Feb 25, 2013

Pakwe yang Suwit dan Comel...wewitttt!


"Assalamualaikum...my name is Muiz..."

anak orang Pakistan....rasanya lah...
yang aku tau mak dia reti berbahasa Urdu...ngee~  :)

masa ni tengah celebrate belated besday Zafirah kat rumah makcik aku di Ampang...
baca betul² ayat aku tu...
belated ye...belated...
kalau baby², selagi umur dorang belum masuk tahun baru, selagi tu lah boleh celebrate besday...kahkah~
special case giteww~  :p

kenapa buat kat rumah makcik??

asalnya nak buat family gathering...
ala ala mesyuarat tingkap makcik² membincangkan majlis kahwin kazen aku yang bakal berlangsung akhir bulan Mac ni....alang² dah berkumpul gitu....
celebrate je lah sekali...
buat kecik² je...
takde potong² kek pun...
sebab membazir je beli kek...
bukan Zafirah boleh makan pon!
not fair...not fair...huhuhu~  :)

tapi ada lah jamuan makan²...
aktiviti malam tu cuma makan², main², makan, main...main, makan...
ulang² gitu je lah sampai lah terbungkang kepenatan...




Nak dijadikan cerita, ada satu masa tu, bebudak yang terdiri dari kazen² jalankan aktiviti menyepak² belon yang ditiup secara berjemaah...
Zafirah pun join main sepak² kay!
tak padan dengan anak dara...hehh~  =.=
bila aksi sepak menyepak reda, Zafirah pun duduk and pegang salah satu belon...
tapi this Muiz boy nak jugak sepak belon yang Zafirah pegang...
well, dah nama pun bebudak...
boy pulak tu...
dia ingat gurau² je kot nak sepak belon kat tangan Zafirah tu...
Zafirah pun macam taknak lepas belon tu...
dia peluk kuat²....
lepas tu buat aksi macam taknak share belon tu dengan Muiz...
aa ko bayangkan la aksi bebudak takmo share menan macam mana kan...?
rasa nak debik je sorang²...hahaha~  :p
sekali sepakan Muiz tersasar lalu terkena badan Zafirah...
maka terjadilah aksi menangis mendayu² kalah cerekarama!! adesss~ -.-'




peluk mama kuat² sambil menangis dan mulut terkumat kamit mengadu...olololo~
then bila Muiz nampak Zafirah nangis kuat² terus dia rasa serba salah...
tapi muka tetap cool....
mana ada budak yang reti buat muka berdosa weiii...hahaha~



terus dia pujuk balik Zafirah bagi belon....halahaiiiiii~
hati aunty yang cair tau Muiz oiiiii...kahkah~  :p
tapi Zafirah jual mahal la pulak kan...aishh~
lagi mendayu dia nangis...

♪"tiada maaf bagimu...!"♫

giteww~ hahahahaha~
then kitorang pun suruh dak Muiz kiss Zafirah...
baru dia nak diam!! hamboiiii...
gatal no...
kecik² oke laa....
dah besar buat gitu memang kena sepuk dengan mama kay! muahahaha~ ^_^
oh gambar kissing² takde dalam henpon aku...
kazen aku berjaya la amek...kot...
tapi gambar tu bukan untuk tayangan umum...
untuk simpanan peribadi je...huhu~

oke tu je nak cerita...
bye! ^___^





p/s: mak dak Muiz tu kawan pada kazen aku...dia sangat rapat dengan kazen aku...sebab tu dia di invite sekali untuk meriahkan besday party Zafirah...  ^_^


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

13 comments:

UMIE SUE said...

ala...cian zafirah..hihi..
takpe abam tu hensemm tau..hihi

With Julia said...

comel zafirah...alolololo cian dia nangis...

Nurzakiah Hanum said...

amboi2

mrs kayrul said...

wow...kena upah cium baru diam erk...hehehehe

Fai CeritaCinta said...

kecik2 dah pandai merajuk si kecik ni.. memang comel! hehe :)

SweetLikeWhat said...

hahaha..klakar baca..pandai betul si muiz berlagak romeo yek..

amboihhhh.. ;)

D Yatie said...

hihihih...bebudak kan..
arissa pulak..dia lebih extreme berbanding dak laki.. isk isk isk

eima said...

kuat tak kena sepak ... sian ...
mak budak tu tak lepuk ke anak die sbb ganas sgt main 2

YanaUjang said...

mak dia dlm blk tlg urut makcik sy..nmpk mcm xkuat pn..biasa la gegurl kn hati kuntum..hahaha

hazman fadzil said...

Muiz yang sungguh gentle.... hahahahaha

diana said...

kesian nya zafirah...baik nya dak tu..siap pujuk...risau bercampur sedih la tengok anak dara comel menangis..heheh

aizamia3 said...

hehehe.. seyes.. memang comel dak muiz tu.. ;)

Aty_Fared said...

Aaawww...drama yer zafirah..heheh..:-) tp mesti sakit..kalau tak tak mendayu2 nanges tu...sian..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015