe

Aty_Fared said...

Ni kalau tuk family trip bgs ni...blk luas..boleh jer tidorbersepah hek...heheh..:-)

SweetLikeWhat said...

luas nye bilik..klakar la siap terjah bilik bos..hahaha..

Shafik Ghazali said...

Terletak 1km dari Pusat Bandar Kuala Kangsar

Kadar semalam MYR 150/malam

Membuat tempahan terlebih dahulu

KEMUDAHAN

RUMAH 2 TINGKAT
3 BILIK TIDUR
1 RUANG TAMU
2 BILIK AIR
DAPUR

KEMUDAHAN LAIN

TELEVISYEN
BERPERABOT
KATIL DAN BANTAL(lebih jika ada permintaan)
TUALA MANDIAN DISEDIAKAN
PETI AIS
KEMUDAHAN MEMASAK
AIR COND

[Tv , Air Cond , dapur , Tuala , Wifi disediakan]

jushafikhomestay.blogspot.com

Tel: 012 549 6200-En Shafik
017 518 6838-Pn Azizah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015