Feb 16, 2013

Mood Membaca...Jom!

Hari tu pi kedai buku Popular...
asalnya teman membe je...
sekali bila pandang satu buku ni,
rasa nak membeli jugak...huhuhu~
oh aku ni BUKAN lah penggemar buku...
walaupun novel, mahupun komik...  :p

tapi bila tengok tajuk buku ni....
alahaiiiii....
sejuk mata memandang...ecewahh! :p





tersentuh hati aku baca sinopsis buku ni...
sangat lah sesuai untuk aku jadikan panduan mendidik Zafirah...
erm harapnya aku gigih la nak perabihkan khatam baca buku ni...
jangan takat hangat² taik ayam udah lerr...
ada gak kena laser dengan bos besar kat rumah tu nanti...haha~
yelah kat rumah tu ada je mak aku belikan buku mendidik anak perempuan apa tah tajuk dia...
idak pun aku baca...grrr~
so far aku letak buku ni kat opis, bila time takde kerja memang gigih aku membaca...
bagus pengisian buku ni...
rasa TERcuci sikit otak aku yang macam agak berkarat ni haaa...ngeee~ :p

Antara ayat pada buku ni yang membuatkan aku sanggup keluarkan modal RM18~

"Membiarkan zuriat kita alpa dengan duniawi akan menghasilkan natijah yang buruk. Berusahalah menjadi ibu bapa hebat dalam mendidik mereka mengenal ALLAH dan Rasul. Sungguh, jiwa halus mereka memerlukan bimbingan agar tidak tersasar ke lembah hina. Hanya iman dan takwa sahaja menjadi bekalan kerana dunia hari ini terlalu banyak pancarobanya. Anak yang soleh membawa kita ke pintu syurga. Yakinlah!"
-Anwar Nursi-


Yakinlah! insyaAllah...
korang, minat dak baca buku² motivasi gini??  :)



Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

8 comments:

SweetLikeWhat said...

Kurang minat..tapi kalau novel peminat no 1..haha..kena tanamkan minatla bile dah ade anak ni..

PeRdU cINta said...

belum ada anak pun boleh baca jugakan..sebab kita pun seorang anak jua..secara tak langsung kita boleh tahu apa yang ibu bapa kita harapkan.. :)

nabila azmi said...

minat!!!..hehe..any books can do..but i do love motivational books=)

MAY said...

My mom byk bg buku gini.dr nk kawen..bl da preggy bg buku psl kehamilan..ni nk bsalin die bg buku pnduan nyusu.tp sume x hbs bace g!

Lia Ilnia said...

dah start minat, tapi macam tulah gigihkan diri nak perabih buku jenis motivasi ni. kalau novel idak pula macam tu. heee

Aty_Fared said...

Ai minat buku2 motivate mcm ni...:-)

Cik Puan Rara said...

minat gak.bila baca rasa semangat.tp bila dh lupa.hilang segala.ehehehe

aizamia3 said...

sekurang-kurangnya dari buku2 motivasi cenggitu dapat membantu kita mendidik anak2.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015