Feb 19, 2013

Sulam Tuala~

Sebelum aku hantar Zafirah masuk taska hari tu, puas la aku duk fikir macam mana nak me-label towel dia nih...biasanya orang label guna permanent marker tu je...tapi aku tak suka la conteng² kain baju dengan marker pen....nampak huduh sangat! huhu~

Then membe aku ada bagitau, "kalau taknak tulis guna marker, pi la hantar sulam...sulam nama anak ko kat towel tu...kemas...cantik lagi..."

lebih kurang gitu la ayat dia...so aku pun pi la IOI Mall...sebab kedai menyulam² ni ada kat IOI Mall...kat ground floor...center court tak silap...kat area depan KFC je...  :)



ni haa kedai dia....
bukan lah kedai...
tapi macam booth gitu...
aku sulam 2 helai towel je...
mahal siot sulam² nih...
tapi demi nak nampak kemas towel anak aku tuh,
sangguppppp mama korbankan duit...ngeee~  ^_^



Ni la rupa lepas disulam...comel kannnnnn???  :p
harga??

8 huruf pertama, RM8....
memula aku nak letak nama Aimy je..
tapi bila pikir RM8 tu rasa rugi pulak...
tu aku letak Z.a.f.i.r.a.h...
ada 7 huruf...oke la...
janji aku rasa berbaloi bayar RM8 tu...hehe~

segala mak nenek botol susu, bekas minum, bekas makan,
SELAIN kain² baru aku label guna marker pen...

"kenapa kena label??"

erm...kat taska tu kan ramai bebudak...
taknak la nanti tertukar towel, barang² peribadi dengan bebudak lain...
tak pun kang teacher tu sendiri yang konpius,
ada pulak sharing² towel lepas mandi...
oh noooo!! geli okeh! -.-'

korang...label macam mana??  :)






p/s:  aku tak reti menjahit...sebab tu prefer hantar kedai je...walaupun jahit simple²...sumpah tak reti! T_T


Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

17 comments:

permatabiru said...

kalau antar taska mmg kna label la taknak kasi barang2 baby kita hilang kan..

Nurzakiah Hanum said...

ye la kan buat label :)

e k i n ♥ y u s r i said...

utk tuala,selimut,sapu tangan,napkin..
ekin jahit nama gne tangan
baju gne ballpen
xnak gne maker, tkot kembang...hitam2 baju...nmpk x cantik
yg len2, buat label nama kat kdai
alhamdulillah berkualiti dan tahan lama

With Julia said...

bgus umi buat label...lepas nih xd alasan lah org taska cuai guna tuala org lain...weeeee good job!

Elly Heilis said...

waa.. best nye zafirah.. mama dah siap buat label sulam2 gituu.. bgus nih.. nanti coming soon kite pon nak buat jugak.. :-)

SweetLikeWhat said...

comel :) gud idea..nanti hantar hannah ke taska boleh buat camni..

Cik Puan Rara said...

rara ritu lupa nk labelkan tuala anak.taska pakai marker je.lain2 pakai marker pen je.skrg dh banyak org buat sulam nama ni kan.

Aku Ibu Muda said...

yana...sila belajar menjahit :p

diana said...

akak rasa akak ni dah terlepas citer zafirah la..tak tahu pun dia dah masuk taska..bukan hantar umah pengasuh je ke??heheh..

aizamia3 said...

wajib label.. tak suka share..

Lya Colours said...

aku reti jahit spender koyak je hakhakhak

D Yatie said...

nak kemas sudah tentu sulam kan. hehehe. tpi kalau nak kekal lama memang terbaik pakai daun sirih. terbalik kan. cucuk2 dot2 nama anak. :D selamat mencuba!

.:MamaDhiaAdwa a.k.a Yana:. said...

kalo botol susu & barang2 cam bedak, losyen, sikat tu saye gune sticker.. ade jual kat booth dalam shopping kompleks..
kalo cam tuala saye gune marker jugak..

YanaUjang said...

sy xguna sticker sbb x tahan..lepas basuh dia tercabot..marker boleh tulih besar²...penuh satu botol dgn nama anak je...haha~

Aty_Fared said...

Ritu mase hntar kat nursery pon ai tulis pakai marker kat botol srmua...:-)

LisaLisut said...

oh dlm ioi ke.haha tatau wpn i tgl puchong.nice info.tq :)

aDisH.sHidA said...

adik akak dia jahit sendiri...tulis nama anak nya..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015