Feb 18, 2013

Hadiah Birthday Zafirah~



Kemain seronok dapat toy baru...
hadiah besday dari uwo (nenek)...
gigih tau uwo Zafirah terjah Toys R Us kat Alamanda lepas opis hour
semata² mencarik hadiah cucu!
well opis uwo memang belakang Alamanda je...
tapi still gigih la kan...
mama Zafirah pun tak segigih tu...kehkehkeh~  :p

Ekceli toy dia ni bukan setakat kereta menan je...
ada 2 function tau...
bila kita adjust² sikit kereta ni boleh jadi walker!


yes...~



WALKER!



cekidaut!~















menarik bukan??
rumah aku takde walker sebab sempit!
tapi kitorang memang ada beli walker untuk Zafirah...
letak kat rumah mertua je...
rumah mertua aku lapang...
senang Zafirah berjalan hulu hilir naik walker   :)



since rumah aku sempit,
aku lebih suka bawak Zafirah jalan² kat luar rumah...
kemain seronok dia dapat jalan²...
letih woo melayan dak kecik yang baru nak dapat 'kaki' nih...pfftttt~

bila dia letih berjalan, dia nak duduk...
so aku kena la tukar balik position menan tu jadi kereta balik...
haiyaaaa! nasib lerr anak mama ni comel!!hoho~



tapi kalau dah tahap malas,
aku biar cenggini jek~
nak duduk ke, nak berjalan ke...
sama je posisi nya...gegegegege~
cuma bila gaya pegang tu tak betul,
tak stabil lah dia nak berjalan...
so kena extra pantau ye....  :)

selalunya aku bawak Zafirah main kat luar bila aku nak sidai kain...
Zafirah sekarang tak boleh nak berpisah dengan aku...
suruh papa dukung pun dia tak nak...
payah gilerr nak buat kerja bila dia cenggini...haihh~
dia nak mama dia ni doplohpatjam ada depan mata dia je...
and bila dia nampak aku duk sidai² kain,
mula lah datang idea baru dia....grrr~






mentang² penyidai tu ada tayar...
sukahati dia je nak main tolak²....
geget pipi tu nak??  :D



ada sekali tu dia duk khusyuk nak main penyidai dengan kete menan dia,
sebelah tangan pegang penyidai, sebelah lagi pegang kereta...
macam lah kaki tu dah stabil sangat sampai dua² nak men...huhu~
sekali tergolek daaa...kehkeh~
nasib la kejap je dia nangis..
nasib baik jugak aku ada depan mata dia...
adeyy~  lawak betul anak mama ni.... :)

mekaseh uwo belikan hadiah yang sangat best untuk Zafirah!!
harap² Zafirah cepat jalan!
makcik aku cakap aku dulu pun lambat gak dapat jalan...hehe~
takpe lah...langkah pelan² ye nak!
mama doakan yang terbaik untuk anak mama...insyaAllah~








p/s:  takde mood aa nak keje... -.-'

p/s:  nak makan pun takde selera... -.-'


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

13 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sukanya dia

MimahAjil said...

happy belated birthday Zafirah...wah..kemain kn seronok meronda budak bakal dpt "kaki"...apapn acik doakn Zafirah membesar dgn sihat..jadi ank solehah buat mama n papa ye...(^____^)

Lya Colours said...

oit anak dara luasnya gelak dia

SweetLikeWhat said...

happy besday zafirah..moga jadi anak yang solehah.. :)
gud gurl zafirah dah boleh tolong mama jemur kain..hihi

e k i n ♥ y u s r i said...

happy besday zafirah

Aty_Fared said...

Hadiah besh...!!!:-)

Cik Eka said...

waa bestnyaaa zafirah..
suka tengok bebudak baru dapat 'kaki' ni.
eksaited dorang len mcm tuu

Cik Eka said...

waa bestnyaaa zafirah..
suka tengok bebudak baru dapat 'kaki' ni.
eksaited dorang len mcm tuu

diana said...

harga dia cecah ratus tak yana??kalau ratus tak mau la beli..tiba2 ibu jadi kedekut..hahahaha..
akak tengah cari2 walker untuk Mikhail nih..zafirah punye walker cemana ye??ok tak??dia suka tak??

cha said...

happy birthday zafirah nanti auntie kasik hadiah peluk cium k :p

Rina Ellisa said...

happy birthday zafirah.. :)

Cik Puan Rara said...

happy buffday zafirah.moga jd anak yg bijak.

aizamia3 said...

best arr menan tu.. ;)

moga dak Zafirah sihat dalam menjalani kehidupan seharian.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015