Feb 15, 2013

Kempunan nak Makan Baba Ice Cream~ T_T


Masa pi Kelantan hari tu, aku ada la singgah Rantau Panjang....tempat ni kira femes la kan...kalau dah sampai Kelantan, it's a MUST untuk perabih duit kat Rantau Panjang...giteww~  :)

Aku pun dah kira² lah nak memborong memacam kat sini....dalam otak aku nak cari blouse untuk pi kerja/jalan², memborong baju Zafirah and cari tudung....tapi malangnya aku tengok harga kat sini sama je dengan harga kat KL...dah la payah nak tawar² harga...ada kawan aku cakap, bila musim perayaan memang dorang naikkan harga and proses menawar² jadi sangat payah! yeke gitu?? orang klate sila lah jawab...  :)

erm aku bukan nak cerita pasal harga barang kat sini....aku nak cerita pasal sejenis ice cream ni haaaa! Baba Ice Cream namanya...kat KL memang tak pernah jumpa la ice cream ni....



Ada banyak jugak stall yang jual Baba Ice cream, tapi semuanya ramai orang...kena beratur lama...lepas tu masa kitorang sampai ni, kebanyakan stall dah sold out!! pehhh~  lagi la jakun nak membeli ice cream ni....apa sedap sangat ke sampai semua stall habis jual...??


 ~sumber~  aku tak dan nak snap gambar ice cream sebab ramai sangat orang...so cilok aje kat gugel...hihi~  macam gini la ghope ice cream tu....


Aku memang dah gigih menunggu...hampir nak meleleh air liuq tengok akak tu duk cedok² bahan apa tah, lepas tu cedok² ice cream...ada macam² dorang letak dalam cawan ni...ice creamnya ada beberapa scoop je...tapi bahan² lain tu yang macam menarikkkkkk sangat! 

Tapi...~

haihhh punah harapan tekak aku bila dak encem ajak berambus...sebab lama sangat...malas nak menunggu katanya...sobsob~  *sabarlah wahai tekak*  T___T



Dapat amek gambar kenangan dengan stall Baba Ice cream pun jadiklaaaaaaaaa!! huwaaa~  T__T

eh kalau ada orang klate yang reti buat Baba Ice Cream ni, pe kata kome hulur sikit kat aku...teringin sesangat oiii nak merasa Baba Ice cream niiiii!! tskkk! (-__-")



 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

21 comments:

Lya Colours said...

tengok pon dah menggiurkan hah

SweetLikeWhat said...

eh memang nampak sedapla pulak..memang kat kelate jer ker ade...

Unknown said...

betull.. kalau time perayaan mmg susah nak tawar menawar.. lain la kalau kakyana pandai cakap kelantan.. insyaALLAH dapat la..

wan said...

kt rantau pjg tu mmg mahal lau time musim2 perayaan...kena pandai ckp klate, baru dpt tawar-menawar...tu pn lau dpt la...hehe...

Cik Eka said...

sepantas kilat eka gugel..

waaa memang nampak sedapla

lagi2 dia home made ice cream..
ermm nyum nyum

Gadis said...

wahhh...pelik bunyi nyer tapi bila tengok mcm teringin jugak ni...sedapnyerr..

AYuNG said...

teringin??? ehm2....ada isi lg ker? hehe...

YanaUjang said...

ada...





























isi lemak..muehehe~

Aty_Fared said...

Memang pon..kat sanee harge same jer cam kat sini... org kate..kalau nk tawar menawar kene ngn org kelntan gak br dpt murah..kalau org luar die cekik kite..heheh

mc laa said...

betol kak harga kt sini same jea ngan kat kl tp kalau ade org kelate bulehla consider . time cuti mcm nie dye cekik darah .. nati akak trun kelate plak jom sy bawak akak g munduk .. kat sini lagi syokk .. btw ice cream tu memang syiokkk //

deno said...

SIAN.. XPE LAIN KALI PEGI BELI^^

CikNaa said...

eh mak buyung ni trase mengidam plak nengok sekim tu! :)

diana said...

yana..buka la kedai eskrem gini kat kl nun..mesti laku giler..heheh

Aisya Sensei said...

asenya ada kt klate je aiskrim baba tuh..tp x terhad kat Rantau Panjang je..kat Pasir Puteh pun ada..kiranya sekitar Kelantan laa :)

YanaUjang said...
This comment has been removed by the author.
YanaUjang said...

Abeh laa klu mak buyong ngidam pengsan aa encek asben nk hangkut pi klate semata2 bli eskrim baba...hoho =p

hazman fadzil said...

Adess,apsal muka Zafirah tu macam terkezut je ....

Zee Suhaini said...

walaupun orang klate tapi tak pernah dengar la Baba Ice Cream..dah ketinggalan ni..hihi

cikji said...

yup betul,kat rantau panjang brg mahal,walaupun sy duk kelate,sy jarang g sana.better g wkf cheyeh.

bagi cikji, iskrim baba manis sangat,tak tertelan rasanya.huhu

Mohd Aswari said...

Aiskrim Baba ni dah ada lama dijual di Kota Bharu cuma namanya Aiskrim Wawa. Tempatnya di jalan belakang KB Mall, depan Parkson dan dekat simpang 4 Jln Bayam & Jln Dato Lundang. Harganya masih RM2! Tak perlu ke Rantau Panjang untuk menikmati aiskrim Baba ni.

Kalu ada saper nak buka aiskrim ni di KL, contact la kami..

Yusoff Jaya said...

ada resepi tak. kempunan sgt2 nak makan aiskrim baba

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015