Jul 15, 2012

Surau Paling Cantik Aku Pernah Tengok~


Surau kat Space U8, Shah Alam...walaupun mall ni nampak looser sebab tak banyak kedai, orang pun tak ramai, tapi rasa sejukkk je hati bila masuk surau dia...=)



tetibe rasa macam terseksi lak gambar anak aku tuh..ngee~


Dalam surau siap ada pancuran air so rasa tenanggggg sangat time solat dengan bunyi aliran air...nyamannnn je rasa...sangat berharap mall mall seluruh Malaysia ni improve sket surau² dorang...ada setengah tempat tu macam stor tak pun sarang tikus...dengan kain telekung bau hapak hanyir tak pernah dibasuh, bertahi lalat segala...hadeyy  sedih nengok...=.=


Entah bila nak datang lagi tempat ni...sebab takde benda untuk dilihat dan dibeli  *sorry aa pihak management...harap korang boleh improve mall korang ni...macam terbiar je aku nengok*  =.=








p/s:  siapa ada facebook jom tolong like gambar ni >> http://on.fb.me/LfxC6P << akhir bulan ni tamat weiii!! grrr~






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

16 comments:

c u m u h a m a said...

Assalamualaikum :)

Nak minta tolong sikit boleh ?

Minta tolong LIKE page n gambar nih . Kalo sudi share & promot skali la naa . Mohon kerjasama awak & rakan blogger sekalian. 1 LIKE mampu membuat ibu & anaknya tersenyum bahagia. Terima kasih ,Jasa anda amat dihargai :)

1. LIKE this page , https://www.facebook.com/Mumnbabycom


2. LIKE this photo , https://www.facebook.com/photo.php?fbid=344849685583802&set=a.332350763500361.70545.111646315570808&type=1&theater&notif_t=photo_comment_tagged


TARIKH TUTUP : 31 JULAI 2012

Cinta Misteri said...

Tak pernah masuk surau ni lagi, tapi mostly surau An Nur memang cantik2, kat kotaraya JB, Plaza Larkin, maybe management yg sama... bagus skang kebanyakkan shoping complex dah ada Surau dan ada juga Masjid, mcm di kotaraya & plaza larkin, semua pengunjung dan peniaga akan bersembahyang jumaat di situ, tiada alasan lagi....

lagi meriah bila bulan puasa :)

Adylia Qarissa said...

nampak macam luas jer surau nie.. cuba bandingkan surau kat alamanda...errrmmm..sempit sangat bila waktu magrib terpaksa berhimpit nak solat..

Encik Zaharin said...

Patutnya surau2 yang cantik dan sempurna macam ni harus diperbanyakkan lagi , khasnya di lokasi tumpuan ramai... pedulikan saja golongan yang x reti nak mencium sejadah tu,tetapi harus diutamakan mereka2 yang rajin mencium sejadah...

lynn kamarul said...

selesa sgt utk solat. mostly surau2 kat mall sekadar boley solat + keadaan yg kurang selesa. telekung pun tak basuh. sedih jugak tgk situasi mcm ni

eyjalukman said...

btol2 . ad setengah mall penyelenggaraan surau dorg kurg . lpas tu kdg2 surau alahai kecik je. nk solat pn tk selesa.

nadira shahid said...

tenang + seronok je hati kalau dapat solat dekat surau macam ni. Bukan setakat surau, tapi ia adalah rumah Allah di mana hamba-hamba nya sujud untuk mendapat keredhaanNya ;)

PUAN SUE said...

su yg dekat situ pun tak penah pi lg..klu nak ramai datang situ..kn buka mydin..br ramai org datng..hheee

wanda arry said...

betul tu k.yana..mostly surau dekat mall memang kecik..kdg2 air xda..paip tercabut la..telekung jgn ckap la..busuk, bertaik lalat dengan hapak lagi...macam terpaksa adakan surau je kat mall tu

hazman fadzil said...

rasanya entry memang sesuai untuk dipanjangkan kepada pihak pengurusan shopping complex kat malaysia nie...

aTy _faRed~ said...

yer ar..memang cantik..tak suker gi jalan2 mall besau gabak..selaki surau kecik giler...sempit dan berbau..kat tempat paking lak tu letak..contoh kat sogo..

Nurul Akmal said...

Nampak selesa.. Kemas jer..

mrs kayrul said...

susah nak cari suara yang cantik dan tenang..kalau jumpa kat shopping mall mesti yg ala kadar jer..paling tak tahan bau telekung boleh buat org pengsan tau

PinkUmmi said...

Assalamualaikum...

memg cntik la surau diam :)

p/s dh like pic

aizamia3 said...

betul.. kekadang terasa surau dianaktirikan..

nabilah_2908 said...

memang cantik...tengok gambar pun dah nampak tenang... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015